G4Media.ro

Prima vizită în afara UE făcută de Ursula von der Leyen a…

Prima vizită în afara UE făcută de Ursula von der Leyen a fost în Etiopia: ”Africa contează pentru Europa”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a asigurat Africa de ferma susţinere a Uniunii Europene sâmbătă, la Addis Abeba, în prima sa deplasare în afara UE după preluarea oficială a atribuţiilor la 1 decembrie, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Sper că prezenţa mea la Uniunea Africană (UA) va putea trimite un puternic mesaj politic pentru că continentul african şi Uniunea Africană contează pentru Uniunea Europeană şi Comisia Europeană”, a declarat Von der Leyen, după întâlnirea cu preşedintele comisiei UA, ciadianul Moussa Faki Mahamat.

„Pentru noi, pentru Uniunea Europeană, sunteţi mai mult decât un vecin”, a adăugat fostul ministru german al apărării, în finalul întâlnirii de la sediul UA.

Ursula von der Leyen, care vrea să facă din Europa primul continent neutru pe plan climatic până în 2050 şi trebuie să prezinte în 11 decembrie un „Pact verde”, a apreciat că Africa şi Europa ar putea colabora în lupta împotriva încălzirii globale.

„Dumneavoastră aici, pe continentul african, înţelegeţi mai bine decât oricine schimbarea climatică”, a declarat ea.

Cei doi lideri au evocat probleme legate de migraţie şi de securitate. „Nu sunt aici pentru a prezenta un mare plan pentru Africa. Sunt aici înainte de toate pentru a asculta”, a subliniat totuşi Von der Leyen.

„Cinstit vorbind, eu nu am toate răspunsurile la aceste provocări, dar sunt convinsă că împreună putem găsi răspunsurile”, a adăugat ea, în timp ce Faki invita la o mobilizare internaţională crescută pentru a contra ameninţările la adresa securităţii, în special terorismul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. O vizita binevenita.
    Fluxul de migranti peste Mediterana scazuse le minime istorice.

    • Se duce și ea pe unde e mai e băgată in seama… Etiopia urmează Iran, Azerbaidjan, Somalia… Poate și la ordine in Rusia sau China… deh, merkel și macroniul știu de ce..democrații de-astea după chipul și asemănarea ue… doar nu o sa pună “leaderilor asta ales democratic” piciorul prin marea britanie, SUA sau Australia.

  2. Fostele colonii franceze contează pentru Franta nu pentru Europa.

    • Daca tot vorbesti in numele unui intreg continent si decizi tu cine conteaza si cine nu pentru noi toti, pune macar mana pe Wikipedia (nu zic carte ca probabil as cere prea mult) inainte sa debitezi prostii ca ne faci pe toti de rusine avand in vedere calitatea ta de purtator de cuvant autoproclamat. Etiopia nu numai ca nu a fost colonie franceza, nu a fost niciodata colonia nimanui. Au incercat italienii, dar n-a durat mult pana au luat bataie de la etiopieni si s-au retras.

      Fiecare tara cu problemele ei (saracie rurala, infrastructura deficitara, tensiuni interetnice si omniprezentii popi ortodocsi spagari de te simti ca acasa), dar Addis Abeba e astazi un oras mai cosmopolit ca Bucalele, centru regional de IT-isti si antreprenori, cu cluburi de jazz ce ar inebuni hipsterimea clujeana; se mananca mai bine in Addis iar zilele astea ai sanse mai mari sa faci un dus cu apa calda in capitala Etiopiei decat in cea a Romaniei.

      Daca ai ocazia sa calci pe acolo, merita banii in plus sa vezi lava indigo a vulcanilor din Danakil, nu doar Lalibela unde se duc turistii (sit care e reparat zilele astea de experti francezi chiar si fara sa fi fost vreodata colonie). Poate iti dai seama de ce e in interesul UE, adica al nostru al tuturor, sa avem relatii bune.

      Iar pentru Surugiu: Etiopia a primit peste 900,000 de refugiati, desi cifra reala e probabil mult mai mare avand in vedere legaturile de familie cu eritreeni, si in ciuda tuturor problemelor e una din tarile care inregistreaza cea mai mare crestere economica din lume, si nu din aia facuta din pix de Valcov si Orlando.

    • Jormanica, gunoi libtard, daca e asa bine, ce plm o mai freci pe-aici, tai-o tati la Addis Abeba, la Bujumbura, la Harare. Dupa cum postezi pari a fi unul din cei care halesc copiii cruzi cu pai de abanos.

  3. Planul Kalergi trebuie continuat, doar premiul Fundatiei Kalergi a fost castigat si de marxista Merkel.