Primăria Sectorului 1 a alocat 69 milioane de lei pentru centrul multifuncțional Caraiman, 25 de milioane pentru Poliția Locală și 3 milioane pentru DGASPC/ Consilierii USR nu au votat proiectul cerând transparența cheltuielilor
Consiliul Local sector 1 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de rectificare bugetară prin care majorează bugetul Centrului Multifuncţional Caraiman cu circa 69 milioane lei, al Poliţiei Locale – cu aproximativ 25 milioane lei şi al DGASPC sector 1 – cu 3 milioane de lei, în contextul COVID-19, informează Agerpres.ro.
Bugetul Centrului Multifuncţional Caraiman se majorează cu circa 69 milioane de lei, în vederea alocării resurselor financiare pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor de combatere a noului coronavirus, conform Hotărârii nr. 1 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit proiectului adoptat.
În ceea ce priveşte Protecţia civilă – Poliţia Locală sector 1 se menţionează că la secţiunea de funcţionare se efectuează o majorare de circa 25 milioane de lei, în vederea alocării resurselor financiare pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor de combatere a noului coronavirus, conform Hotărârii nr. 1 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (achiziţia de materiale destinate igienei personale – săpun, prosoape de hârtie igienică, uscătoare de mâini, dezinfectante pe bază de alcool sau de clor, achiziţia de echipamente de protecţie – combinezoane complete, măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă). De asemenea, se alocă credite bugetare pentru închirierea a două imobile pentru cazarea persoanelor în carantină.
Bugetul DGASPC Sector 1 se majorează cu 3 milioane de lei la secţiunea de funcţionare pentru achiziţia de material de curăţenie, de igienă personală (săpun, pampers, dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool, etc) pentru centrele de copii şi cele de bătrâni.
Bugetul Sectorului 1 se diminuează cu 9 milioane de lei; cel alocat pentru capitolul Alte cheltuieli în domeniul sănătăţii se diminuează cu 78 milioane de lei, care se taie de la obiectivul „Lucrări de reabilitare şi modernizare construcţie existentă Spitalul Clinic de Urgenţă Elias”; cel pentru Servicii recreative şi sportive se diminuează cu 10 milioane de lei; se taie 1 milion de lei de la obiectivul privind consolidarea şi modernizarea Cinematografului Cotroceni.
Primarul Dan Tudorache a precizat pentru AGERPRES că sunt „undeva la 400 de persoane în carantină în hotelurile din sectorul 1, iar izolate la domiciliu – vreo 70”, el arătând că numărul lor va creşte.
El a spus că proiectul de hotărâre a fost adoptat de toţi consilierii locali, cu excepţia unor consilieri de la USR.
„Pentru USR, politica de partid este mai importantă decât sănătatea oamenilor. Nu există nicio altă explicaţie plauzibilă care să justifice votul de azi, din şedinţa extraordinară a Consiliului Local, în care s-au aprobat fondurile necesare acţiunilor pe care le întreprindem în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi consecinţelor acesteia! Rectificarea bugetară pe care am solicitat-o a fost aprobată, dar nu şi de următorii consilieri: Cristina Munteanu (USR) – vot împotrivă; Oliver Păiuşi (USR) – vot împotrivă;
Manuel Vieru (USR) – vot împotrivă; Dorina Bănişor (USR) – absentă; Manuela Mureşan (USR) – absentă”, a postat Tudorache pe Facebook.
Europarlamentarul Clotilde Armand, candidat al USR la Primăria Sectorului 1, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că USR susţine măsurile de prevenire şi prevenţie împotriva COVID-19. „Vrem doar să ne comunice transparent toate cheltuielile care sunt făcute din bugetul Primăriei. Primarul Tudorache a ales să-şi facă campanie electorală din banii locuitorilor din sectorul 1”, a spus Clotilde Armand.
Oliver Păiuşi a afirmat, pentru AGERPRES, că doi consilieri USR au votat pentru proiectul de hotărâre, trei – împotrivă, iar doi nu au fost prezenţi – unul era răcit, iar al doilea s-a autoizolat la domiciliu, urmare a faptului că s-a întors din Belgia.
El a menţionat că a votat împotriva acestui proiect, pentru că la baza lui sunt câteva note de fundamentare pe care nu le consideră justificate.
„Mai avem încă o problemă, e vorba de cheltuirea banului public într-un mod mai mult decât transparent şi legal, deci astea sunt esenţiale pentru noi – legalitate şi transparenţă şi evident interesul public al cetăţeanului sectorului 1. (…) În notele de fundamentare sunt sume foarte mari alocate acestor holtere, din ce se vede sunt 64 de milioane de lei, este o sumă uriaşă şi nu ştim cine beneficiază şi care este rolul Caraimanului de a cumpăra aceste holtere”, a mai spus Păiuşi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii