G4Media.ro

Presa rusă jubilează că Ungaria a încălcat sancțiunile UE după ce România…

Presa rusă jubilează că Ungaria a încălcat sancțiunile UE după ce România a blocat un transport de arme rusesc către Serbia

Ungaria a permis transportului de armament rusesc să tranziteze teritoriului său pentru a ajunge în Serbia.
Ungaria a permis transportului de armament rusesc să tranziteze spaţiul său aerian, având destinaţia Serbia, în pofida sancţiunilor impuse de UE, sancţiuni ce vizează produsele militare de provenienţă rusească, scrie Gazeta.ru, citată de Rador.

România a blocat anterior transportul de armament rusesc pe Dunăre, din cauza embargoului. Bruxelles-ul a anunțat prin purtătorul de cuvânt al Uniunii Europene că „implementarea măsurilor restrictive ale UE este responsabilitatea statelor membre UE”.

Cu toate acestea, premierul ungar, Viktor Orban, a ignorat din nou normele impuse de UE. Disputa dintre Budapesta și Bruxelles durează de mai mult timp și riscă să degenereze în aplicarea unor restricții financiare de lungă durată la adresa Ungariei și în aplicarea unor sancțiuni.

Ungaria lansează o nouă confruntare cu UE, din cauza relaţiilor sale cu Rusia. Budapesta a permis transportului de armament rusesc să tranziteze spațiul său aerian, încălcând astfel regimul de sancțiuni impus de UE la adresa Federației Ruse, titrează „Politico”.

Ca urmare, cu sprijinul Ungariei, Moscova a livrat Serbiei zece mașini de patrulare și de recunoaștere, o parte din elementele celor 30 de tancuri Т-72 și a celor 30 de mașini blindate BRDM-2 pentru misiuni de patrulare și recunoaștere.

Pe la sfârșitul lunii iulie, Belgradul a acuzat Bucureștiul că a blocat transportul militar rusesc, care urma să fie transportat din Rusia pe Dunăre către Serbia.

Pe 26 iulie, MAE al României a declarat că nu poate permite accesul transportului, din cauza sancțiunilor introduse la adresa Federației Ruse (după anexarea Crimeii la Rusia în 2014, UE a introdus un embargou asupra comerțului cu armament ce vizează Rusia, precum și la exporturile de mărfuri şi produse cu dublă utilizare, care pot fi utilizate atât în scopuri civile cât și militare).

Președintele Serbiei, Alexandar Vucic, și-a exprimat recunoștința sa față de președintele rus, Vladimir Putin, pentru consolidarea forțelor militare ale țării sale cu tancuri de luptă și cu vehicule blindate.

„Cel mai important pentru noi este faptul că am reușit să transportăm mijloacele militare tehnice în Serbia. Cum și în ce mod au ajuns acestea nu ne priveşte”, a menționat Vucic.

Budapesta a comentat şi ea problema soluționării livrării de armament rusesc în Serbia. Gergely Gulyás, şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban, a declarat că a fost permis tranzitul prin spaţiul aerian ungar deoarece marfa nu era transportată de o aeronavă militară, ci de una civilă, care nu necesita un acord special de tranzit, informează „Politico”.

„Evident că am fost informați că o aeronavă civilă va survola spațiul aerian al Ungariei, conform protocolului de informare, care prevede doar confirmarea”, a afirmat Gergely Gulyás. Acesta a mai adăugat că avionul rusesc a survolat şi spațiul aerian al Poloniei și Slovaciei.

La întrebarea dacă va fi pedepsită Ungaria pentru încălcarea normelor UE, un reprezentant al UE a declarat: „Am văzut rapoartele. Nu comentăm concret acest caz, implementarea măsurilor restrictive ale UE este responsabilitatea statelor membre UE”.

Referitor la motivele Guvernului ungar, nu ne rămâne decât să le intuim, dar relațiile dintre Budapesta și Bruxelles nu pot fi catalogate drept unele fără probleme. Viktor Orban este unul dintre cei mai importanți oameni politici naționaliști din spațiul european.

Acesta nu doar critică deschis UE, ci și ignoră în mod demonstrativ unele decizii luate de Uniune. (…)

Sursa: Gazeta.ru/ Rador/ Traducerea: Violeta Drăguţă/ Sursa Foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Ok, Ungaria. Dar Polonia si Slovacia de ce au permis?

    • Exact! Ceva nu se leagă: ca sa ajunga in Ungaria, trebuia sa zboare peste Polonia si Slovacia. De Ucraina nici nu mai vorbim, acolo au interdicție totala de zbor.

    • G4media pare din ce in ce mai mult gazeta copy-paste…
      Pertinenta intrebare – merita sa faca parte din articol, de dragu’ impartialitatii si a corectei informari.

    • Deviați discuția de la Ungaria. OK, deci trebuie condamnate toate trele, nu iertata Ungaria ca au fost mai multi hoți neprinși în banda. Cu observația ca sursa ruseasca este în enclava Kaliningrad, care n-ar trebui sa fie a rușilor în niciun fel, este Koningsberg toată istoria.

    • Nu cumva e un „fake news”? Prea se bucura presa controlata de Kremlin…

  2. Foarte bune observatiile. Rusia nu are granita cu Ungaria, mai trebuie sa treaca prin niste tari UE…

    • Nu va faceti ca nu intelegeti: Orban trebuie ostracizat prin toate mijloacele, atata timp cat se opune categoric atat tranzitului cat si repartizarii de migranti.
      Cu toate ca majoritatea articolelor sunt foarte pertinente, G4 trebuie sa presteze si pentru stapani, ca altfel adio subventii.

    • Surugiule, iar te dai in stamba pe G4 Media, de ce nu ramai tu la meseria ta, fara sa comentezi injurios fata de-a altora?
      Viktor Orban nu se opune deloc tranzitului, din cate spune articolul, le permite rusilor orice, cat despre migranti, chiar incurajeaza mana de lucru vietnameza, somaleza, etc, insa pe sub mana, cu toate ca a capturat presa ungara, si nu-l mai expune nimeni. Opozitia lui vizavi de politica UE fata de migranti a fost doar de fatada, s-a dat guster mare ca se razboieste el cu UE, ca sa se-aleaga. Si i-a prostit pe unguri de vreo trei ori pana acum.
      Cel mai scurt drum era pe Dunare, cum asta a fost blocat, au rezolvat-o rusii altfel. Ca ar fi tranzitat si Polonia si Slovacia, o spune ”Gergely Gulyás, şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban”, o fi asa, n-o fi asa, doar statele respective o pot confirma sau infirma. Pe de alta parte, toate cele 3 state fac parte din Grupul de la Visegrad, un nucleu idiot anti-UE si pro-rus, iata, cu toate ca Polonia se declara foarte vocal impotriva rusilor.

  3. Aceasta făcătură numita romania sau G4noimedia face pe prostul. România a încălcat tratatele internaționale blocând un transfer. Nu avea dreptul sa facă asta.

    • Zau, mai puidedac, tu comentezi anti-UE si pe ziare.com, credeai ca nu te stim si pe-aici? Da-i drumul pe siturile latriniste sau sputnik, suntem satui de postaci psdisti anti-UE si pro-rusi pana-n gat!

    • Pai “duamna” suplinitor, nu are lumea sa vorbească liber in “democrația” ue? Sau trebuie sa ne înregimentarea toți in spatele Ursulei,micron și merkelesei ca sa mărșăluim spre noi culmi socialiste și înălțam osanale? E Free speech cocoana…

    • Dna Gabriela, cred ca este dreptul fiecaruia sa se exprime pro sau contra UE, ca de-aia au murit atatia teroristi la revolutie. Ceea ce faceti voi, cretinii, este sa confundati UE cu politica sa in privinta migratiei, caci sa fie clar, nimeni de pe acest forum nu este impotriva UE ci a politicii sale in aceasta chestiune.
      Si nu te mai tot inhama de mina. ca-ti fmm de gloaba batrana!

    • Chapeau maestre :)))) chapeau :))))

  4. Daca respectam regulile impuse de UE o ducem mai bine sau ne ajuta UE mai mult decat Ungaria ?

  5. Dezinformare totală n-a incãlcat nimeni nici o lege sau interdictie.Breşa din tratatele internationale speculatã de ruşi este la fel de bine speculatã si de americani britanici francezi sau germani cind vor sã tranporte technicã militarã rapid si simplu .
    Nu intimplãtor existã portița si nu ruşii l-au inventat.Iar despre forta de muncã din Vietnam pomenit de doamna activista Gabriela sa nu confundãm sezonul cu fazonul ei vin legal cu contract determinat si lucreazã nu vor sã schimbe nimic în Ungaria si nu stiu de nici o unguroaicã ucisã sau in caz fericit violatã de un vietnamez si nici de o piatã aruncatã in aer.