G4Media.ro

Primă de pensionare la Romsilva în valoare de 100.000 de euro /…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Primă de pensionare la Romsilva în valoare de 100.000 de euro / Ministrul Mediului: E halucinant / Reacția companiei

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că sunt persoane din Romsiva care, la pensionare, primesc o primă de 500.000 de lei, echivalentul a 100.000 de euro. Ministrul apreciază că este ”halucinant” faptul că exprimarea din Contractul Colectiv de Muncă spune ”10 salarii brute, luate în cuantum net”. Puteaţi să spuneţi 20 de salarii, că măcar discutam sincer unii cu ceilalţi”, afirmă ministrul, transmite News.ro.

”Sunt persoane în Regia Naţională a Pădurilor Romsilva care, la pensionare, conform Contractului Colectiv de Muncă, legal, discutat cu sindicatul, cu Consiliul de Administraţie, cu conducerea executivă, dar în conformitate cu acel contract colectiv de muncă, persoana respectivă, la pensionare, a încasat 500.000 lei”, a spus Mircea Fechet, miercuri, la Digi 24.

Potrivit acestuia, în Contractul Colectiv de Muncă, după lungi negocieri între sindicat şi conducerea executivă a Regiei Naţionale Romsilva, s-a convenit ca, la pensionare, să se primească 10 salarii.

”Asta se mai întâmplă în alte regii – primeşti unu, primeşti două, primeşti nouă. Ceea ce e cu atât mai halucinant este faptul că cele 10 salarii, dacă citez din memorie formularea respectivă: 10 salarii brute, luate în cuantum net. Şi am zis: puteaţi să spuneţi 20 de salarii, că măcar discutam sincer unii cu ceilalţi”, a mai afirmat ministrul.

Într-un răspuns pentru Digi24, Romsilva spune că din 2025 aceste bonusuri vor fi anulate, iar în 2024 valoarea acestor gratificații a scăzut cu 60%.

Această prevederea legală era prevăzută până acum în Contractul Colectiv de Muncă și presupunea, la momentul pensionării, un bonus între 2 și 10 salarii brute, în funcție de vechimea în cadrul Romsilva, finanțat din fonduri proprii. Totuși, în raspunsul oficial nu se menționează exact ce sume au fost alocate în total pe parcursul timpului pentru aceste bonusuri, transmite compania condusă de Marius Dan Siiulescu (47 de ani).

Siiulescu şi-a început cariera în silvicultură ca şef de district la Ocolul Silvic Bălceşti, ocupând ulterior funcţii de execuţie la Ocolul Silvic Romani, cu responsabilităţi privind regenerarea pădurilor, investiţii, securitate şi sănătatea în muncă, dar şi de conducere, la Ocolul Silvic Băbeni. De asemenea, Sîiulescu şi-a desfăşurat activitatea în cadrul aparatului Direcţiei Silvice Vâlcea, iar din luna aprilie a anului 2023 a preluat funcţia de director al Direcţiei Silvice Vâlcea.

Citește și:

Ilie Bolojan dă exemple de beneficii aberante la instituții de stat ”scăpate de sub control”: 15 salarii compensatorii la Romsilva cadou la pensionare / Primă de Ziua ASF. Președintele Senatului anunță controale la toate instituțiile din subordinea Parlamentului

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. de ce e „halucinant” mai baieti? nu tot voi ati fost la putere si pana acum? nu aveati posibilitatea sa aflati? pe cine credeti ca duceti de nas?

  2. Contractele colective de muncă sunt încheiate între infractorii din Romsilva și șefii lor. O mână spală pe alta și amândouă jefuiesc bugetul țării. Eu, ca șef, sunt de acord cu pretențiile voastre iar voi, drept răsplată sunteți de acord cu pretențiile mele. Șefii ăștia de la Romsilva ar trebui anchetați și averile confiscate până la al șaptelea neam. Iar legea să prevadă răspundere penală pentru șefii care semnează asemenea ”contracte colective de muncă”, în fapt un angajament al ambelor părți pentru furtul banului public.

  3. Care este circuitul aprobării acestor contracte? Nimeni nu îi controlează, pot pune orice clauză le trece prin cap? Și cine îi controlează pe cei care controlează?

  4. La ministerul mediului nu se știe despre contractele colective de muncă ale instituțiilor din subordine sau din coordonare, la fel cum nu vrea să se știe că nu s-a unificat activitatea de reglementare a factorilor de mediu așa cum a dorit guvernul, ci investitorul trebuie să obțină tot două, unul de la Apele Române și altul de la Agenția de Mediu. Dar nu unește instituțiile fiindcă astfel s-ar reduce sever numărul salariaților din minister și din cele două instituții

  5. Statul paralalel in actiune…pana la urma politicienii sunt mici copii fata de noi ciocoi din institutiile de stat…cum spunea revolutionara de la Senat ieri: voi veniti si plecati, noi ramanem

  6. Legislatia e defectuoasă, adică Parlamentul! Se vaita vinovații!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.