G4Media.ro

Prețul unei construcții ilegale pe plajă: Cum a primit afaceristul Mohammad Murad…

Prețul unei construcții ilegale pe plajă: Cum a primit afaceristul Mohammad Murad patru apartamente în complexul pe care a vrut să îl demoleze timp de 8 ani

După ce a demonstrat că blocul afaceristului Florin Cârstocea a fost construit ilegal pe plaja din Mamaia, Mohammad Murad a renunțat la procesul care dura de 8 ani și a cerut judecătorilor să nu mai demoleze clădirea, informează Info Sud-Est. Prețul înțelegerii: afaceristul libanez a primit un etaj întreg în complexul de lux, în schimbul unui bufet abandonat pe care îl avea în apropiere. Din toată afacerea, cei mai șifonați au ieșit Decebal Făgădău și Radu Mazăre care sunt urmăriți penal de DNA pentru că au emis o nouă autorizație de construire pentru complexul lui Cârstocea, după ce judecătorii stabiliseră, printr-o decizie definitivă, anularea primei autorizații și interzicerea oricărei construcții definitive pe acel teren.

Cine sunt personajele?

Mohammad Murad, un libanez ajuns în România la sfârșitul anilor ‘80 ca student la Medicină, a ridicat un imperiu în turismul postdecembrist de pe litoral. A preluat și reabilitat câteva hoteluri de succes din perioada comunistă, a introdus modelul all-inclusive și a adus, la mijlocul anilor 2000, moda construirii blocurilor de apartamente în stațiunea Mamaia.

Florin Cârstocea, un afacerist local cu o avere estimată la 40 de milioane de euro, a cultivat relații apropiate cu personaje controversate, unul dintre acestea fiind chiar fostul primar Radu Mazăre alături de care își serba aniversarea în cluburile de pe plaja din Mamaia.

Murad și Cârstocea vin, aparent, din colțuri diferite, dar, de fapt, sunt uniți de același legământ: cultul business-ului.

Ce a vrut fiecare?

Florin Cârstocea a construit un complex de lux pe plaja din Mamaia, lângă un bufet prăpădit care îi aparținea lui Murad.

Mohammad Murad a mers în instanță și le-a cerut judecătorilor să îi demoleze clădirea lui Cârstocea, invocând probleme de mediu și alte încălcări repetate ale legii.

Într-o premieră uluitoare în instanțele din Constanța, judecătorii i-au dat dreptate lui Murad și, printr-o decizie definitivă, magistrații au anulat autorizația de construcție emisă de Primăria Constanța și au dispus demolarea clădirii.

Ce au obținut?

După multe termene de judecată, Florin Cârstocea a scăpat, totuși, cu investiția intactă și niciun buldozer nu s-a mai atins de complexul său de lux construit ilegal pe nisip.

După tot atâtea termene, Mohammad Murad a devenit proprietarul a patru apartamente în complexul lui Cârstocea, pe care libanezul, până nu de mult, îl voia demolat.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

 

foto: Mohammad Murad și complexul construit de RHC City Crown pe plaja din Mamaia

sursa foto: Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. asta nu e ala de il promova ca si pe un mare investitor gusa hoandra si rares bogdan la realitatea devenita haznaua 4?

    • Exact ala e! Au si facut emisiuni din resortul lui.

    • Gushe pregatea revenirea la locul de bashtins, sub cei trandafiri care l au consacrat, astfel ca acea emisiune pestinentiala era necesara

  2. Era nevoie sa treaca 20 de ani ca sa ne dam seama ca PSD si-a pus cu buna stiinta in functia de primar cei mai prosti oameni ca sa-i manipuleze usor,ca sa-i foloseasca.Din punctul asta de vedere autorul articolului are perfecta dreptate cand spune ca „din toată afacerea, cei mai șifonați au ieșit Decebal Făgădău și Radu Mazăre care sunt urmăriți penal de DNA ” .Radu Mazare si-a dat seama ca a fost luat de prost si pacalit de partid in ziua cand si-a dat demisia din functia de primnar si a renuntat apoi la PSD(martie- mai 2015).In cea din urma zi ,Mazare i-a dat un telefon lui Ponta(pe vremea aia seful PSD ) pentru a cere un ultim ajutor de la partid fiind hartuit procurori.Ponta a dat din umeri,nu putea
    sa-l ajute.Abia rezista el.Mazare i-a batut obrazul cu degetul si a luat hotararea sa se desparta de partid pentru totdeauna.Se simtea tradat.Partidul il aruncase pe Mazare in groapa cu lei.Nu mai avea nevoie de el.Fagadau inca nu creade ca si el va ajunge hrana pentru lei.Treaba lui.Dar si Fagadau este cam usurel la minte.

  3. „Într-o premieră uluitoare în instanțele din Constanța” implica ca judecatorii sunt corupti, iar premiera e o premisă falsă. A câștigat, pardon a avut dreptate ala care a dat mai multi bani.

  4. Toata chestia asta miroase a marlanie a tuturor celor implicati. Arabetele voia sa ii iasa si lui ceva. Toata mizeria asta din partea lui nu incalca nicio lege? Cat despre ceilalti – dezvoltator, primari, judecatorii care au lungit-o 8 ani, nu mai vorbim.
    Eu cred ca problema justitiei Romane este cu judecatorii. Sunt foarte multi corupti fie pentru bani, fie pentru privilegii, fie ca raspund la comenzi politice. ccrul a devenit o mizerie si la fel cloaca de panarame corupte din csm a guliei savonea (printre fatucile alea il includem si pe victor alistar, se potriveste perfect).

    • Asa este, justitia este in mare masura vinovata in multe cazuri dar aici a dat un verdict drept si a avut curaj. Este nevoie de curaj sa dispui demolarea unui colos, chiar daca proprietarul a mituit autoritatile sau le-a ignorat construind unde le era interzis.
      Aici, si in mai toate cazurile similare, problema este neexecutarea verdictului. Alte autoritati, nu justitia, se lasa mituite si isi bat joc de lege.
      Dar, si legile au contributie lor.
      Daca legea, in loc de cum este, adica greu de aplicat, fiind confuza si lasand portite, ar fi inlocuita cu: „FIECARE CLADIRE CONSRTUITA FARA AUTORIZATIE SA INTRE IN PROPRIETATEA STATULUI, iar statul sa o poata vinde, demola, folosi”, nu mai era loc de mismasuri.
      Evident, insotita de inasprirea pedepselor pentru cei care dau autorizatii cu incalcarea normelor.