G4Media.ro

Presa italiană: Două fonduri de investiții au rămas în cursa pentru activele…

Presa italiană: Două fonduri de investiții au rămas în cursa pentru activele Enel din România

Grupul posibililor cumpărători pentru activităţile Enel România se restrânge. Potrivit publicației financiare italiene Il Sole 24 Ore, preluată de Rador, cei doi competitori rămași în cursă sunt grupul DWS (fond de investiții, parte a Deutsche Bank) şi Macquarie Infrastructure and Real Assets (fond american de investiții).

Termenul limită pentru a doua rundă de oferte este programat pentru 18 noiembrie. Potrivit informațiilor Il Sole 24 Ore, de dosar se ocupă banca franceză BNP Paribas.

În luna iunie, Il Sole 24 Ore a anunţat că Enel studiază o reorganizare generală a activităţilor sale internaţionale: operaţiunile care fac parte din politica de rotaţie a activităţii grupului italian, fiind mereu sub observaţie constantă.

Gigantul energetic italian a primit primele oferte pentru activităţile româneşti în vară, iar la sfârşitul lunii august a fost finalizată o listă restrânsă de potenţiali interesaţi alcătuită din nume important, precum Allianz Capital Partners, First State, compania cehă EPH, grupul Hidroelectrica şi alte grupuri locale. Potrivit Dealreporter, Enel România este împărţită în două pachete: o afacere eoliană în valoare între 300 şi 400 de milioane de euro, iar afacerea de distribuţie evaluată la aproximativ 450-500 de milioane. Activele româneşti au generat venituri de aproximativ 1,3 miliarde în 2018.

Cu toate acestea, printre problemele de rezolvat se numără şi acţiunile minoritare deţinute de activele Enel de către statul român, hotărât să aibă un cuvânt de spus cu privire la alegerea cumpărătorilor. Trebuie precizat că între 2014 şi 2015 Enel (cu advisor Unicredit şi Citi) a încercat să vândă aceleaşi active, în cadrul unui plan de vânzări mai larg în Europa de Est, însă atunci tranzacţia a fost îngheţată. La acel moment, perimetrul obiectului vânzării se referea la 64,4% din capitalul social al Enel Distribuţie Muntenia SA şi Enel Energie Muntenia SA, 51% din capitalul social al Enel Distribuţie Banat Sa, Enel Distribuţie Dobrogea Sa şi Enel Energie Sa, precum şi 100% din capitalul social al companiei de servicii Enel România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ce frumos „merge” euroiul!

  2. Cei mai prosti “este” romanii :)) Ungaria n-are petrol dar are companie petroliera care functioneaza si inafara granitelor! Romanii au de toate cadou de la natura dar imbogatesc pe altii :)) Daca Enel vrea sa vanda trebuie nationalizat de urgenta, ce e atat de greu? Pot sa faca clabuci aia la Bruxelles, au evian sa-si dea pe la gura!

    • Același harneli proaste de trol obosit, antrenat cu tehnicile securiste ale anilor 1980: multinaționalele hrăpărețe, străinii care sug sângele poporului, UE care e rea samd

  3. Ceva noutati?