G4Media.ro

Președintele interimar al PNL: Avem mult de lucru în politică externă. Trebuie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele interimar al PNL: Avem mult de lucru în politică externă. Trebuie să facem mai mult pentru a explica evoluţia vieţii politice din România, inclusiv ce s-a întâmplat în alegerile din noiembrie, că au fost distorsionate prin afectarea şanselor candidaţilor

Preşedintele interimar al PNL, ministrul de Interne Cătălin Predoiu, a declarat luni, că avem mult de lucru în politică externă şi trebuie să facem mai mult pentru a explica evoluţia vieţii politice din România, inclusiv ceea ce s-a întâmplat în alegerile din noiembrie anul trecut, a se explica faptul că aceste alegeri au fost distorsionate prin afectarea şanselor candidaţilor participanţi la aleger, transmite News.ro.

”Avem mult de lucru în politică externă, avem mult de făcut în contactele noastre şi europene şi americane şi sunt convins că acest lucru se va intensifica, acest efort se va intensifica. (..) Nu pot vorbi numele Votroceniului, dar repet, există un travaliu intens care se face, de diplomaţie, şi el trebuie intensificat pentru a înmulţi aceste contacte”, a spus Cătălin Predoiu, întrebat despre lipsa României la summit-ul de la Paris. Despre stilul administraţiei americane, legată de dialogul cu aliaţii din Europa, Predoiu a arătat că în mod categoric este un alt stil. 

”Toată lumea este în curs de a se adapta la acest nou stil. Cu cât o facem mai repede şi noi în România, cu atât mai bine. Ceea ce cred că trebuie să avem noi de făcut în perioada următoare este să păstrăm stabilitatea politică. Este cel mai responsabil lucru pe care partidele guvernamentale trebuie să-l facă şi o să-l facă pentru România, nu doar pentru guvern. Trebuie să dezvoltăm rapid şi mai mult proiecte economice cu Statele Unite, care să completeze, dacă vreţi, proiectele economice desfăşurate în cadrul programelor europene, cu fonduri europene. Trebuie să facem mai mult pentru a explica evoluţia vieţii politice din România, inclusiv ceea ce s-a întâmplat în alegerile din noiembrie anul trecut, a se explica faptul că aceste alegeri au fost distorsionate prin afectarea şanselor candidaţilor participanţi la alegeri”, a subliniat Predoiu. 

Preşedintele interimar al PNL a arătat că sunt chestiuni în curs de lămurire cu privire la finanţarea acestor campaniii prezidenţiale. ”Cred că trebuie să facem mai mult pentru a se garanta libera exprimare, discursul liber şi a se descuraja orice formă de cenzură a acestui discurs liber”, a subliniat Predoiu. Predoiu a mai afirmat că Nu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a oprit procesul electoral şi a anulat alegerile, ci decizia Curţii Constituţionale. 

”Pentru că s-a ridicat în spaţiu public chestiunea contribuţiei documentare a Ministerului Afacelor Interne la lucrările Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în raport de obiectivele clasice ale Serviciului de Informaţie al Ministerului de Interne, aş vrea să precizesc că absolut toate instituţiile componente ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-au raportat la agenda acestui Consiliu şi la punctul aflat pe ordinea de zi, şi atribuţiile lor au fost subsumate acelei agende a Consiliului”, a spus el. Predoiu a mai spus că, legat de comunicarea publică, Ministerul Afacelor Interne nu se poate substitui Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în materie de comunicare a lucrărilor Consiliului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Chiar sunt curios cum explici ca evolutia politicii in Romania consta in aliante politice… doar pentru devalizarea tarii.

  2. Care sunt efectele propagandei subventionate de stat ?

  3. „Vom face ! Trebuie să facem plinul mai întâi, dar vă asigur că am înțeles ce vor românii”.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.