Primar trimis în judecată într-un dosar de fraudă cu fonduri UE în valoare de 22 de milioane de lei/ Este acuzat că a ajutat o Asociație de fermieri să obțină bani europeni pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate
Marian Pîtea, la data faptei primar al comunei Jibert, judeţul Braşov, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi ajutat un consilier juridic din cadrul primăriei pentru a obţine pe nedrept fonduri europene în valoare de peste 22,5 milioane lei.
Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi Agerpres, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Adrianei Ana Şerban, la data faptelor consilier juridic în cadrul Primăriei comunei Jibert şi reprezentant al Asociaţiei crescătorilor de taurine Jibert, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi a lui Marian Pîtea, la data faptei primar al comunei Jibert, judeţul Braşov, pentru complicitate la aceeaşi infracţiune, în formă continuată.
În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Asociaţia crescătorilor de taurine Jibert, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că Adriana Ana Şerban, în calitate de reprezentant al Asociaţiei crescătorilor de taurine Jibert, ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în perioada 2007-2014, mai multe documente în care erau consemnate date necorespunzătoare adevărului pentru a obţine, în mod injust, sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate.
„Şerban ar fi beneficiat de sprijinul primarului Marian Pîtea, care, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu Asociaţia un contract prin care i-a dat în administrare întreaga suprafaţă de păşune deţinută de comuna Jibert. Documentul respectiv nu îi conferea inculpatei un drept de folosinţă asupra terenului menţionat, fiind încheiat în mod formal, pentru a crea aparenţa că Asociaţia ar avea un astfel de drept asupra păşunii comunale. În realitate, păşunea a fost utilizată de toţi locuitorii comunei, nu doar de membrii formei asociative. Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 22.594.739 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză”, precizează DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braşov cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii