G4Media.ro

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va adresa miercuri Parlamentului…

Sursa foto: © European Union 2021 - Source: EP / fotograf: Mathieu Cugnot

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va adresa miercuri Parlamentului European privind Starea Uniunii Europene

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va adresa miercuri, 15 septembrie, Parlamentului European, într-un discurs privind Starea Uniunii Europene, urmat de o dezbatere cu europarlamentarii.

Dezbaterea va avea loc la ora locală 9:00 din Strasbourg (10:00 ora României), a transmis Parlamentul European (PE) printr-un comunicat.

„Ursula von der Leyen va prezenta impactul activității Comisiei din ultimul an, în special în ceea ce privește combaterea crizei sanitare și economice provocate de COVID-19. De asemenea, ea va împărtăși eurodeputaților viziunea sa de a răspunde provocărilor cu care se confruntă UE, inclusiv redresarea economică, lupta împotriva schimbărilor climatice, agenda privind digitalizarea și Conferința privind viitorul Europei.

În răspunsurile lor, eurodeputații, vor evalua activitatea Comisiei și inițiativele planificate pentru anul următor. De asemenea, își vor prezenta propriile opinii și idei – dezbaterea anuală privind starea Uniunii este o șansă pentru eurodeputați de a examina activitatea și planurile Comisiei Europene și de a contribui la stabilirea direcției UE”, se arată în comunicatul PE.

Context

Dezbaterea privind Starea Uniunii Europene reprezintă un moment-cheie pentru a demonstra responsabilitatea Comisiei Europene față de reprezentanții UE aleși în mod democratic. Acest eveniment anual este semnificativ pentru a promova o Uniune mai transparentă și mai democratică. Reprezintă o oportunitate de a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetățenii săi, evidențiind principalele puncte de acțiune și provocările din anul respectiv. Drepturile cetățenilor și procesul democratic stau la baza acestei dezbateri plenare unice.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source: EP / fotograf: Mathieu Cugnot

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Poate vine sa ne sugereze ceva…

    • Da, dacă nu votăm drepturile comunității LGBT, nu ne dă bani dea moaca și rămânem in cu r -ul gol.

      Cum o dai, tot nu e bine. Greu de ales între bani mulți gratis de la UE și grija cum și unde se _ut unii și unele.

      Damn, olandezii, nemții, vesticii aia in general. Puteau să be dea din banii lor gratis fără să ne oblige să facem ce zic ei. Niște neserioși, păi nu pentru bani gratis al altora a intrat România in UE? Huaaa .. Roexit ACUM !

    • @Greu
      Devine o alegere dificila atunci cand UE iti cere sa-ti inchizi activitatea industriala,
      sa cumperi masini de import peste puterea de cumparare a cetatenilor, pe baza de subv3ntii platite tot din banii lor, atunci cand varful UE detine toate lanturile de magazine alimentare si decide de unde iti este importata hrana, atunci cand iti paraziteaza piata energiei cu intermediari plasati de la Bruxelles sau cand refuza sa-ti finanteze proiecte pe gaz natural in acelasi timp in care in Germania se deschide o noua centrala pe carbune dar si o noua magistrala de gaz din Rusia.

    • @George, dovedește ce spui, vorbe oricine scrie.
      – ce activitate industriala obliga UE România să închidă?
      – ce mașini de import sunt eu ca roman obligat să cumpăr? (eu am o Dacia fabricată in România)
      – care e acel varf din UE care detine toate lanturile de magazine alimentare (cine te obliga sa mergi la supermarket?)
      – mie personal, nu îmi decide nimeni de unde să mănânc, import sau local, e alegerea mea, de unde o scoți chestia cu „UE decide iti este importata hrana”? categoria „se zice că „?
      – care sunt acei intermediari de la Bruxelles care ne paraziteaza piata energiei
      – ce proiecte de centrală pe gaz natural a refuzat UE să finanteze ?
      – unde deschide Germania onoua centrala pe carbune si ce legătură ar avea asta cu așa numitul de tine refuz pentru finanțarea unei centrale pe gaz in România?
      – ce legătură au toate acestea cu noua magistrala de gaz din Rusia?

  2. Starea UE e aproape de colaps dar doamna nu vede ,ea nu plateste energia gaz …. platesc altii pentru ea.

  3. Nu ne poate obliga nimic. Banii care vin de la UE vin din cotizațiile tarilor membre, asa ca dacă nu ne mai dau, nu le mai dam. F*tutul în kur nu a fost prevazut în momentul aderării la UE.