G4Media.ro

Președinția cehă a UE: Nu știm dacă statele membre vor dori să…

sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Președinția cehă a UE: Nu știm dacă statele membre vor dori să aibă un Consiliu extraordinar până la sfârşitul anului pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen, dar noi vom face tot ce putem

Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen până în ultima zi a mandatului său, dar nu e sigur că statele membre vor dori să aibă un consiliu extraordinar pe această temă până la sfârşitul anului, transmite News.ro.

„Vom continua până la sfârşitul preşedinţiei noastre, vom fi în legătură cu Olanda şi Austria, vom încerca să deschidem un dialog cu ei şi vom păstra de asemenea contactul cu Bulgaria şi România. Încă este prioritatea noastră, dar nu ştiu dacă statele membre vor dori să aibă un consiliu extraordinar până la sfârşitul preşedinţiei noastre. Vom face însă tot ce putem până la sfârşitul preşedinţiei noastre”, a spus Vit Rakusan răspunzând întrebării unui jurnalist din Bulgaria.

El a arătat că după 11 ani numai de discuţii despre extinderea Schengen, s-a reuşit joi acest lucru, fie numai prin aderarea Croaţiei, dar preşedinţia cehă a ţinut foarte mult la acest subiect, din care a făcut o prioritate. Rakusan a felicitat Croaţia şi a spus că Zagrebul a avut negociatori excelenţi şi a colaborat foarte bine.

„Regret rezultatul în cazul României şi Bulgariei. Ce s-a întâmplat în şedinţa JAI de azi a fost un rezultat nefericit şi salut toate eforturile făcute de Bulgaria şi România, ţări care au fost suspuse unor verificări şi monitorizări suplimentare. Cooperarea noastră cu ei de asemenea a fost excelentă. Ne pare rău pentru rezultate, sunt parteneri apropiaţi”, a spus ministrul ceh de interne.

El a promis că până în ultima zi a preşedinţiei Cehiei la Consiliul UE, dar şi după aceea va continua să susţină cauza celor două state. „Sper că succesul va veni şi în cazul lor în curând. Preşedinţia cehă va încerca până în ultima zi a mandatului său să promoveze acest obiectiv şi să le susţină. Vom păstra o legătură strânsă şi în lunile următoare ca să le fim de ajutor şi chiar dacă nu vom mai fi la preşedinţia UE, Cehia va susţine în continuare cu regularitate ca acest subiect să fie pe agenda Consiliului UE. Considerăm că e de datoria noastră”, a punctat Vit Rakusan într-o conferinţă de presă ţinută alături de comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, la încheierea Consiliului JAI.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. si chiar daca o sa fie, ce se schimba pana atunci? =))

  2. Largind putin contextul la partenerul strategic USA iata: Polonia, Ungaria, Cehia, Slovenia, Slovacia SI Croatia sunt in Visa Waiver Program. Romania, alaturi de Rep. Moldova, Serbia, Albania, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru (inca) nu.

    Chiar e asa greu de inteles?

    • Ha ha ha haaaa ha haaaa haaaaa haaaa clown boy, radem de tine, nu cu tine, de tine 🤣

    • Comparațiile nu își au logica dar inca nu ai realizat. Daca țările UE sunt nevoite să respecte reguli și reglementări cu caracter obligatoriu atunci Austria a încălcat aceste reglementări întrucât Romania îndeplinește orice norma tehnica pt aderare. Restul este cocalarism.

  3. Austro -Ungaria….sunt mână-n mânā. Olanda , altă curvā, că să-și apere interesele in România, le-au tras-o bulgarilor, spunând NU ,dar UE nu au vrut să desfacă pachetul România/Bulgaria….!
    Adică totul a fost o înțelegere,in spatele ușilor.
    Aici se vede cum guvernanții noștrii sunt de rahat, pentru că nu știu să se impună. Au preferat să vândă țara pe nimic sau să-și facă ei buzunarele pline….
    Și mai este și influența rusă….
    Și dacă am fi fost acceptați in Schengen, când se intră în Austria, tot controale și bătaie de joc fac vameșii la adresa românilor….
    Ne merităm soarta. În 32 de ani, țara nu are infrastructura normală ca-n UE, la noi încă se merge pe drumuri cu calul și căruța,pe autostradă nu ai toalete civilizate, ai WC-uri ECO, de-ți vine să vomiți când intri,etc… și avem pretenții de Schengen ! Să fim serioși…cine poate crede că cei din vest nu văd astea..,
    Atâta timp cât Romania nu o să treacă la moneda EURO, ca cei ca Austria,… și alții să nu mai aibă posibilitatea să spele banii in țară, nu va fi ok. Dar Isărescu nu este interesat de aceasta problemă pentru că și el spală bănii…
    Asta e România….TARA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR….

  4. Ați făcut și până acum tot ce-ați putut, ne-am lămurit cine sunteți.

  5. Așa este! Însă, chiar dacă în UE se practică șantajul, e mai bine în UE decât în afara ei!
    De ce? Fiindcă altfel, hoții de politicieni români ne-ar face viața mult mai grea! Decât in afara UE, la cheremul unor Bădălăi corupți, incompetenți și șpăgari, mai bine in UE!
    Depinde doar de noi, pe cine votăm pt viitor! Votăm corupți, plagiatori și incompetenți, doar pt că ne promit pensii mari și tot felul de facilități, și „uităm” astfel de „bubele” lor, sau votăm oameni integri, care știu și pot să ne apere interesele.
    Pe viitor, fiți deștepți!!!

  6. Ba sigur că da. Luați toți și scoși în piața publică și supuși la penitență publică.

  7. Rupti la bani si ai sa-i vezi mancand chibrite!