G4Media.ro

Președintele autointitulatei Republici Populare Lugansk susține că SUA își vor „sparge dinții”…

Sursa foto: Captură video

Președintele autointitulatei Republici Populare Lugansk susține că SUA își vor „sparge dinții” încercând să-i zdrobească: ”Au încercat să zdrobească Cuba cu diverse sancțiuni de 60 de ani și n-a ieșit nimic”

Congresmenii americani „își vor rupe cu siguranță dinții” încercând să zdrobească republicile din Donbass, a declarat șeful autoproclamatei Republici Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, citat de Ria Novosti.

Atacul liderului separatist vine după informațiile conform cărora Congresul SUA a pregătit un program de sancțiuni împotriva Moscovei, în care forțele susținute de Rusia din Donbass sunt catalogate drept teroriste.

„Un număr imens de sancțiuni imaginabile au fost deja impuse republicilor, doar pentru că existăm și doar pentru că am îndrăznit să ne apărăm drepturile și convingerile. Statele Unite au încercat să zdrobească Cuba cu diverse sancțiuni de 60 de ani și nu a ieșit nimic. Și cu siguranță își vor rupe dinții și în noi”, a spus Pasechnik într-un interviu pentru RIA Novosti.

Pasechnik a explicat în presa rusă că intenția americanilor este să „implanteze” democrația „doar în modul în care o înțeleg ei și în modul în care este benefică pentru ei”. „După opt ani de război, amenințări, presiuni, nu-mi pasă deloc de astfel de acțiuni și declarații. Astăzi am o mulțime de alte sarcini și provocări care trebuie abordate în republica noastră”, a subliniat Pasechnik.

„Republica Populară Lugansk” s-a format în urma unui referendum organizat aici în 12 mai 2014, republica declarându-și apoi unilateral independența, iar autoritățile și-au arătat dorința de a intra în componența Rusiei. Alături de această republică în regiunea Donbass funcționează și „Republica Populară Donețk”.

Confruntată cu amenințarea unei invazii, Ucraina a cerut Rusiei să-și retragă trupele masate de-a lungul graniței comune și să continue dialogul cu Occidentul, dacă dorește cu adevărat o detensionare a situației.

Rusia a cerut, la rândul ei, prin ministrul de externe, să fie tratată de la egal la egal de americani. Serghei Lavrov a spus că Rusia își dorește relații bune și reciproc respectuoase cu Statele Unite și cu orice altă țară, dar că nu vrea să rămână într-o situație în care îi este încălcată securitatea cu regularitate.

Înaintea discuțiilor de astăzi din Consiliul de Securitate, Statele Unite și Marea Britanie au vorbit din nou despre sancționarea Rusiei în cazul unei invazii în Ucraina.

Potrivit unor parlamentari americani, Congresul este aproape de un acord pentru o lege cu sancțiuni economice, iar autoritățile de la Londra spun că vor să țintească interesele directe ale Kremlinului.

France Presse aminteşte că arsenalul de sancțiuni evocate vizează, între altele, gazoductul strategic dintre Rusia și Germania sau accesul Moscovei la tranzacțiile internaționale în dolari, principala monedă din comerțul mondial.

În acest timp, ministrul canadian al apărării, aflat în vizită la Kiev, a anunțat că trupele canadiene, care acordă asistență militarilor ucraineni, se vor deplasa spre vestul Ucrainei, iar personalul neesențial al ambasadei canadiene va fi repatriat temporar.

Sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Rusnacii neo bolsevici .. 💣💨

    • Nenorocitii de ucrainieni trateaza minoritatile etnice de parca ar fi paria. Te mai si miri ca rusii se pisa direct pe ei?

  2. Cine mai e și sărăkia asta…

    • Un sclăviță. Daca maine Putin da inapoi asta ”cade” de la bcalon sau inghite din greseala un ceainic de poloniu

  3. pt cine n-a iesit nimic? ca in cuba inca erau ca in anii 50, prin 2010 :D. plus ca nu se pune problema care pe cine zdrobeste.

    • @andrei – Stai linistit, nu s-a schimbat nimic in Cuba din 2010. Tot ca in anii 50 arata si acum.

    • Lasa ca si noi aratam ca in anii 80.

  4. Da. Cuba e o tara prospera. Numai Tesla erau parcate la piata. Yachturile noi nu mai au loc sa andocheze. Le-a mers foarte bine in ultimii 50 de ani. Educatie sanatate top mondial. E de interes sa plec sa muncesc acolo

  5. Unul care fuge de poloniu!

  6. Poporul va sparge dintii nu USA

  7. Marioneta asta (înca având balustrada la balcon) compara Cuba (economie, clima) cu Rusia. Cuba nu exporta gaz, nici petrol, nu avea magnati cu afaceri prin tot locul, nu are nevoie de sobe, etc. Despre nivelul de trai, ce sa mai vorbim.