G4Media.ro

Preţurile criptomonedelor au atins nivelurile maxime în urmă cu un an /…

sursa foto: Pexels

Preţurile criptomonedelor au atins nivelurile maxime în urmă cu un an / Investitorii au pierdut între timp peste 2.000 de miliarde de dolari / Bitcoin s-a dovedit a fi un alt activ speculativ care se ridică atunci când susţinătorii sunt în spatele ei şi se prăbuşeşte atunci când entuziasmul se topeşte

Preţurile criptomonedelor au atins nivelurile maxime în urmă cu un an, iar investitorii au pierdut între timp peste 2.000 de miliarde de dolari, sectorul fiind afectat de probleme macroeconomice, forţe din piaţă şi scandaluri, transmite News.ro, care citează CNBC.

În urmă cu un an, în această săptămână, investitorii descriau bitcoin ca viitorul banilor şi ethereum drept cel mai important instrument de dezvoltare din lume.

Jetoanele nefungibile explodau, Coinbase se tranzacţiona la un record, iar echipa Miami Heat din NBA era tocmai în primul său sezon complet în redenumita arenă FTX Arena.

După cum se dovedeşte, aceasta a fost perioada de vârf a criptomonedelor. În cele 12 luni de când bitcoin a depăşit 68.000 de dolari pe unitate, cele mai valoroase două monede digitale şi-au pierdut trei sferturi din valoare, prăbuşindu-se alături de cele mai riscante acţiuni tehnologice.

Industria, odinioară evaluată la aproximativ 3.000 de miliarde de dolari, se află acum la aproximativ 900 de miliarde de dolari.

În loc să acţioneze ca o acoperire împotriva inflaţiei, care este aproape de maximul din ultimii 40 de ani, bitcoin s-a dovedit a fi un alt activ speculativ care se ridică atunci când susţinătorii sunt în spatele ei şi se prăbuşeşte atunci când entuziasmul se topeşte şi investitorii se sperie.

Şi cele 135 de milioane de dolari pe care FTX le-a cheltuit anul trecut pentru o afacere pe 19 ani cu Heat?

Platforma de criptomonede FTX este pe cale să ajungă în cărţile de istorie alături de o altă marcă care avea odată sigla pe o facilitate sportivă: Enron. Într-o clipită, săptămâna aceasta, FTX s-a scufundat de la o evaluare de 32 de miliarde de dolari până la faliment, pe măsură ce lichiditatea s-a epuizat, clienţii au cerut retrageri şi bursa rivală Binance a renunţat la acordul neobligatoriu de a cumpăra compania.

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a recunoscut joi că ”a dat greş”. Vineri, a demisionat din funcţia de CEO.

”Privind acum în urmă, entuziasmul şi preţurile activelor o luaseră mult înainte şi se tranzacţionau cu mult peste orice valoare fundamentală”, a declarat Katie Talati, director de cercetare la Arca, o firmă de investiţii concentrată pe active digitale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „Profesionistii loveste din nou“

  2. La afaceri d-astea Musk n-are mană bună.S-ar putea ca si Twitter-ul sa aibe probleme,mai ales dacă încearcă să-l reșapeze pe „zanatec”.

  3. Stie cineva la ce folosesc „bancomatele” bitcoin? Am vazut la intrarea unui supermarket un automat care te indeamna sa cumperi monede virtuale. Cine vine, oare, cu sacul de bani sau cu cardul plin ochi ca sa cumpere asa ceva de la un automat din supermarket ? Cine stie cum e cu monedele astea o face de acasa, de pe calculator, cine nu, nu cumpara oricum. Si atunci pentru ce s-au instalat automatele ?

    • tu singur esti votant AURolac…esti neam cu ala care se cearta cu dungile albe de pe cer =)))

    • N-ai nimerit-o, fanule PSD. Sunt votatnt Coposu, PNTCD, PDL, Basescu si din lipsa de alternative, Iohannis-PNL. Intotdeauna anti-PSD. De ce ai tras tu concluzia pe care ai tras-o – nu stiu. Pentru ca am intrebat (fara sa primesc vreo explicatie, doar balacareala cu AUR) cum e cu atm-urile bitcoin ? P.S. Inca de la inceput am avut o mare indoiala asupra felului in care a ajuns AUR sa ia 10% din voturi. In mod natural nu se putea, chiar daca au mers ei, cum au spus, din sat in sat, tot nu aveau cum sa discute cu atata popor incat sa-i voteze 10% (ca nu-i convingeai pe toti cu care ai vorbit). Nici prezenta pe net nu e reala, eu am flat de ei cu 3 zile inainte de vot. Degeaba ma faci aurist, nu sunt. Nici PSD-ist. Dimpotriva.