G4Media.ro

Prima companie de imobiliare cu capital româno-ucrainean: New City oferă servicii pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Prima companie de imobiliare cu capital româno-ucrainean: New City oferă servicii pentru investitorii ucraineni care vor să cumpere locuințe în România

New City Romania, care se definește drept prima compania de imobiliare cu capital româno-ucrainean, oferă servicii pentru investitorii ucraineni care vor să cumpere locuințe în țara noastră. Potrivit companiei, cumpărătorii ucraineni care vor să cumpere o locuință în România au între 30 și 70 de ani, cei mai mulți au deja copiii sau nepoții în România iar unii dintre ei lucrează remote ori și-au găsit deja job-uri aici.

„Sute de mii de ucraineni au închiriat imobile la începutul primăverii iar acum încep să investească în real estate, piață care în România are un randament anual de 5-6%, printre cele mai profitabile din Europa”, arată compania, într-un comunicat de presă.

New City Romania a fost fondată de Denys Sedakov și Dumitru Mocanu, care s-au cunoscut în perioada în care comunitățile din România ajutau refugiații de război. Potrivit sursei citate, Sedakov are 27 de ani de experiență în vânzarea de bunuri imobiliare, dintre care ultimii 8 ani au fost în vânzarea de complexe rezidențiale noi și spații comerciale. Volumul vânzărilor în Ucraina, pentru 2021, este de peste 42 de milioane de euro. Dumitru Mocani are 15 ani de experiență în marketing și vânzări pe piețele locale și internaționale, consultanță și management.

„În această vară, văzând că războiul este departe de a se încheia, am luat decizia de a intra pe piața imobiliară din România datorită cererii din partea investitorilor ucraineni care au vrut să își securizeze capitalul deținut”, afirmă Sedakov. Potrivit omului de afaceri, există trei tipuri de cetățeni ucraineni care vor să investească în România:

  • Persoane care caută apartamente pentru că își doresc să rămână aici și dispun de un buget de 60-70 mii euro, cu care cumpără studiouri sau apartamente cu un dormitor
  • Persoane care au bani economisiți și caută să genereze venituri pasive din cumpărarea și închirierea unor apartamente cu 2 sau 3 camere
  • Al treilea tip de investitori caută apartamente între 90 – 140 mii euro pentru care plătesc un TVA de 5% anul acesta și pe care să le revândă în viitor, cu expectanța că modificarea TVA-ului va crește și prețul apartamentului

„Sunt multe situații complicate pe care le-am întâlnit. Multe femei vor să rămână împreună cu familiile lor în Ucraina, nu vor să se mute, însă bărbații insistă să plece într-un loc sigur, adică în România. Alți ucraineni ne sună din alte state europene spunând că vor să se stabilească în România pentru că este mai aproape de casa lor, condițiile de vânzare sunt mult mai bune și, chiar în ideea că se va termina războiul, perioada reconstrucției țării va fi oricum una de durată și preferă să fie aproape. În general, actele de vânzare-cumpărare le fac soțiile, care sunt deja aici”, povestește Dumitru Mocanu, partener New City Romania.

Principalele motive care atrag investitorii ucraineni sunt prețurile asemănătoare cu cele din Ucraina, din perioada pre-război; condițiile ușoare pentru ucraineni în ceea ce privește obținerea unui permis de ședere temporară și deschiderea conturilor bancare; fiabilitatea ridicată a investițiilor spre deosebire de cea ucraineană, la cumpărarea unei proprietăți în rate; distanța de la Kiev la București este de aproximativ 1.000 km.

La sfârșitul lunii februarie, când Rusia a invadat Ucraina, Denys și familia s-au adăpostit din calea rachetelor în casa unui prieten din Kiev. Până în martie, a ajutat militarii săpând tranșee la intrarea în oraș, potrivit sursei citate. A decis să-și trimită soția și copiii în România, pentru siguranță și să se înroleze în armată. Pentru că nu avea experiență militară și trei copii în grijă, statul a amânat înrolarea lui până în iulie 2024, când fata cea mare împlinește 18 ani. Este implicat în activități de ajutor umanitar și ajută la achiziționarea de muniții și medicamente care nu sunt disponibile în Ucraina.

Dumitru Mocanu este originar din Republica Moldova. Originar de peste Prut și vorbitor de limba rusă, Dumitru a ajutat refugiații ucraineni din România să își găsească un loc în care să se adăpostească, oferind ajutor pentru zeci de familii, mame și copii.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ucreanul de rand n-are bani si nici intentia sa cumpere imobile in Romania, poate doar oligarhii, raketii, „afaceristii” de tot felul si valutistii care au fugit cu buzunarele si portbagajele jeepurilor burdusite. Poate mai cumpara si scamatorul o vila pe la noi.