G4Media.ro

Preşedintele Comisiei Europene: Dacă aș fi vorbit despre România în discursul despre…

Preşedintele Comisiei Europene: Dacă aș fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Junker a mai spus că în continuare crede că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie văzute rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. „Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat oficialul european, trasmite News.ro.

Întrebat cum i se pare situaţia din România, în condiţiile în care nu a vorbit despre ţara noastră în discursul despre Starea Uniunii, spre deosebire de anul trecut, când a menţionat România, Jean-Claude Juncker a afirmat că dacă ar fi vorbit despre România în discursul de miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate.

„Aş spune că acesta este un subiect oarecum complicat. Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept”, a declarat preşedintele CE.

De asemenea, întrebat cum este, din punctul său de vedere, situaţia din România în acest moment la capitolul stat de drept şi justiţie, Juncker a spus că are impresia că „există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului”.
„Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat oficialul european.

El a mai spus că în Europa lipseşte dialogul între est şi vest: „Cred că în Europa ne lipseşte dialogul între est şi vest. Eu am susţinut aderarea ţărilor din centrul şi estul Europei. Rămân la părerea că aceasta a fost o decizie corectă după căderea comunismului. În partea dumneavoastră a Europei nu a existat suficient dialog”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. E prea putin ! Inteleg diplomatia europenilor, dar pana acum ma asteptam sa inteleaga nivelul interlop al problemelor din Romania. E momentul sa spuna adevarul in cuvinte foarte dure: nu vrem mafioti in UE ! si cu nume si prenume – si exact acelasi lucru ar fi bine sa fie subliniat de departamentul de stat: nu tara sa fie infierata, ci persoane cu nume si prenume

    • E uite ca nu e asa! In schimb o sa intre ”la bulău” toti derbedeii useristi hastagrezist, care au vrut sa distruga statul de drept. Uite, ca sa mai ai material pentru hotnews;)

  2. Junker spune ca ,,in partea dumneavoastra nu prea a existat dialog,,! Pai cu cine sa faci dialog din actualii guvernanti domnule, cu cine aud? Pai daca este un screamat sa citim de pe niste foi de hartie, sa vorbesti liber e de-a dreptul imposibil, aaa ca poti vorbi despre zacusca, muraturi, ciorba de perisoare si varza murata este alta treaba dar, voi astia din vest nu stiti de astea, Pam,Pam !

    • Apropos, nu ai o reteta buna de zacusca ?

    • Ne-am trezit de dimineata, ma rog 10.00, ne-am luat hapurile si-i dam inainte! a, si mult ceiut d-ala de salvie-sunatoare, f bun!

    • @Morjan si @Asistat,
      Daca o mai sacaiti pe dna Ana cu comentariile voastre plicticoase va promit ca smoala din cazane nu va fi nici pe departe calduta, atunci cand vremea va veni …

  3. Pare o declarație a unui profan. Mai bine nu spunea nimic. Dacă problemele României nu sunt şi problemele Europei situația e gravă. Țările occidentale vor fi şi ele afectate de avelaşi flagel, chiar dacă nu nîntr-o formă aşa consolidată. Declarațiile sunt de acord că trebuie să fie mai tranşante, altfel democrația UE va avea de suferit. Toleranța unor partide nedemocratice va duce la diseminarea acestor tendințe şi în parlamentul european. În România nu e o dispută între preşedinte şi guvern, cum spune domnul Juncker, ci e vorba despre dezmembrarea statului de drept.

  4. Haideti domnu @Morjan, ati dat-o cu mucii in fasole cu doamna! In primul rand se supara @Scaraotchi, ceea ce nu-i grav, insa dansa va face si sesizare acum si nu stiu ce va faceti?! Dvs. credeti ca noi chiar avem dreptul sa comentam asa, ce nu-i convine doamnei??? M-ati dezamagit singur!

    • Am intrebat o , n am dat cu parul,ca derbedeii #rezist la miting.
      Mi s a parut ca doamna este genul de gospodina priceputa…cu toate ca sunt voci pe aici care au insinuat ca a uitat tocanita pe foc si a ars o…ocupata fiind cu politica pe g4m.

    • Alooo mai tovarasei, nu mai intoarceti ca la Ploiesti sensul lucrurilor, eu am o doamna, o fosta ,,asistat social,, ce-mi face zacusca stiti clar ca e vorba de veorica voastra mai flacai ce habar n’aveti de argumente, propriile cuvinte , analize voi asa agasati doamne pe aici, va bagati in seama ca musca-n lapte…pff ca era sa dau alt exemplu din Literatura de Specialitate!:-) Eu cred ca voi confundati locurile, nu e pentru nasul vostru g4media e prea elevat pentru voi asa ca, fuguta, fuguta pe luju, antena3. guita tv si pe la nen’tu vostru cristoiu, cum care cristoiu, ala cu puii nascuti vii 🙂 Acum hai valea ca v-am acordat prea mult timp!

    • @ana
      Ti e greu in call center?

    • ”Nu e grav”… poate asa sperati voi, dar ceasul fiecaruia ticaie implacabil: tic-tac; tic-tac, iar…primirea riscati sa va fie anormal de …calduroasa !

  5. Noi romanii normali, care nu avem urechi si rat de porc, ne simtim abandonati si de Uniunea Europeana si de Statele Unite. Suntem asasinati la propriu de o gasca de mafioti iar UE si SUA se rezuma la a asista pasiv. Intelegem cat de periculos este contextul international, dar si inactiunea va duce tot acolo, adica la dezastru economic si razboi, doar ca putin mai lent dar mai grav si cu mai multi morti.

  6. Din păcate, cum s-a putut observa de-a lungul timpului, pe Daddy îl doare în cot de Comisia Europeană și părerile ei. El are convingeri mai mult asiatice – Rusia, Turcia. Așa că domnul Juncker își răcește gura de pomană.

    • Julie, da un pic mai tare televizoru ca, uite, de la zanganitul ala de cratite, n-ai auzit ca te lauda domnu junkărs si e pacat! Cica numai de bine! Nu te mai stresa asa pă politici europene, asiatice…ohoo!