G4Media.ro

VIDEO Klaus Iohannis, despre legile siguranței naționale: Drafturi elaborate de specialiști în…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

VIDEO Klaus Iohannis, despre legile siguranței naționale: Drafturi elaborate de specialiști în domeniu / Eu nu le-am elaborat / Mă voi îngriji ca excesele să dispară

Președintele Klaus Iohannis a recunoscut marți că în pachetul de legi privind securitatea națională există „excese” și a promis că se va „îngriji” ca acestea să „dispară”, susținând totodată că nu a amenințat sursele G4Media atunci când a declarat: ”Cineva, și știm cine, a considerat că este bine acum să le dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați”.

Klaus Iohannis a fost întrebat de G4Media, într-o rară conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, dacă a cerut demisii având în vedere forma în care au fost scrise aceste proiecte. „„Mă voi îngriji ca aceste excese să dispară. Fiți asigurat că președintele are grijă de aceste chestiuni”, a răspuns președintele.

Chestionat de G4Media dacă își folosește puterea pe care o are, ca președinte, pentru a afla sursele de informare ale presei, Iohannis a răspuns: „Nu și știți bine că nu o fac. Declarația spune că cel care a dat în media aceste proiecte nu a făcut un secret din aceste chestiuni. Chiar dvs la G4 știți că nu îmi folosesc puterea pentru a inhiba media liberă. Dimpotrivă, îmi folosesc puterea pentru a păstra libertatea presei”.

În ceea ce privește proiectele legilor privind siguranța națională, Klaus Iohannis a recunoscut că „au fost colegi” de la Departamentul Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale care „au lucrat pe aceste drafturi”, dar legile „nu au ajuns la mine și nu le-am cenzurat”.

Iată mai jos dialogul G4Media cu președintele Klaus Iohannis legat de legile siguranței naționale:

G4Media.ro: În 5 iunie ați spus că știți sursele G4Media.ro și le-ați amenințat. citez ”Cineva, și știm cine, a considerat că este bine acum să le dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați. (…) Eronată este și scurgerea acestor prime forme către media”. 45 de ONG-uri din România, dar și organizația internațională Reporteri fără frontiere, au criticat poziționarea dvs. Având în vedere că sunteți garantul respectării Constituției, care include la articolul 31 și Dreptul la informație, și cu tot respectul pentru instituția prezidențială, cum v-ați permis să identificați sursele și să amenințați sursele unei publicații?

Klaus Iohannis:

  • Cred că vă așteptați de la președintele României să știe puțin mai mult decât publicul general. Eu nu m-a referit nici la persoane sau la publicații. Am spus că e greșit ca în această fază foarte devreme a drafturilor să fie lumea agitată.
  • Îmi pare rău că v-ați simțit amenințați cum nu cred că s-a simțit cineva amenințat care a lucrat pe aceste drafturi. Îmi mențin afirmația. Nu orice draft elaborat într-o zonă sensibilă înainte ca cei care lucrează pe ele să-și fi terminat treaba așa cum zice Constituția.
  • A veni și a critica un draft care nu a fost pus în circuit legislativ. Nu trebuie să vă simțiți amenințați.

G4media.ro: E datoria noastră să punem în discuție chiar și drafturi. Folosiți puterea mare pe care o aveți pentru a afla sursele de informare a unor publicații?

Klaus Iohannis: Nu și știți bine că nu o fac. Declarația spune că cel care a dat în media aceste drafturi nu a făcut un secret. Chiar și dvs la G4 că nu îmi folosesc puterea pentru a intimida presa.

G4Media.ro: Pentru că suntem la momentul elefantului din încăpere, ați spus că drafturile nu au ajuns la Administrația prezidențială. SIE a spus că proiectele au fost elaborate în colaborare cu Departamentul Securității Naționale. Cineva nu spune adevărul.

Klaus Iohannis: Au fost colegi din departament care au lucrat pe aceste drafturi. Dar legile nu au ajuns la mine și nu le-am cenzurat.

G4Media.ro: Având în vedere cum arată aceste drafturi care exced limitele democratice, ați cerut demisii?

Klaus Iohannis: Mă voi îngriji ca aceste excese să dispară. Fiți asigurat că președintele are grijă de aceste chestiuni.

În ceea ce privește autorii acestor proiecte, Klaus Iohannis nu a oferit prea multe detalii, afirmând doar că este vorba de „niște drafturi elaborate de specialiști în domeniu, așa mi s-a adus mie la cunoștință”.

„Ele nici măcar nu au intrat în circuit legislativ. Când vor ajunge la mine, mă voi exprima. Vor ajunge de două ori la mine – în CSAT și la promulgare”, a mai spus Klaus Iohannis.

————————-

Mai jos, conferința de presă, LIVETEXT, susținută de președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis:

  • Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Dacă vorbim de politica externă și de securitate, au fost săptămâni foarte bune.
  • Summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul european, ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România.
  • Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de securitate.
  • Românii sunt mai bine apărați
  • Faptul că Ucraina dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat la UE, și pe acest palier pentru România a fost o evoluție deosebit de bună.
  • Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer, sunt rezultatul unei echipe mari. Administrația prezidențială, Guvernul, ministerele, reprezentanțele au lucrat, au fost rezultate muncite. Îmi exprim mulțumirea față de toți cei care s-au implicat.

Întrebări și răspunsuri

Euronews: Traversăm o perioadă dificilă. Ne confruntăm cu prețuri care au explodat, inflație, riscul să nu avem suficiente gaze. Se vorbește de criză economică, austeritate. Care sunt scenariile, măsurile pe care le luați în considerare? Există un scenariu al austerității?

Klaus Iohannis:

  • Nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Am avut criza economică din 2009, 2010, 2011, unde s-a încercat în plan european să se combată criza prin măsuri de austeritate. Rezultatul nu a fost bun și nu intenționez să accept un nou experiment de acest tip cu România.
  • De problemele economice se ocupă Guvernul. Planul a funcționat până acum foarte bine. Guvernul alocă bani pentru investiții și dispunem și de fonduri europene substanțiale. Pe de altă parte, Guvernul a reușit să vină cu pachete de sprijin succesive pentru a ajuta mai ales populația vulnerabilă.
  • Acestea vor continua. Vom avea investiții semnificative, dar și pachete de sprijin acolo unde e nevoie. Situația este complexă,. Criza energetică nu s-a terminat. Se vorbește de o criză a alimentelor care poate nu ne afectează direct, dar dacă prețurile cresc, ne va afecta și pe noi. Trebuie să ne pregătim.
  • Aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alții, în speță de Rusia care a atacat Ucraina. Trebuie să avem răbdare și guvernul să ia măsurile înțelepte, să sprijine populația vulnerabilă și să vină în sprijinul economiei. Acesta e planul și cu acesta vom trece peste aceste vremuri grele.

TVR: Ați avut poziții publice pentru independența justiției. Cum vedeți dvs. o sentință dată recent care vizează premierul prin care judecătorul motivează prin decizia de stabilitate la nivelul conducerii. O astfel de sentință mai respectă principiul separației puterilor?

Klaus Iohannis:

  • Libertatea presei, independența justiției sunt elemente de bază ale democrației. Cred în ele, le-am promovat și am reușit să ajungem în acest punct în care putem să spunem că presa este liberă.
  • Și dacă v-ați aștepta să comentez această hotărâre nu o voi face pentru că nu am comentat niciodată o sentință. Principiul separației puterilor în stat e funcțional în România.

Agerpres: Parlamentul a adoptat Legea avertizorilor de integritate. Procurorul șef al EPPO a anunțat că ia în calcul activarea mecanismului de condiționare a fondurilor. Ce veți face?

Klaus Iohannis:

  • Situația e în evoluție. Parcursul legii nu s-a terminat.
  • Acuma, la momentul când vorbim, legea e la CCR, după care fie se întoarce în Parlament, fie vine la mine și atunci voi uza de instrumentele de care dispune președintele.
  • Este important să fie o lege bună, care transpune directiva europeană nu doar în litera, ci și spiritul ei.
  • Orice altă discuție a prematură. Sunt convins că în final vom avea o lege care are o formă bună.

Europa Liberă: La aproape o lună după ce pachetul de legi privind securitatea națională a ieșit în spațiul public, puteți să spuneți că nu l-ați primit? Și cine l-a scris?

Klaus Iohannis:

  • Nu președintele elaborează legi. Eu nu le-am elaborat. Mai departe, cine a lucrat pe ele o să vă spună inițiatorii.
  • Interesul pentru a avea legi solide, moderne ale securității naționale a apărut de ani de zile și eu am solicitat din primul mandat ca o echipă de specialiști să lucreze pe ele pentru că unele sunt anacronice. Legea SIE nu e compatibilă nici măcar cu Constituția.
  • Nu putem să funcționăm în sec XXI cu legi ale securității naționale făcute în 91-92.
  • S-a început pe niște drafturi elaborate de specialiști în domeniu, așa mi s-a adus mie la cunoștință. Ele nici măcar nu au intrat în circuit legislativ. Când vor ajunge la mine, mă voi exprima. Vor ajunge de două ori la mine – în CSAT și la promulgare. De mine nu o să treacă nicio lege care conține prevederi după care nu vrem să funcționăm.

Nota Redacției:  De notat că SIE a anunțat că proiectele legilor securității naționale au fost realizate după ce Serviciul a fost consultat de Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială și de Secretariatul General al Guvernului. Detalii aici

Digi24.ro: Se discută despre posibilitatea să fiți secretar general al NATO. Ați accepta?

Klaus Iohannis: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face-o publică.

PRO TV: Ce părere aveți de taxa de solidaritate și impozitarea progresivă?

Klaus Iohannis:

  • E o chestiune de aplicabilitate și oportunitate. Acum nu văd altă soluție pentru România. Când finalizăm digitalizarea, peste câțiva ani, vom vedea. (Vedeți schimbarea în mandatul dvs?) Sincer, nu.
  • Dă bine la televizor ca politicienii să discute despre impozite și taxe. Schimbările frecvente la Codul fiscal le-am criticat în nenumărate rânduri.

Stiripesurse: E nevoie până în 2024 sau imediat după de o revizuire a Constituției? Dreptul la avort să fie trecut în Constituție?

Klaus Iohannis:

  • Cred că e nevoie de modernizarea Constituției. Trebuie să fim realiști. E un proces politic amplu, care în final ajunge la referendum. Acest proceduri sunt foarte complicate, greu de pus în practică. Da, cred că e nevoie de revizuirea și modernizarea Constituției și nu cred că e posibil politic până în 2024.
  • (despre dreptul la avort) Este  posibil să se aducă în discuție. Dacă această temă a devenit o complicație politică în SUA; nu înseamnă că trebuie și noi să facem o complicație. Situația este rezonabil rezolvată în legislația românească.

Ecopolitic.ro: Vize și Schengen – ce trebuie să facem?

Klaus Iohannis:

  • Chestiunea Schengen – am avut o activitate foarte intensă. Încercăm să revigorăm discuția pe plan european și există câteva semne pozitive. nu vreau să promit ceva ce poate nu se poate realiza în viitorul apropiat.
  • Vizele pentru SUA – regulile sunt destul de clare și destul de stricte și moment România nu le îndeplinește, în speță rata de refuz la vize e mult mai mare decât nivelul de la care poate să înceapă discuția politică. MAE lucrează pe această speță.
  • Nu cred că putem să ne așteptăm ca într-un viitor foarte apropiat să avem o soluție pe această temă.

Realitatea Plus: Se discută despre creșterea impozitelor pentru case și terenuri, creșterea TVA, raționalizată livrarea de gaze pentru companii, o serie de modificări. Cum priviți aceste discuții?

Klaus Iohannis:

  • Am discutat aceste proiecte cu premierul și miniștrii. Aceste chestiuni vor fi puse în discuție publică și nu se vor hotărî peste noapte.
  • Nu are rost să speculăm chestiuni care poate nu vor fi niciodată puse în practică, cum ar fi raționalizarea gazelor. Dacă au fost discuții, au fost la nivel tehnic.
  • Este un lucru cunoscut că există o serie de impozite și taxe care în ultimii ani au fost introduse în alte circumstanțe, se impune o modernizare a întregului cadru. La asta se lucrează. Vor fi prezentate de Guvern. I-am rugat să analizeze foarte bine, să nu apară o povară suplimentară pentru oameni sau o inhibiție pentru oamenii de afaceri. Să fie lucruri care duc la o mai bună colectare a banilor, care înseamnă că se reduce evaziunea fiscală.

Epoch Times Romania: Un sondaj recent – în nicio țară din Europa de est nu a existat o scădere atât de mare ca în România a încrederii în democrație. Aveți ceva să vă reproșați?

Klaus Iohannis:

  • Cred că românii au încredere în democrație și știu să facă diferența între un politician de bună credință și unul care a ajuns pentru a se afirma ca personalitate. Democrația nu rezolvă problemele fiecărui individ. Un politician clasic a spus că democrația nu e un sistem grozav, dar din toate e cel mai bun.
  • Pentru omul de rând intervenția în democrație este atunci când sunt alegeri, să meargă și să voteze.
  • Întotdeauna e mult de lucru într-o democrație pentru a o păstra funcțională și pentru a o face mai bună. Reținerea față de democrație și absenteismul înrăutățesc lucrurile, deschid larg ușile populismului.
  • Democrația cere implicare și cere vot. Atunci funcționează.
  • Nu cred că aceste modificări de opinie în ultimul an au de-a face cu ce face un anumit politician, ci din criza generată de Covid, criza generată de război și crizele au izvorât de acolo, criza energetică, inflația. Toată lumea, și noi ne simțim mai nesiguri în acest mediu volatil.

România TV: Considerați că sunt suficient măsurile pentru COVID sau pot fi aplicate noi restricții?

Klaus Iohannis: Se pare că la noile forme de virus vaccinul existent nu are rezultatul pe care l-am dorit. Statisticile spun că nu se produc forme mai grave. Am discutat cu ministrul Sănătății și mi-a spus că nu se gândește la măsuri restrictive, ci în continuare la recomandări. Eu sper să aibă dreptate. O grijă față de propria persoană și față de cei apropiați e de bun augur.

HotNews: De la începutul războiului din Ucraina, România a trimis arme grele în Ucraina, cum au venit vecinii noștri? Dacă da, de ce nu s-a anunțat public, la fel ca celelalte state?

Klaus Iohannis: Suntem în război, nu suntem într-o situație pe care o povestim în liniște la o cafea. Este înțelept să nu dai adversarului informații vitale. Noi declarăm public că ajutăm Ucraina cu tot ce putem și asta facem. Asta e abordarea noastră pentru că suntem vecini direcți cu Ucraina și credem că așa e mai bine pentru noi.

DW: Încercarea de mușamalizare a dosarului de plagiat a premierului poate să afecteze proiectul România educată și să afecteze acordarea fondurilor europene?

Klaus Iohannis:

  • Eu cred că autoritățile își fac treaba. Am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele și am primit asigurări că toate procedurile privind plagiatul sunt respectate.
  • În rest, nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo. Nu sunt eu chemat să analizeze lucrarea de doctorat a unui politician și cei care sunt chemați să analizeze își fac treaba cum trebuie.

Știri Diaspora: Cum caracterizați colaborarea PSD-PNL?

Klaus Iohannis: O coaliție greu acceptată, dar pe atât de repede echipa s-a sudat și Guvernul lucrează bine. Pot să spun că și-au făcut treaba bine, s-au implicat și au rezolvat multe probleme. Multe sunt încă de rezolvat în viitor, dar semnele sunt bune.

G4Media.ro: În 5 iunie ați spus că știți sursele G4Media.ro și le-ați amenințat. citez ”Cineva, și știm cine, a considerat că este bine acum să le dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați. (…) Eronată este și scurgerea acestor prime forme către media”. 45 de ONG-uri din România, dar și organizația internațională Reporteri fără frontiere, au criticat poziționarea dvs. Având în vedere că sunteți garantul respectării Constituției, care include la articolul 31 și Dreptul la informație, și cu tot respectul pentru instituția prezidențială, cum v-ați permis să identificați sursele și să amenințați sursele unei publicații?

Klaus Iohannis:

  • Cred că vă așteptați de la președintele României să știe puțin mai mult decât publicul general. Eu nu m-a referit nici la persoane sau la publicații. Am spus că e greșit ca în această fază foarte devreme a drafturilor să fie lumea agitată.
  • Îmi pare rău că v-ați simțit amenințați cum nu cred că s-a simțit cineva amenințat care a lucrat pe aceste drafturi. Îmi mențin afirmația. Nu orice draft elaborat într-o zonă sensibilă înainte ca cei care lucrează pe ele să-și fi terminat treaba așa cum zice Constituția.
  • A veni și a critica un draft care nu a fost pus în circuit legislativ. Nu trebuie să vă simțiți amenințați.

G4media.ro: E datoria noastră să punem în discuție chiar și drafturi. Folosiți puterea mare pe care o aveți pentru a afla sursele de informare a unor publicații?

Klaus Iohannis: Nu și știți bine că nu o fac. Declarația spune că cel care a dat în media aceste drafturi nu a făcut un secret. Chiar și dvs la G4 că nu îmi folosesc puterea pentru a intimida presa.

G4Media.ro: Pentru că suntem la momentul elefantului din încăpere, ați spus că drafturile nu au ajuns la Administrația prezidențială. SIE a spus că proiectele au fost elaborate în colaborare cu Departamentul Securității Naționale. Cineva nu spune adevărul.

Klaus Iohannis: Au fost colegi din departament care au lucrat pe aceste drafturi. Dar legile nu au ajuns la mine și nu le-am cenzurat.

G4Media.ro: Având în vedere cum arată aceste drafturi care exced limitele democratice, ați cerut demisii?

Klaus Iohannis: Mă voi îngriji ca aceste excese să dispară. Fiți asigurat că președintele are grijă de aceste chestiuni.

RRA: Premierul Ucrainei a afirmat recent că reconstrucția țării sale ar putea costa până la 750 milioane de dolari. Care va fi rolul României în reconstrucția Ucrainei?

Klaus Iohannis: Când am fost în vizită la Kiev am exprimat disponibilitatea României. E nevoie de o colaborare cel puțin la nivel european și în primul rând trebuie să spună Ucraina ce dorește și la ce se așteaptă.

Europa FM: Considerați că este un eșec proiectul România Educată?

Klaus Iohannis: Vedeți câte argumente ați adus dvs. pentru România Educată? Dacă au trecut 6 ani și jumătate arată că a cerut timp. Cel mai devreme în următorul an școlar va începe efectiv implementarea proiectului România Educată

Antena 3, despre scumpirea carburanților și criza aleimentară

Klaus Iohannis:

  • Guvernul face atât cât este posibil și acum atât a fost posibil, să coboare prețul cu 50 de bani. Benzina și motorina s-au scumpit peste tot. Guvernul e în continuare foarte preocupat, însă acum a fost posibil cât s-a făcut, bugetul nu poate suporta toate scumpirile pentru toată lumea și în toate timpurile. Cred că lumea se așteaptă ca banii din buget să fie cheltuiți cu chibzuință. Nu putem da toții banii pentru benzină și motorină și să nu mai facem investiții
  • România nu va avea probleme cu alimentele, dar vom avea efecte ale crizei alimentare, creșterea prețurilor se va reflecta și la noi
  • Seceta, canicula foarte devreme, furtunile, arată că schimbările climatice se întâmplă și la noi, de aceea România e parte a statelor care vor să lupte cu schimbările climatice
  • Este nevoie însă de un efort global și până atunci lucrurile trebuie gestionate și în zona micro, respectiv acolo unde e puțină apă potabilă, ea trebuie economisită, pur și simplu, nu există altă soluție

Prima TV, despre majorarea salariilor din sistemul public

Klaus Iohannis:

  • Trebuie analizată fiecare situație în parte. În unele ministere a fost nevoie de oameni în plus. Guvernul a avut grijă ca aceste echilibrări să nu depășească limita care poate fi suportată de bugetul de stat.
  • Măsurile care stopează inflația duc la austeritate, austeritatea inhibă economia, care nu e de dorit de nimeni
  • În ansamblu, specialiștii pe care i-am consultat ne spun că inflația probabil va mai crește până la finalul acestui an, în cursul anului viitor se va stabiliza, după care se va reduce
  • Măsurile nu pot fi luate doar de un stat. Măsurile sunt combinate, pachete de sprijin economic, investiții, toate înglobate într-o politică europeană, care ne va duce la o stabilizare

Antena 1, despre intenția ANAF de a verifica profesorii care dau meditații

Klaus Iohannis: Eu cred că cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit. Dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată am oarece întrebări în această speță, dar nu se pot accepta excepții. Dacă ANAF va verifica zonele în care se realizează evaziune pe scară mai largă atunci colectarea va fi mai bună

Libertatea, despre cazul plagiatului premierului și a ziaristei Emilia Șercan. 

Klaus Iohannis: Este o chestiune care a generat multe preocupări, însă nu cred că pot să fac eu lumină în această speță. Sunt încredințat că autoritățile o vor face. Câteodată durează luni sau ani, trebuie să avem răbdare ca autoritățile să-și facă treaba și dacă cineva a greșit să plătească. Se poate aștepta de la președinte să intervină în fiecare caz, dar cred că e mai bine ca președintele să se preocupe să existe un cadrul bun pentru presă.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

72 comentarii

  1. Matriosca mereu surprinzatoare!

  2. Belește Ciuca?

  3. Si-a dat update de software ? Cine-l mai crede ? Constientizeaza Dl. Presedinte ca nu-l mai crede nici Dracul ?

  4. Ce sa ne mai spuna unul care a vândut copii si a furat case folosindu se de acte false. A ajuns președinte, ne a facut de voturi, a vândut pădurile si ia până la os ca sa dea mai departe si sa l puna aia secretar general nato.
    In 7 ani de mandat iohannis cei mai valorosi tineri au plecat si mai pleaca dintr o Romanie din ce in ce mai corupta in care plagiatorii si spagarii sunt stăpâni si fac legea. Justitia e o caricatura sinistra stăpânită de gașca savonea corbu netejoru dorneanu. Tara a fost distrusa cum n a fost in niciun mandat de președinte de dupa 1989.

  5. Vrea sa explica cum a tradat alegatorii care au votat impotriva PSD?

    • Alegătorii care au votat împotriva PSD-ului, își merită o mare mU!E!!!

  6. Ca a zis urat de politicieni la Europa Libera!

  7. sa ne explice IAR ca e bun USL?
    ca a TRADAT 6.5 MILIOANE VOTURI?
    ca nu e mai presus de Draknea?
    ca e o sluga GRIVCO?

  8. Ce l-a apucat așa deodată?

  9. Macar de-ar fi cativa jurnalisti incisivi acolo care sa-i adreseze niste intrebari ca lumea, sa-l mai puna pe ganduri. Altfel va fi acelasi recital fad si gol de miez cu care ne-a obisnuit.

  10. „Coviduț19 se Întoarce”
    Regia: Klaus Werner
    Costume: dr-general Ciucă
    Coloana sonoră: Marsel Ciolacú

  11. Ne spune că-și dă demisia de rușine pentru minciună ?

  12. Macar de-ar fi ca Bender. Am mai rade si noi putin. El este doar un aspirator robot in genul Roomba.

  13. Vreau să-mi spună că a confiscat miliardele miliardarilor români. Atât,,,,,, și să-i trimită la primul lor loc de muncă, dar cu salar minim cum se da la tot românul.

  14. Spune minciuni, iar noi ascultăm cu gura căscată.

    • Ar fi interesant sa aflam un singur exemplu in care Iohannis s-a tinut de cuvant in ceea ce a declarat de cand e el presedinte. A terminat cu predarea justitiei in mainile politrucilor si a trecut la economie?

  15. Pinocchio de la cotroceni vrea sa ne mai spuna niste minciuni.

  16. Cel mai bine ar fi sa nu se ducă nici măcar un jurnalist,ziarist,ce-o fi!nimeni!poate l-o pune pe gânduri și s-o trezi!

    • Esti ne.bun? Cum sa il b.oi.coteze Digi dupa atata amar de cascaval luat in 2020 si nu numai, de catre teszari?

  17. ILL FELICITA PE VARAN PENTRU NOUA „ACHIZITIE” PRIN INTERMEDIARI ?

  18. Teatru cu papusi. Ne va spune apasat, intonat si cu pauze ce i-a mai scris s-ri.

  19. Ce sa ne mai spună,cum petrec parlamentarii în vacanță?cum suntem exfoliați de drepturi elementare și jupuiți de bani?știm!poate are vreunul tupeul și i-o zice in față!altfel,timp pierdut!

  20. „Conferinta de presa”?!
    Sigur?!
    Adica, intalnire face to face cu presa a dlui prezident Haos, si cu intrebari de la jurnalisti?!
    Eu NU cred asa ceva… nu a facut asa ceva de ani de zille, nu are curajul sa iasa in fata jurnalistilor!
    Eu nu cred, poate ca-i vorba despre o Declaratie de presa, adica citeste dupa foile scrise de consilieri si fuge la dormit in scaunul prezidential!!!

    Lasand gluma la o parte, cred ca ne va spune un mare nimic…
    Presedintele ZERO!!!

  21. Escrocul de la Grivco👺 păpușat de pușcăriașul trădător bolșevik Voikulesku👹 ! 🤮🖕☠️

  22. Vrea sa ne spuna :”Dragi romani , PeeeSeeeeDeeee e de vina. Statul a esuat ” .

  23. a ajuns azi un caraghios. e multumit ca da mana cu toti golanii planetei. in pozele de grup tot ca sclavul sta pe ultimile randuri si in lateral. si-a batut joc de votul masiv al romanilor cu care nu a reusit sa simpatizeze. cine dreq isi va aminti de bine de gluma asta politica proasta si periculoasa?

  24. Iohannis spune ca nu-i treaba romanilor nici cat ia el de la buget ca sa mearga cu avionul particular unde vrea muschiu’ lui, nici de ce sunt pensiile speciale tot mai mari si mai multe, nici de ce a transformat Romania intr-un stat militaro-sekurist prin noile legi ale sekuritatii, nici de ce a nasit el alianta mafiota PSD-PNL-UDMR, care are liber la furat si distrus justitia, nici de ce a pus un plagiator in fruntea guvernului etc.
    Un nes!mtit care da vina pe USR pentru toate hotiile din ultimii 32 de ani…

  25. PENTRU VARANI NU E NICI-O AUSTERITATE. ESTE O ORGIE FINANCIARA.
    PENTRU PARTIDULUI SI SECURITATE NU ESTE NICI-O AUSTERITATE.

    PESTE 15000 DE ANGAJARI, SALARII MARITE + SPORURI + SINECURI + PRIVILEGII.
    NOI SINECURI, NOI PRIVILEGII.
    CRESTEREA NUMARULUI DE PRIVILEGIATI !

    DEZMAT E PUTIN SPUS.

  26. Ar fi interesant sa aflam un singur exemplu in care Iohannis s-a tinut de cuvant in ceea ce a declarat de cand e el presedinte. A terminat cu predarea justitiei in mainile politrucilor si a trecut la economie?

  27. Priviți cu câtă scârbă vă tratează Iohannis, dar voi veți vota PNL 20% din nou, popor de milogi ce sunteți.

  28. Ba mortaciune gonflabila dar pe Kovesi cine a demis-o mai slugoiule tradator obosit rapanos ce esti? La ordinul cui mai libidinosule ipocrit,fatarnic si ticalos?Guvern de 50 de bani condus de un plagiator si excroc care au marit impozitele si taxele la prostani cu 60% ca sa se lafaie talharii si mafiotii neamului prin tari exotice in timp ce pop-limea naroada la iarna va face fomita

  29. I love you Klaus! Ai votul meu! Ai făcut din România o tara importanta in Europa.

  30. Asta traieste intr-o lume paralela… nu este treaba lui ca prim ministru numit si adus de el este acuzat de plagiat. incredibil…

  31. Hopa, au dat rusii niste legi de 🐷 care seamana cu legile nesigurantei nationale si a iesit Ohannis sa ne spuna ca legile lui sunt de fapt ok.

  32. BIG LIKE PANTAZI!!!

  33. cautati clipuri cu declaratii date de ion iliescu in perioada 1990-1996.asta ca sa nu mai pierdeti timpul

  34. Un președinte pentru liniștea noastră. Pentru cunoscători.

  35. iohannis e Tandala!!!

  36. A furat startul dezbaterii u see reee. Fair play pana la capăt.

  37. Asta nu-i conferinta de presa, e baie de clor. Sper sa-i stea in gat.

  38. Vezi numa’ să nu dispară și dosarul de plagiat a lu’ dom gheneral.

  39. V-ati lamurit acum, asa-i??!!
    „Vom avea grija”… „ne vom preocupa”…”vom vedea”…”trebuie sa avem rabdare ca autoritatile sa-si faca treaba”(!!!)….”Trebuie analizată fiecare situație în parte. „….”Trebuie să avem răbdare și guvernul să ia măsurile înțelepte”…. „Vom avea investiții semnificative”….
    Si cireasa de pe tortul dlui Haos:
    „DW: Încercarea de mușamalizare a dosarului de plagiat a premierului poate să afecteze proiectul România educată și să afecteze acordarea fondurilor europene?
    Klaus Iohannis: Eu CRED că autoritățile își FAC treaba. Am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele și am primit ASIGURARI că TOATE procedurile privind plagiatul sunt RESPECTATE.”

    Ce sa mai comentam… poate doar ca „autoritatile isi fac treaba”… asa e, FAC treaba mare, dle Haos!!!
    Asta FAC „autoritatile” tale!!!

  40. Pacat ca specialistii lui Iohannis nu-s la fel de buni specialistii aia „britanici”, sunt doar niste securici netransparenti, care lasa tot felul de infractori sa fuga din tara sau le ofera „consultanta” in aceasta privinta, care fac trafic de informatii pentru tot felul de hotomani si care invoca securitatea nationala doar pentru a-si acoperi abuzurile si lacomia de bani si putere. Pe „specialistii” astia ii verifica cineva, pentru ca pe „Sparlament” nu ma bazez?

  41. Asemenea dispreț fata de oameni nu-mi închipuiam ca are malacul asta pe care l-am votat. Umfla zi de zi pensiile și privilegiile securiștilor și uite ce pregătește impreuna cu “specialiștii” . Îndrăznește sa numească “specialiști” adunătura de securiști pe care o cultiva! Popor roman, președintele și instituțiile care credeți ca va apăra se pi-a cu bolta pe noi!

  42. „Specialistii” lui Iohannis sunt dintre „specialistii” care alcatuiesc fauna ce colcaie in PNL, de exemplu „specialistul” domn Helvig din fruntea SRI fiind unul dintre ei!!
    Aveti vreo asteptare?!

  43. Am și eu o întrebare: „HELLvig” e in nume predestinat sau e vorba doar de o simplă coincidență ?
    Mulțumesc anticipat!

  44. A cuvantat Klaus ca presedintele are grija sa dispara derapajele din legea sigurantei nationale.
    Acum ne-am linistit.
    Vom dormi tot atat de bine ca atunci cand ameninta Putin cu atacul nuclear din 5 in 5 minute.
    Un soi de privim cu atentie si ingrijorare, reformulat.
    Dupa PEESEEDE, am cam inteles de ce are grija presedintele.
    Si ce bine s-au inteles ei din prima, si cate au rezolvat, si ce echipa de minunati au format!

  45. Noi de exemplu, purtam deja masca in spatii inchise: sunt 3 cazuri printre colegii de birou ai fiului meu(ei lucreaza de acasa de la inceputul pandemiei, dar saptamana trecuta au venit sefii din firma mama si au mers la birou… s-ar parea ca „le-au adus” si Virusul COVID)…
    Si la Gradinita, acum de vara, unde a mers nepotelul nostru sunt 2 cazuri!!!
    In opinia mea, in Romania sunt deja ingrijorator de multe c\uri, dar ai nostri nu sunt in stare sa ia masuri… nu ma mir…

  46. Bre, las-o cum a picat că mai rău te-ngropi, tăntălăule! 🙈

  47. Voi l-aţi crezut careva?

  48. Mai voteaza careva cu PNL?

  49. Ce prost il mai crede pe groparul democrației românești?

  50. Mutalăul de la Cotroceni a iesit dupa abia 5 luni din scorbura în timp ce la granita avem razboi si a făcut un slalom printre legile ordinare mafiote ale coalitiei de paraziti si trantori hoti USL dupa care s-a culcat înapoi s-au s-a dus sa joace o partida de golf in timp ce mafia a crescut impozitele si taxele fraierilor cu 60% carburantii si toate preturile in general iar romanasii la iarna vor face o fomita crunta in timp ce nu vor mai avea voie sa le spuna acestor mafioti ca sunt infractori si hoti

  51. Presedintele Romaniei da o conferinta de presa cu sest la Cotroceni ca sa ne spuna cum a fost la Bruxelles si la Madrid Apoi ne da lectii de econonie despre preturi ,cum sa scaden carburantii ,despre exploziile de infectari iar la final despre legile SRI.A fost o conferinta de presa slaba

  52. Ce n-ati inteles? Se va „ingriji” la fel cum s-a „ingrijit” sa NU ajunga pesede la guvernare ….

  53. domnule presedinte, daca pretul petrolului la burse a scazut cu vreo 20%, de ce nu scade si pretul carburantului cu 15% macar?

  54. CREDIBILITATE ZERO !!!
    indiferent ce spune TRADATORUL, eu nu il mai cred
    avea un mandat puternic, dat de 6.5 MILIOANE ROMANI, ANTI PEEESEEEDEEEE
    ce a facut FICUSU?
    VOTURI ZERO PENTRU USL !!!

    • ” O coaliție greu acceptată, dar pe atât de repede echipa s-a sudat și Guvernul lucrează bine. Pot să spun că și-au făcut treaba bine, s-au implicat și au rezolvat multe probleme. Multe sunt încă de rezolvat în viitor, dar semnele sunt bune.”

      – intr-o fraza cu USL a zis numai lucruri pozitive (de 3 ori „BINE/BUNE” ) au rezolvat multe probleme
      – „greu acceptata” nu de PNL si PSD, ci de cei 6.5 MILIOANE VOTANTI

    • DIGI24 in continure arata cat de aservita e PNL-ului , fix asta ne interesa pe noi ca ajunge ficusul la NATO

  55. Interesant ca nu mai e de vina peeeseeedeee si ca pentru pensii speciale sunt bani dar pentru compensari la carburanti nu.

  56. Iohannis – cea mai mare japitza din politica romaneasca decembrista, de departe.

    Pe langa el, Iliescu si Basescu par persoane decente.

  57. CUM CA SI-AU MARIT VENITURILE PE CHELTUIALA CONTRIBUABILILOR, TOVARASII ISI IAU SI MASINI. LA CELE VECHI S-AU UMPLUT SCRUMIERELE.

  58. Păi da,serviciile au elaborat drafturile,pentru că atunci când vrei să legiferezi într-un domeniu te adresezi mai întâi beneficiarului vizat să formuleze propuneri de legiferare.Nu politicienii nespecialiști întocmesc propunerile de legiferare în orice domeniu,nu numai în acesta.Acum rămâne de văzut cum se va implica președintele(și nu numai,guvern,parlament) în corectarea propunerilor în discuție.

    • Dumneata bati campii.

      Daca maine se da o lege privind regulile de circulatie, o elaboreaza chiar soferii?
      Daca maine se modifica Codul Penal, ii pui pe aia din Rahova sa o scrie? Din motivul ca ei sunt „beneficiarului vizat”?

      Hai sa fim seriosi: legile ca atare se scriu de cei care au dreptul prin Constitutie sa faca asta: parlamentul si/sau guvernul. Ai nevoie de un punct de vedere tehnic? Il soliciti si tii cont de el sau nu in elaborarea legii. DAR TU, PARLAMENTAR, ESTI CEL CARE SCRIE LEGEA. Ca altfel e complet aberant ca serviciile secrete sa scrie legi in intregime si apoi sa vina si parlamentul sa mai corecteze, pe ici, pe colo,

      Sau ma rog, e normal doar daca traiesti intr-o disctatura in care politia politica e casta superioara a societatii. Welcome to Pakistan!

      P.S. Japitza de Iohannis doar face pe prostul. Legile au fost elaborate de omul lui de increderea de la SRI, adica Hellvig. Iohannis stia foarte bine mizerii sinistre sunt in legile alea (seful SRI numit pe viata, control parlamentar absolut nul asupra serviciilor secrete si asupra modului cum se cheltuie banul public, super-imunitate in fata justitiei pentru orice om din servicii si asa mai departe).

    • nu te baga cu brandon asta in discutii, ca nu ai ce discuta cu el.

  59. Stimate domn preopinent al meu,în materie de legiferare ,când se reglementează un domeniu ,se solicită punctul de vedere al specialiștilor ,al instituțiilor beneficiare ale aplicării ei,nu ale persoanelor fizice vizate de lege,care nu sunt persoane beneficiare, ci persoane obligate să respecte legea.Așa se face că dacă se edictează norme vizând Codul Rutier,se consultă pentru formulare de propuneri IGPR-Direcția Poliției Rutiere(nu șoferii),dacă se elaborează norme ce țin de Codul penal se consultă magistrații -procurori și judecători de la instanțe și parchete(nu deținuții de la Rahova sau din altă parte).Acesta este procesul de consultare și transparență decizională,obligatoriu de parcurs pentru orice lege, inclusiv pentru pachetul de legi privind securitatea naționala.Propunerile,punctele de vedere primite de la unitațile sau instituțiile beneficiare ale aplicării legii nu sunt proiecte de lege.Aceste proiecte se elaborează ,se edictează de guvern sau prin inițiativă legislativă parlamentară ,care poate sau să țină cont de propunerile instituțiilor beneficiare ale aplicării legii, care urmează să aplice legea.Bineînțeles că și cetățenii pot să exprime puncte de vedere, căci acesta este rostul consultării și dezbaterii democratice.

  60. *ale aplicării legii

  61. ne-a tinut langa tv o ora din viata aiurea. nu a zis absolut nimic concret. ii e mintea la nato. ne-a pacalit. il doare-n palarie de noi. duca-se si n-am regrete…o gluma politica proasta.

  62. Securitatea are vise umede. Trebuie sa fim vigilenți cu micuții dictatori, care mai sunt și rusofili pe deasupra. Mai trebuie sa fim atenți și la cei care încearcă sa demonstreze ca nu e nimic grav sau nelalocul lui in faptul ca cineva a gândit și a scris acele proiecte. Auzi tu, specialiști in stăpânirea poporului! 🙂