G4Media.ro

Primăria Sibiu va amenaja peste 3,6 kilometri de piste de biciclete pe…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Sibiu va amenaja peste 3,6 kilometri de piste de biciclete pe ambele maluri ale râului Cibin/ Pistele vor lega cartierele oraşului, valoarea proiectului fiind de peste 34 de milioane de lei

Primăria Sibiu a semnat, luni, contractul pentru amenajarea a peste 3,6 kilometri de piste de biciclete pe ambele maluri ale râului Cibin. Valoarea proiectului este de peste 34 de milioane de lei, termenul de realizare fiind de 11 luni. Pistele de biciclete vor lega cartierele Ştrand şi Guşteriţa.

  • ”Începem amenajarea a încă 3,6 km de piste pentru biciclete, în dublu sens. Culoarul este important prin legăturile pe care le creează: va traversa oraşul din cartierul Ştrand până în Guşteriţa şi se va lega de pistele deja amenajate între cartierul Ştrand şi parcul Sub Arini, precum şi de cele care vor fi create în zona podului peste Cibin de pe şoseaua Alba Iulia. În egală măsură, culoarul este deosebit prin cadrul în care va fi creat. Proiectul este conceput să fie minim invaziv pentru zona verde de pe maluri pe care o vom şi îmbunătăţi. Aceasta este doar prima etapă de punere în valoare a malurilor Cibinului. Anul acesta vom demara proiectarea pentru tronsonul din amonte şi cel din aval, asigurând astfel amenajarea malurilor întregului curs de apă de pe teritoriul municipiului”, a declarat, luni, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Astrid Fodor şi reprezentantul asocierii S.C. CON-A Operations S.R.L (Sibiu) & S.C. CON-A S.R.L.(Sibiu) & S.C. DIMEX 2000 Company S.R.L (Bistriţa-Năsăud), Sorin Cristea – director general al firmei CON-A, au semnat, luni, contractul pentru execuţia lucrărilor în valoare de 34,73 de milioane lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 11 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, culoarul se va întinde de la intersecţia cu str. Maramureşului până în zona podului centurii ocolitoare din Guşteriţa. Pe tronsonul dintre strada Maramureşului/şoseaua Alba Iulia şi podul de pe strada Rusciorului, pista este amplasată pe malul drept al râului. De la podul de pe strada Rusciorului până în zona podului Autostrăzii A1, pista va fi situată pe celălalt mal. Pentru amenajarea pistei vor fi necesare şi lucrări de consolidare a malurilor prin taluzuri sau ziduri de sprijin care vor stabiliza terenul.

  • ”Pentru traversarea râului, la intersecţia cu pârâul Rossbach va fi amenajată o pasarelă ciclo-pietonală cu deschiderea de peste 30 de metri, în formă circulară, o a doua urmând să fie creată în dreptul străzilor Viitorului şi Mureşului. Pe lângă amenajările pentru biciclişti, proiectul include şi o serie de amenajări pentru pietoni, precum şi elemente smart: 8 puncte de belvedere şi zone de relaxare, rampe autorulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piaţetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe şoseaua Alba Iulia, 65 de bănci, câteva urmând să fie dotate cu elemente smart (alimentare cu panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless)”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Potrivit acestora, aproape 170 de stâlpi de iluminat vor asigura iluminarea ecoeficientă a acestui traseu verde. Corpurile de iluminat vor fi administrate prin telegestiune, vor fi dotate cu senzor de prezenţă, iar o parte din aceştia vor avea echipamente WiFi pentru acces gratuit la internet.

Cadrul natural nu doar va fi pus în valoare, ci va fi îmbunătăţit prin însămânţarea cu iarbă a peste 7.000 de metri pătraţi şi plantarea a încă 300 de arbori pe întreg traseul.

Primăria reaminteşte că, în 2021, au fost daţi în folosinţă 5,6 km de pistă pentru biciclete pe strada Podului şi respectiv pe culoarul dintre cartierul Ştrand şi parcul Sub Arini.

De asemenea, în lucru în acest moment sunt alţi 3,4 km pe Calea Dumbrăvii şi pe drumul peste Câmpşor. Toate aceste piste sunt separate de traficul auto şi cel pietonal, fiind astfel mai sigure în utilizare.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ar putea amenaja si niste piste de bicilete in loc de autostrazi, nu?
    Daca omul vrea sa mearga cu masina pentru ca e rapid si comid primaria ce face? Piste de biciclete.
    Sa vezi ce au sugrumat traficul in bucuresti cu pisdele lor cu 3 anemici mergand pe ele

  2. conserva asta de stire circula prin presa din Sibiu de 2 ani. Reţineţi cca 1 milion lei/km pentru o pistă de bicicletă de calitate jalnică plină de denivelări, care se umple de bălţi la prima ploaie, exact cum sunt şi cele în lucru „acum” sau abia terminate în toamnă.
    Ţara de…., piste de….., dar scumpe. Pentru că dai un ban, dar merită. NOT
    Măcar au unde amărâţii de la DSP Sb să se dea cu bicicletele promise de OMS [din lac în puţ]

    • ca sa nu spuneti ca sunt rău:
      www[.]turnulsfatului[.]ro/2021/11/18/cu-rdquo-de-toate-rdquo-am-pedalat-pe-cea-mai-noua-si-mai-lunga-pista-de-biciclete-din-sibiu-video-si-foto-186922
      www[.]turnulsfatului[.]ro/uploads/images/2021/9/28/pista-biciclete-redusa-mdue[.]jpg

      scoateti parantezele

  3. 34 milioane lei pentru 7km de piste de biciclete, pe malurile cloacei infecte de Cibin, sufocat de mizerie . Asta da prioritate. Mai fac trei statii pentru electrice si gata cu poluarea in oras.

  4. Se rezolvă și cu ăla până la sfârșitul mandatului.

  5. De obicei, la noi în România, amenajarea pistelor de biciclete constă în trasarea cu var a 2 dungi și gata, aia e pista.

  6. 100 de milioane pe metru de pista…asta da viata de bugetar