G4Media.ro

Președintele Trump nu își poate bloca criticii pe Twitter, a decis o…

Sursa foto: Facebook / Donald J. Trump

Președintele Trump nu își poate bloca criticii pe Twitter, a decis o instanță americană/ Hotărârea va avea implicații mai largi privind aplicarea Primului Amendament asupra conturilor oficialilor de pe rețelele sociale

Președintele Trump a încălcat Constituția atunci când a blocat unele persoane să-i urmărească contul de Twitter pentru că acestea îl criticau sau îl ironizau, a decis o curte de apel federală marți. Hotărârea poate avea implicații mai largi în privința modului în care Primul Amendament se aplică asupra conturilor oficialilor de pe rețelele sociale, scrie New York Times.

Întrucât Donald Trump folosește Twitter pentru chestiuni guvernamentale, el nu-i poate exclude pe unii americani să-i citească postările – și să intre în dialog cu el – pentru că nu îi plac opiniile lor, a decis curtea în unanimitate.

Primul Amendament al Constituţiei interzice unui oficial care foloseşte reţelele sociale pentru probleme de stat să excludă anumiţi oameni „dintr-un dialog deschis” pentru că „spun lucruri cu care oficialul nu este de acord”, a afirmat judecătorul Barrington D. Parker.

„Această dezbatere, pe cât de inconfortabilă şi neplăcută poate fi, este un lucru bun. În rezolvarea acestui apel, reamintim că Primul Amendament ne arată că cel mai bun răspuns în faţa unui discurs defavorabil cu privire la probleme de interes public este dat de mai multă discuţie, nu mai puţină”, a afirmat Parker.

Departamentul de Justiție nu a reacționat deocamdată la decizia instanței. Însă Jameel Jaffer, directorul Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia, care a reprezentat un grup de utilizatori Twitter care au fost blocați de președintele Trump și a depus procesul, a afirmat că conturile sociale ale oficialilor se numără printre cele mai semnificative forumuri ale publicului pentru a discuta politica guvernamentală.

„Decizia va asigura că oamenii nu sunt excluși de la aceste forumuri doar din cauza punctelor lor de vedere și că oficialii publici nu transformă aceste spații digitale în camere de ecou”, a spus Jaffer. „Aceasta va contribui la asigurarea integrității și vitalității spațiilor digitale care sunt din ce în ce mai importante pentru democrația noastră”.

Contul de Twitter al lui Donald Trump este urmărit de aproape 62 de milioane de oameni, iar preşedintele american se foloseşte de el deseori pentru a face anunţuri importante.

Sursa foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Golanul Trump improta copiii romani la cantar cu teste de copatibilitate.

  2. Dar cu Maestrul Ion Cristoiu, care recent m-a blocat pentru ca am afirmat intr-un comentariu pe blogul sau ca manipuleaza, ce e de facut? Ma gandesc si eu sa-l dau in judecata pentru nerespectarea dreptului meu la libera exprimare.

    • Ar fi interesant. Mai ales Intr o țară unde infractorii au mai multe legi favorabile decât cetățenii corecți.
      O mica observație: de ce se folosește termenul de Maestrul?

    • @T. Bucur „Maestrul Ion Cristoiu”? Cred ca senilul de cristoiu e singurul care-si spune maestru. Se uita in oglinda si se autoflateaza cu titlul asta… l-ai ascultat vreodata pe cristoiu? Va spun eu, e un balbait care toata viata lui a mers dupa cum i-a fost lui bine. E un comunist declarat oficial, iar elucubratiile lui „jurnalistice” sunt de-a dreptul penibile. Mai adaug ca in ultima vreme chiar a dat semne clare de senilitate. Nu trebuie uitat ca ion cristoiu e omul cu gaina cu pui vii din anii 90, deci despre ce vorbim?

  3. Ar fi interesant. Mai ales Intr o țară unde infractorii au mai multe legi favorabile decât cetățenii corecți.
    O mica observație: de ce se folosește termenul de Maestrul?