G4Media.ro

Președintele bulgar către servicii: Opriți refugiații la graniță, altfel ratăm intrarea în…

Sursa Foto: Facebook/ Rumen Radev

Președintele bulgar către servicii: Opriți refugiații la graniță, altfel ratăm intrarea în Schengen / Rumen Radev le-a cerut să întărească securitatea la frontieră și să lucreze mai mult cu Frontex

Serviciile speciale ar trebui să întărească securitatea granițelor Bulgariei și să oprească valul de refugiați care trece prin acestea, a solicitat președintele bulgar, Rumen Radev, la o întâlnire recentă cu șeful Agenției de Stat pentru Securitate Națională (DANS), Plamen Toncev, al informațiilor de stat, Antoan Gechev, al informațiilor militare, generalul Venelin Venev, transmite 24Chasa, citată de Rador.

A participat și ministrul bulgar al apărării, Dimităr Stoianov, șeful apărării, amiralul Emil Eftimov, ministrul adjunct al afacerilor interne, Emil Ganchev, adjunctul secretarului general de la Ministerul de Interne, Stanimir Stanev, directorul Poliției de Frontieră, Rosița Dimitrova, a informat Președinția Bulgariei. După cum s-a anunțat, din cauza alegerilor, securitatea frontierei de sud va fi preluată în întregime de armată, astfel încât poliția să poată fi implicată în asigurarea votului.

“Protecția efectivă a frontierelor externe europene este o condiție pentru garantarea securității naționale și pentru aderarea Bulgariei la Schengen”, a declarat președintele în cadrul ședinței de lucru, a informat Centrul de presă al lui Rumen Radev.

Potrivit Președinției, în cadrul reuniunii au fost identificate măsuri pentru întărirea securității granițelor Bulgariei, care sunt externe pentru UE, precum și pentru a face față presiunii migrației și a stopa traficul ilegal de persoane. De asemenea, au fost identificate măsuri de dotare a serviciilor cu echipamente moderne și pentru parteneriat cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă – Frontex.

Aderarea Bulgariei la spațiul Schengen până la sfârșitul anului a fost anunțată de guvernul interimar ca o prioritate absolută. A fost stabilită ca sarcină de Rumen Radev în discursul său la numirea guvernului premierului Galab Donev. Președinția cehă a UE a mai solicitat ca Bulgaria, România și Croația să fie acceptate urgent de celelalte țări care nu au un regim de frontieră între ele.

De luni de zile, însă, un val tot mai mare de migranți din Turcia trece prin aceste granițe. Și angajați ai Poliției de Frontieră sunt implicați în traficul de migranți ilegali, a anunțat Ministerul de Interne, după ce doi polițiști au murit luna trecută în timp ce urmăreau un întreg autobuz de refugiați în Burgas.

Potrivit unei declarații a ministrului de interne, Ivan Demerdjiev, cel puțin 10 polițiști de frontieră au fost implicați în canalul prin care au fost duși acești migranți. Șoferul autobuzului era un migrant minor care a părăsit centrul de refugiați. Printre polițiștii implicați în traficul de persoane sunt și șefi, dar și oameni de la nivelurile medii din direcțiile regionale. Încă nu există dovezi directe că au luat bani, spun oameni familiarizați cu ancheta.

Dar există suficiente dovezi, inclusiv înregistrări, că agenți ai Poliției de Frontieră sunt aproape de grupurile de migranți care trec și nu fac nimic. De asemenea, sunt investigate cazuri de autobuze cu sirieni și afgani prinși în interiorul Bulgariei, despre care se spune că au fost “ratate” de anumite echipe de-a lungul graniței cu Turcia. (24 de ore)

Sursa: 24chasa/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ca sa vezi cat de incompetenți sunt unii…
    Oare nu ii da cu rest ca vrea sa primească refugiați ucrainieni dar nu vrea de altundeva?
    Oare nu își da seama ca orice refugiat are dreptul, nu privilegiul, dreptul de a cere azil politic si ca o tara nu are dreptul sa ii dea afara pana nu se parcurge procedura legala?

  2. Parca sunt frații noștri gemeni. Sunteți siguri că noi si bulgarii nu suntem rude apropiate ?
    Aceeași situație și pe granița de sud vest a României.
    Poliția noastră post-frontieră are mai degrabă rol de ghid. În orașele din vestul țării sunt câteva mii de refugiați care se plimba creanga și așteaptă ocaziile să treacă mai spre vest.
    Niciun semnal să vezi că vor să muncească, să învețe limba română, să se integreze în societatea noastră.
    Acordarea de ajutoare sociale va distruge Europa așa cum o cunoaștem acum.

  3. Da, și gheap neji pachoni gastar la Europa, care cicaerr și le simbe.