Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la plantat de puieți în satul Frumuşica, în cadrul campeniei „Generația Pădurii”
Multe instituţii publice din Republica Moldova, inclusiv Preşedinţia şi Guvernul au participat, sâmbătă, la campania de împădurire, unde au plantat peste 200.000 de puieţi, inclusiv stejari, arţari şi alte specii, în localitatea Mălăieşti din raionul Orhei, transmite News.ro.
Acţiunea face parte din campania naţională „Generaţia pădurii”, lansată în anul 2023, care urmăreşte reabilitarea fondului forestier degradat şi crearea de noi păduri, informează newsmaker.md.
Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, peste 600 de angajaţi din ministere şi agenţii guvernamentale au fost implicaţi activ în acţiuni similare desfăşurate în peste 400 de locaţii din întreaga ţară. „Suntem mândri să facem parte din Generaţia Pădurii. Prin aceste eforturi, contribuim la un mediu mai curat, un aer mai proaspăt şi o viaţă mai sănătoasă pentru toţi cetăţenii,” a declarat Vodă.
Preşedinta Maia Sandu a mers în satul Frumuşica, din comuna Băcioi şi, alături de sute de voluntari, a plantat puieţi de salcâm şi frasin pentru a extinde pădurea din zonă.
„Le mulţumesc tuturor colegilor, localnicilor, tinerilor şi reprezentanţilor asociaţiilor şi companiilor, dar şi tuturor celor care azi, în diferite localităţi, s-au alăturat Generaţiei Pădurii, ca să ne putem bucura cu toţii de un viitor mai sănătos”, a spus preşedinta.
Şefa statului i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să participe la cât mai multe acţiuni de plantare, care se vor desfăşura în următoarele săptămâni în toate regiunile din ţară: „Fiecare puiet sădit este un pas înainte spre o planetă mai curată, spre o Moldovă mai verde”.
Şi preşedintele Parlamentului a meneţionat: „Azi, împreună cu colegii mei din Parlament, am plantat puieţi de stejari, dar şi ghinzi în ocolul silvic de lângă satul Căpriana, raionul Străşeni. Astfel ne-am alăturat campaniei lansată de Ministerul Mediului „Generaţia pădurii” care are scopul să extindem suprafaţa împădurită din întreaga ţară. Este important ca fiecare dintre noi să contribuim zi de zi pentru a crea un mediu sănătos şi verde la noi acasă”.
Potrivit datelor oficiale, Republica Moldova are în prezent un grad de împădurire de doar 11%, mult sub media Uniunii Europene, care este de 37,7%. Prin iniţiativele de acest tip, autorităţile urmăresc să reducă acest decalaj şi să crească rezistenţa ecologică a ţării, scrie sursa citată.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu