G4Media.ro

Primăria București va colabora cu Institutul Cantacuzino și DSP pentru a actualiza…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Primăria București va colabora cu Institutul Cantacuzino și DSP pentru a actualiza strategia de deratizare și dezinsecție

Municipiul Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino, Direcţia de Sănătate Publică Publică Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti (ADIDDDB) urmează să încheie un protocol de colaborare instituţională, conform unui proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Protocolul va viza domeniul salubrizării – activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, pentru elaborarea de măsuri cu impact pozitiv în sănătatea publică.

Strategia de dezvoltare a serviciului de salubritate din cadrul ADIDDDB la nivelul Capitalei şi comunelor Chiajna şi Snagov a fost aprobată în 2018. Pe parcursul celor trei ani, au fost constatate nevoi specifice, în funcţie de zona tratată. În plus, odată cu apariţia pandemiei a reieşit necesitatea efectuării tratamentelor de dezinfecţie în mod regulat, se menţionează în protocol.

Totodată, în vederea eficientizării intervenţiilor, se doreşte crearea şi implementarea unui sistem de monitorizare în timp real a vectorilor de pe teren. Acest sistem de capcane va permite urmărirea gradului de infestare cu ţânţari sau şobolani.

„Pe baza unei formule de prognoză, atent stabilite, ce ia în considerare condiţiile specifice de mediu din zona urmărită, se poate ajusta nivelul intervenţiilor din teren în vederea obţinerii unei eficienţe sporite. Proiectul va demara cu un prototip care poate fi testat şi îmbunătăţit într-un număr restrâns de zone pilot, ulterior urmând a fi desfăşurat pe întreaga arie de acţiune cu efect imediat în creşterea confortului şi a gradului de sănătate a cetăţenilor. Modele de astfel de sisteme se găsesc implementate în Coreea de Sud, Danemarca sau Singapore. Astfel, în baza informaţiilor colectate timp de 3 ani, se constată că situaţia de fapt s-a modificat faţă de data elaborării şi adoptării strategiei, impunându-se actualizarea acesteia, cu consultarea autorităţilor/instituţiilor/entităţilor relevante din domeniu”, mai menţionează sursa citată.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. institutiile astea ajunse in mina mafiei/juntei sint capabile de un singur lucru: sa fure.

    • Ca să facă o inginerie financiară , mai întâi trebuie să producă niște așa zise documente justificative , după care se trece la PRĂDUOALĂ , că doar sunt gulere albe și hyperprofesioniști în ale SOOLIERII , Plicușor Ban bagă și un ONG pe treabă , unul care știe ce este bine pentru bucureșteni , că ei sunt cam săraci cu duhul , și trebuie ca Plicușor si cu ai lui să îi salveze .

  2. Cineva să îi spună lui Plicușor că au reapărut câinii vagabonzi în București, că el se pare că stă ascuns pe undeva.

  3. Data trecută ați „deratizat” așa bine de au dispărut toate veverițele din parc. Poate găsiți vinovații și măcar nu ii mai puneți pe aceeași oameni să „deratizeze”.