G4Media.ro

Prima sală din cele 1.000 ale Parlamentului României, denumită după o femeie…

sursa foto: Facebook/ USR PLUS

Prima sală din cele 1.000 ale Parlamentului României, denumită după o femeie – Hortensia Papadat-Bengescu/ USR, care a avut inițiativa: „Ne-am lovit de scepticism, de sprâncene ridicate, de sentimentul că deranjăm, că insistăm prea mult pentru un lucru «prea mic»”

Reprezentanţii USR au transmis că, după mai bine de 25 de ani de la inaugurare, una dintre cele 1.000 de săli din Parlamentul României a fost denumită după o femeie – Hortensia Papadat-Bengescu, scriitoare din perioada interbelică. „A durat aproape un an să se întâmple acest lucru, iar prima solicitare USR a fost respinsă”, mai arată comunicatul de presă al partidului, transmite News.ro.

„Ne-am lovit de scepticism, de sprâncene ridicate, de sentimentul că deranjăm, că insistăm prea mult pentru un lucru «prea mic». Nu e un lucru mic. E vorba despre a începe să recunoaştem meritele enorme pe care femeile le-au avut de-a lungul istoriei. O istorie care de multe ori le şterge urmele, reuşitele, contribuţiile, le şterge din memoria colectivă şi din gândurile noastre de zi cu zi. Această sală e astăzi un simbol. Sigur că, nu sunt naivă, e un pas infim de făcut în direcţia recunoşterii rezultatelor liderilor femei din Romania”, a afirmat deputata USR Diana Buzoianu, iniţiatoarea demersului, potrivit sursei citate.

„Ideea a fost a deputatei USR Diana Buzoianu care împreună cu senatoarea USR Anca Dragu au depus o solicitare în acest sens în decembrie 2021 către conducerea Parlamentului”, se mai arată în postarea USR.

Iniţiatoarele ar fi dorit ca sala de conferinţă „Drepturilor omului” din Parlament să devină prima sală care să primească numele unei femei, însă cererea a fost respinsă pe motiv că ”sala este mult prea importantă” ca să îşi schimbe denumirea.

Sursa menţionată mai spune că, după acest refuz, deputatul USR Iulian Bulai, preşedinte al Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, a depus cerere pentru redenumirea sălii comisiei de cultură, care a fost, în cele din urmă, acceptată.

Denumirea unei săli din Parlamentul României după o femeie are valoare de simbol în direcţia recunoşterii eforturilor şi meritelor pe care femeile le-au avut pentru progresul României, fie că este vorba de cultură, economie sau politică.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pai ei nu știu despre cine vorbeați. Ei o cunosc pe poeta Firea și pe Olguța Vasilescu.

    • Să nu uităm nici de fecundele panseuri epistemologice ale celebrei romanciere Maria Grapini!

      grapinizer.com
      :)))))

  2. ..pe cand sala ion iliescu, sau adrian nastase…firea are sala si ministerul ei…jalnici politicieni… felicitari USR. Sa inventezi un minister pentru o ”femeie de moravuri usoare” este de rasul lumii,. Ce știe oare această firea de la voluntari de familie?

  3. Bravo USR !!!
    Era mare nevoie de o sala cu numele unei femei in Romania.
    Practic ati rezolvat 50% din problemele acestei tari.
    Sunteti pe drumul cel bun, efectiv cititi gandurile cetatenilor…

  4. Pana la urma de ce etichetam salile cu numele unor persoane in loc de numere?

    Ce efect cuantificabil si masurabil are aceasta activitate, ca sa stim ca are vreo noima?

    Sa facem un sondaj, sa vedem ce reprezinta numele HPB pentru cetateni? 🏅

  5. dar iata, usr a redenumit o sala dintr-o cladire!