G4Media.ro

Prima sesiune plenară a Conferinței privind viitorul Europei va avea loc pe…

Conference on the Future of Europe - Inaugural event

Prima sesiune plenară a Conferinței privind viitorul Europei va avea loc pe 19 iunie, la Strasbourg / O întâlnire a cetățenilor europeni din grupurile de dezbatere va preceda sesiunea inaugurală / Cum vor fi formate delegațiile statelor membre

Comitetul executiv pentru organizarea Conferinței privind Viitorul Europei a aprobat calendarul reuniunilor plenare și al grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni, seria de evenimente urmând să înceapă pe 17, respectiv 19 iunie, anunță un comunicat de presă al Parlamentului European.

Sesiunea plenară inaugurală a conferinței va avea loc la 19 iunie 2021 la Strasbourg, cu o participare atât la distanță, cât și fizică, și va include prezentări privind grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni și platforma digitală multilingvă.

La sesiunea plenară a conferinței vor participa 108 reprezentanți ai Parlamentului European, 54 de reprezentanți ai Consiliului (doi pentru fiecare stat membru) și trei reprezentanți ai Comisiei Europene, precum și 108 reprezentanți ai tuturor parlamentelor naționale, în condiții de egalitate, și cetățeni. 108 cetățeni, alături de președintele Forumului European de Tineret, vor discuta ideile cristalizate în cadrul grupurilor de dezbatere ale cetățenilor și al platformei digitale multilingve.

Sesiunea va fi precedată de un eveniment destinat cetățenilor europeni, organizat sub egida conferinței, care va avea loc la 17 iunie 2021 la Lisabona, în Portugalia și va fi difuzat online în direct. Vor participa 27 de reprezentanți ai grupurilor de dezbatere ale cetățenilor sau ai evenimentelor organizate la nivel național sub egida conferinței (unul pentru fiecare stat membru), președintele Forumului European de Tineret și unii dintre cetățenii deja selectați pentru grupurile de dezbatere ale cetățenilor la nivel european. Reprezentații vor participa și la sesiunea plenară inaugurală de la Strasbourg.

Vor exista patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni. Fiecare dintre acestea va fi alcătuit din 200 de participanți și va include cel puțin o femeie și un bărbat din fiecare stat membru.

Cetățenii vor fi selectați aleatoriu, pentru a se asigura că sunt reprezentativi pentru diversitatea UE în ceea ce privește originea geografică, genul, vârsta, mediul socioeconomic și nivelul de educație. Tinerii între 16 și 25 de ani vor reprezenta o treime în cadrul fiecărui grup de dezbatere, precizează Parlamentul European.

Cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni sunt constituite în jurul mai multor tematici: valori, drepturi, statul de drept, democrație, securitate; schimbări climatice, mediu/sănătate; o economie mai puternică, justiție socială, locuri de muncă/educație, tineret, cultură, sport/transformare digitală și UE în lume/migrația.

Comitetul executiv a elaborat și orientări pentru a ajuta statele membre și alte părți interesate să organizeze grupuri de dezbatere ale cetățenilor și alte evenimente la nivel național, regional sau local, sub egida conferinței.

„Acest proces trebuie să se desfășoare în mod absolut corect. Legitimitatea conferinței depinde în mare parte de aceasta. În prezent lucrăm la consolidarea platformei, la organizarea grupurilor de dezbatere și la înființarea sesiunii plenare, a cărei activitate se va baza pe contribuțiile platformei și ale grupurilor”, a declarat Guy Verhofstadt, membru al Parlamentului European și copreședinte al comitetului executiv.

Citește și:

VIDEO Platforma digitală pentru Conferința privind viitorul Europei a fost lansată / Cetățenii europeni vor putea participa și crea evenimente pe zece domenii de interes / Verhofstadt: Nu este un eurobarometru, este un instrument total interactiv

Sursa foto: @EP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Orice roman stie ca nebunul satului iese pe ulita sa dezbata problemele zilei, chiar daca reporterul e de la emisiunea „Iarta-ma”: Vadim Tudor, M Badea, Becali Gigi, sotii Prigoana, Simona Cretu, Angi Grasa, Ariel Coada de Purcel, Badita Microdozaj, Ana Munteanu, Malin Bot si Revolutionarul Dide, CTP, familia Alexandrescu de la GDS, Clotilda Gradata, dementa aia de la Brasov care spera ca fotbalistii sa joace cu masca etc.

    Voi ati citit vreodata ce posteaza Drula pe post de mema pe FB?