G4Media.ro

Președintele HORA, Daniel Mischie, a solicitat prefectului Capitalei ca restaurantele și cafenelele…

sursa foto: Pixabay

Președintele HORA, Daniel Mischie, a solicitat prefectului Capitalei ca restaurantele și cafenelele să rămână deschise la interior indiferent de rata de infectare cu coronavirus

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a solicitat prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ca restaurantele să fie deschise la interior, indiferent de rata de infectare, și să fie închise doar în cazul unui lockdown complet.

„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, la ieşirea de la întrevederea avută, miercuri, de reprezentanţi ai HoReCa cu prefectul Capitalei.

În ceea ce priveşte penalizarea celor care încalcă restricţiile, Mischie a spus că există o propunere făcută de Prefectura Capitalei, care le va fi transmisă în perioada următoare.

„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a spus Daniel Mischie.

Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern din 4 decembrie 2020.

„Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19. Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021. De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019”, a arătat atunci şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. E super ok sa raman deschis orice local.
    Dar daca se descopera ca sau infectat clintul/angajatul plateste patronul?
    Ce responsabilitate ai tu ca si propietar al unui local daca pateste clientul tau ceva cat timp da pe gat ceva?

    • Ai vazut cum arata 3/4 din patronii de localuri din RO? Ca aia de pe litoral presupun ca stii ce oameni sunt.

      Sa spunem mersi ca nu ies baietii cu katana sa ne certe ca nu mai consumam la ei.

      Mare pierdere pt Romania ca moare industria HORECA, cu servicii de 2x mai proaste ca in Bulgaria si de 3 ori mai scumpe. Turisti oricum nu avem, personalul ala platit cu minim pe economie poate merge spre alte sectoare unde oricum exista deficit de forta de munca.Pana la urma putem sa bem si acasa berea aia.

      Mare suparare. Raman evazionistii si interlopi cu puburile inchise.

    • Corect ce spui dar nu ai sa poți dovedi ca te ai infectat in respectivă bodega. Pe de alta parte mi se pare halucinant cita discuție este pe horea asta.subvenții pentru cîrciumi. Sa ma lăsați ca dau de munca la oameni,,,,

    • mah F. esti un mare prostalau..jignesti zeci de oameni pe care nici macar nu ii cunost dobitocule..cat despre industria horeca vezi ca daca nu merg ei nu merge nici painea, nici zaharul nici uleiul ..mare dobitoc..gandire de 2 lei si 50 ..ca probabil atat poti

  2. Nu va mai ajung carciumile? HORA Unirii sa dansam! Peste tot sunt inchise restaurantele, doar HORA noastra vrea sa le deschida cu orice pret. Baaaa…..cum va asumati raspunderea daca se formeaza focare de covid?

  3. Eu boicotez activitatea astora .
    Nu intru in nici un local . Sint gata sa mor pe motiv ca nu folosesc serviciile HoReCa .

  4. „În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare TEMPORAR”, a spus Daniel Mischie.

    Zi „zau” cu limba scoasa, horecistule!
    Adica l-ai prins pe ala cu incalcari repetate, dar ii suspenzi TEMPORAR autorizatia?
    Cat inseamna temporarul ala? Pana a doua zi?

  5. Stai circiumare linistit ca nu mai ajunge indicele la 3/1000 in Bucuresti. Probabil.