G4Media.ro

Preşedintele Iohannis are o şedinţă cu premierul și mai mulți membri ai…

Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Iohannis are o şedinţă cu premierul și mai mulți membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a pandemiei / Ulterior va avea loc o ședință de guvern pentru prelungirea stării de alertă

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care iau parte mai mulţi membri ai Guvernului. Reuniunea are loc înaintea ședinței extraordinare de guvern în care urmează să fie decisă prleungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa de la ora 14,00 vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ulterior întâlnirii de la Cotroceni, Executivul se va reuni, la ora 17:30, într-o şedinţă extraordinară de guvern pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă, deoarece actuala expiră vineri, 17 iulie.

Înaintea şedinţei de Guvern va avea loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la ora 16:00.

Marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se impune prelungirea stării de alertă şi că a pregătit o evaluare şi o propunere în acest sens pentru premier şi preşedinte, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare.

„Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte”, a afirmat Tătaru, la Parlament.

Întrebat dacă de la 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: „Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. As vrea să știu, oare care este votul lui Vela”nuntasul”si al lui Orban si Tataru,”petrecaretii din guvern”

  2. USL e deja jenant. Aresteaza bolnavii, blocheaza o saptamana legea care permite carantina pentru a o promulga cu continut identic, distruge economia, dar spala sefii jandarmeriei din 10 august dupa ce si-a vazut sacii in caruta.
    Cine voteaza asa ceva isi merita soarta.

  3. Poate este momentul in care – jumatatile de masura- sa fie lasate undeva in urma .Poate ca este momentul in care jocul politico – juridic sa fie transat mai dur si in acelasi timp sa fie explicat mai clar . Poate premierul si presedintele ar trebui sa isi extraga discursul din simplele declaratii politice si sa intervina concret la nivel explicativ, sustinuti fiind pe aceasta tema si de persoanele competente medical . Chiar daca , in acest moment , nu este cazul de a reconfirma agajamentele luate anul trecut si la inceputul acestui an , din punct de vedere politico- economico si juridic , de catre seful PNL si seful statului , totusi din ce in ce mai multi cetateni se asteapta la o exprimare clara referitoare la primele masuri (ca model de asumare ) ce vor fi luate in acest sfirsit de an si la inceputul anului viitor , ca parte a cistigarii alegerilor parlamentare . Fara o exprimare clara ce ar trebuie sa cuprinda marirea pensiilor in cuantumul stabilit de lege cu efecte doar in cele ultime patru luni din an si urmate de corecturile necesare , la inceputul anului viitor , ca parte si a cistigarii alegerilor motivate si de acest demers , fara o modificare radicala a Constitutiei Romaniei , fara o regindire a modului de functionare a CCR ,fara o noua lege a pensiilor ce ar avea la baza contributivitatea , fara o modificare a tuturor legilor justitiei grav afectate de guvernele trecute , fara modernizarea , digitalizarea , in principal , a Invatamintului si a Sanatatii , fara asumarea curajoasa a privatizarii sau vinzarii activelor neperformante detinute de statul Roman , totul spus concret si asumat , nimic nu se poate schimba . O scurta referire la marirea cu 40 de procente a pensiilor ni se arata ca o necesitate ,atasata la rugamintea ministrului de finante ,de a nu mai pune – in oglinda- acesta lege cu demersul guvernamental de alocare a fondurilor pentru investitii . Sunt doua lucruri diferite ce necesita rezolvari diferite . Nimeni nu opreste guvernul sa acorde aceasta marire si la inceputul anului viitor sa corecteze intreaga situatie impozitind pensiile de la un anume cuantum in sus sau daca CCR declara neconstitutionala aceasta posibilitate sa gaseasca alte modalitati de corectare avind in acel moment un guvern , un parlament ce va detine o larga majoritate , un presedinte atasat democratiei si dorintelor guvernamentale, poate si un alt CCR . Cit despre investitii si cresterea sumelor alocate acestora , nimeni nu opreste acest guvern sa mareasca gradul de colectare ANAF (este conform ziselor guvernamentale foarte scazut )si in acelasi timp sa acceseze spre – suta la suta- fondurile europene , imprumuturile si granturile ce urmeaza a fi date Romaniei , concomitent cu privatizarea (asa cum am mai spus )sau vinzarea , de la caz la caz – a activelor neperformate detinute de statul Roman si la care uneori(asa cum a fost prezentat mereu in presa ) sunt atasate entitati private ce capuseaza (nu imi place termenul)aceste institutii economice .