G4Media.ro

Presiunea piețelor pe educație: mari companii pariază pe școala online și hibrid,…

Foto: Pexels.com

Presiunea piețelor pe educație: mari companii pariază pe școala online și hibrid, pe viitor, chit că pe moment neajunsurile depășesc beneficiile – Financial Times

“Când apare o transformare digitală într-un domeniu, este greu să te mai întorci la ce-a fost… educația, sper, nu este deloc diferită”, este citat, în Financial Times, șeful unei companii ce desfășoară activități de școală online pentru aproape 160.000 de elevi din peste 30 de state americane. Publicația descrie, într-o analiză, modul cum mari companii și fonduri de capital privat investesc în inițiative de școală online, pariind pe ideea că, după schimbările din pandemie, astfel de modalități de predare vor continua să crească, deși pe moment cei mai mulți specialiști susțin că neajunsurile depășesc beneficiile.

FT dă exemplul unui serviciu din Marea Britanie, Inspired Educațion, care oferă lecții online nu unor elevi dintr-un cartier sau altul, dintr-o comunitate sau alta, ci pentru adolescenți din Europa și Asia deopotrivă. Cine este interesat de asemenea servicii, care livrează educație prin ore înregistrate de predare și podcasturi educative? E semnalat cazul unei tinere din Anglia, ținta bullying-ului la ea în școală și nemulțumită de standardele predării online pe parcursul pandemiei.

Inspired, continuă sursa citată, este sprijinită de fonduri de capital privat precum TA Associates și Warburg Pincus, care, alături de alte companii precum Pearson, conglomerat de edituri active în domeniul educațional și alte operațiuni de profil, își extind activitățile de educație online, chiar și în condițiile în care școlile din majoritatea țărilor s-au redeschis sau se redeschis pentru predarea față în față.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Este mai ieftina, dar copiii au nevoie sa interactioneze unii cu altii, altffel vor avea mari probleme de comunicare cand vor deveni adulti.

    • Copiii socializează oricum pe alte cai. Merg în grup în parc, la Mall, la petreceri etc
      Dar unii părinți prefera sa își știe copiii la scoala, cu bone cadrele didactice, decât sa dea foc la casa.. Depinde ce copil are fiecare.

  2. Sunt profesor. 99,99% din studenți DETESTĂ educația online și nu îi vor ierta niciodată pe cei care i-au supus acestui experiement grețos.

    Sunt interese mari să rupă toți o halcă din cota de piață, ca toti profitorii pandemiei dar vă zic clar că studenții și elevii vor educație fizică nu vor să stea plantați la ecran, ecranul e distracție pentru ei nu muncă.

    o să cadă utopiile astea digitale.

  3. De la români stabiliti în SUA am aflat caracteristici ale unor tineri educati prin homeschooling, deci fara interactiune directa cu copii de vârsta lor, cu experiente de viata în colectiv. Mai naivi, mai putin descurcareti, mai …
    Invatamântul online poate fi o completare (domenii/subiecte neabordate la scoala sau aprofundare) pentru cine-si doreste. Nu poate fi o metoda de educatie (nu puneti = între învatamânt si educatie).

  4. Este și normal ca orice om inteligent și orice elev de cel puțin 11-12 ani și cu drag de învățătură, sunt conștienți de avantajele scolii online si o prefera.
    Elevul care învață, învață și online, și în banca la scoala. Elevul care nu învață, e la fel și online, și în banca la scoala.
    In schimb, online se scutesc cel puțin doua ore zilnic, ore care pot fi dedicate învățăturii.
    Se evita înghesuiala toxica din mijloacele de transport în comun.
    Acum, cu măștile astea, copilul acasă sta fara masca, nu 8-9 ore pe zi cu masca.
    Online, fiecare este acasă la el și nu perturba nici un limbut orele de curs, precum în sala de clasa, în bănci (care își aminteste ce a visat noaptea, împărtășește colegului de banca).
    Cat despre socializare, interacționează ei destul… merg în grup în parc, la mall, la petreceri etc
    Unii și asa merg la scoala numai pentru a socializa, cu învățătura…mai slăbuț.

    • @ Alexandru,
      Ce bine era atunci cand Newton, Tesla, Pascal faceau scoala online…

  5. Copiii socializează oricum pe alte cai. Merg în grup în parc, la Mall, la petreceri etc
    Dar unii părinți prefera sa își știe copiii la scoala, cu bone cadrele didactice, decât sa dea foc la casa.. Depinde ce copil are fiecare.