G4Media.ro

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune deschiderea spaţiilor verzi din…

Sursa Foto: Facebook

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune deschiderea spaţiilor verzi din jurul blocurilor. Autorităţile locale ar urma să organizeze dezbateri publice cu oamenii

„Deschidem spaţiile verzi din jurul blocurilor”, a spus ărimarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), reamintind că aceasta este una dintre propunerile lansate în campania sa, care a născut uşoare controverse.

„Ideea noastră presupune ca gărduleţele din jurul acestor mici oaze de verdeaţă să fie îndepărtate. Spaţiul să fie amenajat şi întreţinut de Primărie. Acolo unde se întâlnesc mai multe terenuri de genul acesta să fie ordonate ca un mic părculeţ pentru oamenii din zonă. Ne-am gândit că prin această schimbare am putea aduce o îmbunătăţire majoră a spaţiului comun. În plus, speranţa noastră este că în aceste mini-parcuri oamenii din zonă ar putea să îşi petreacă mai plăcut timpul liber, să îşi cunoască mai bine vecinii şi să se lege mai multe relaţii în comunitate”, a scris reprezentantul USR pe Facebook.

El a menţionat că în urma discuţiilor cu cetăţenii a reieşit că mulţi sunt încântaţi de idee, dar alţii s-au arătat îngrijoraţi de anumite aspecte, precum capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi.

„În primul rând trebuie spus că aceste spaţii sunt în multe cazuri în proprietatea administraţiilor. Va fi obligatoriu ca Primăria să organizeze dezbateri publice cu oamenii din blocurile aferente fiecărui spaţiu. Această schimbare poate fi făcută doar printr-un parteneriat şi după o analiză clară a situaţiei specifice acelui loc. Fiecare opinie trebuie ascultată. Cea mai întâlnită îngrijorare până acum este legată de capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi. De înţeles. Încrederea oamenilor în acest serviciu este foarte afectată după mulţi ani în care lucrurile nu au mers bine. Însă eficientizarea ADP e oricum una din priorităţile mele principale în acest mandat”, a precizat el, conform Agerpres.

O altă îngrijorare a cetăţenilor e legată de faptul că îndepărtarea gărduleţelor va genera: mai mult gunoi aruncat în aceste spaţii, o întreţinere mai dificilă a vegetaţiei sau mai mult zgomot direct sub geamul cetăţenilor.

„Înţeleg aceste îngrijorări. Totuşi, pentru astfel de situaţii plătim Poliţia Locală. Ei vor trebui să îşi facă treaba şi să se asigure că cei care încalcă legea sunt traşi la răspundere. Nu putem să ne dezvoltăm comunitatea luând mereu în considerare situaţiile în care se încalcă regulile. Legea este lege pentru toţi”, a spus Radu Mihaiu.

Sursa foto: Facebook/Radu Mihaiu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Advertorial plătit de USR?

  2. Ca sa vina toti golanii sa se pise acolo

    • sau chiar numarul 2

  3. Eliminati toate gardurile nenorocite ce separa oamenii .Garduri si iar garduri peste tot

  4. Sectorul 2 este cel mai varză sector după ce a fost căpușat zeci de ani de clanul Oprea-Onțanu-Popescu. În toți acești ani nu s-a făcut nimic. Sunt nenumărate probleme, de la curățenie, până la lipsa apei calde în foarte multe zone. Aglomerație. Evaziune fiscală în Obor. Multe mizerii.

    Dacă începe cu găinării din astea gen cățeluș-cu-părul-creț, e clar că nu o să facă nimic. O paiață.

    • Intr-adevar, cand intru in s2 se vede imediat. De la mizerie pana la vandalizarea tuturor blocurilor cu spray grafitti. Noaptea sunt si mai putine lumini stradale, zici ca se termina orasul cand de fapt esti in zona ultracentrala. Nici de sarbatori nu baga mai multa lumina. Toate bisericile, la fiecare colt e una, au bagat boxe si canta de iti fac capu’ calendar la stop.
      Apa calda sigur au, s2 e in mare parte cu blocuri vechi si case, au centrale. Daca la bloc nou n-au apa calda sa nu comenteze, e aproape gratis.

  5. Adevărul este că înafară de a lăsa fără gardulețele puse de administrațiile anterioare spațiile verzi late în general de vreo 2-3 metri, spre desfătarea chefliilor sub geamul locatarilor, toate celelalte probleme sunt rezolvate de mult.

    Aaa … poate și dărâmarea pasajului de la Doamna Ghica, nu de alta dar se realizează mai repede decât … terminarea lucrărilor.

    Hai cu demolarea!

    • Vai de mine, se ”demolează” ce-au construit onțanii de la mafia PRO-USL-PSD cu atâta trudă? Nu se poate așa ceva!

  6. Este ilegal ca primăria să întrețină spații publice private altfel decât contra-cost.
    Propunerea dlui Mihaiu este imposibilă și mă surprinde că nu știa acest lucru.
    În plus, vorbim de zeci de hectare, în total, deci costuri enorme, în condițiile în care ADP sector 2 nu este în stare să întrețină nici spațiile verzi publice.
    Cai verzi pe pereți, așadar.

    • De aceea se numeste „dezbatere”.

    • @MVM – Bai, mi-a placut asta cu spatiul public privat… Ori e public, ori e privat? Daca nu stiai, toate spatiile din jurul blocurilor apartin de ADP. Faptul ca sunt ingrijite de proprietarii apartamentelor e alta poveste. Cine stie cati bani spala ADP pe spatiile pe care le are in grija si pe care nu face nimic pentru ca se ocupa proprietarii de ele. Si tot pentru stiinta ta, terenul pe care e construit blocul nu e in proprietatea celor care detin apartamentele din bloc, proprietarii detin strict doar ce tine de constructie.

    • @kafka
      Partial adevarat: terenul acoperit de bloc e proprietatea proprietarilor (nedivizata) . Eu apar undeva cu vreo 7 mp de teren de sub bloc, pe care se calculeaza impozit.
      Evident, nu pot sa decid sa seman gazon sau gladiole pe el.
      Chiar si daca ADP zice (sau crede) ca terenul din jur ar fi al asociatiei, tot e mai rezonabil sa se ocupe ei de amenajarea terenului in loc sa lase asta in grija locatarilor, care mai decare mai greu de aliniat

  7. Spatiile verzi apartin si sunt in proprietatea blocurilor conform legii, nu sunt in administrarea primariei: Spațiile verzi din aceste ansambluri reprezintă “spații verzi aferente locuințelor de tip condominiu” în sensul art. 4, litera j) al Legii 24/ 2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și se supun regimului juridic stabilit prin art. 71 al OUG 195/ 2005 privind protecția mediului.

    • @John – Total gresit, spatiile verzi nu sunt in proprietatea blocurilor. Sunt in proprietatea ADP (adica a statului), nici macar terenul de sub constructie (bloc) nu este in proprietatea locatarilor ci este concesiune. Oricum, legile alea pe care le-ai dat tu n-au nicio legatura cu sibiectul.

  8. Ce idee nemaipomenita, să aibă unde să parcheze toți nebuni,și unde ciobi să-și facă nevoile, Lăsați gradina blocului așa cum e,ocupația de altceva.

  9. De doua decenii si mai bine, spatiile verzi din jurul blocurilor arata ca niste maidane. Putine sunt cu iarba si flori. Acolo unde sunt corcodusi si dude toata vara este o mizerie si muste, tantari. Trebuie tei si salcami. Multe spatii din jurul blocurilor au devenit parcari sub ferestrele parterelor de blocuri. Intai trebuie parcari ca apoi sa fie amenajate aceste spatii verzi. Ideea este in multe tari europene, dar la noi cu lipsa de civilizatie vor fi locuri de gunoaie, banci distruse si flori rupte.

  10. Un prost obicei al noilor primari, la fiecare patru ani de a schimba după bunul plac si ce le vine in minte, atâtea proiecte. Nici unul nu a dus la capăt ce au inceput predecesorii lui. De aici si nebunia de a incepe ceva si a nu termina.
    Iata-l si pe noul edil al sectorului 2 care s-a trezit cu organizarea spațiilor din jurul blocurilor.
    Mult i-a clocit mintea să desființeze gardurile mici care delimitează foarte bine aceste bucăți de pământ, unele fiind domeniul public, altele aparținând proprietarilor.
    Păi, măi omule, așa intră toti derbedeii sa urineze, să facă alte prostii, să distrugă vegetatia, ca până sa vii tu ca primar ales, oamenii au plantat flori, copaci, iarbă. Vor arunca gunoaie, că cineva le permite, adică tu primarule cu idei novatoare.
    Si asa blocul unde locuiesc este chiar lângă Dristor Kebab/ Colentina si de ani de zile, cei care mănâncă șaorma , niste necivilizati aruncă resturile in grădină noastră din jurul blocului.
    Păi, dacă nu am avea gărduț, ar fi și closet public.
    Si așa in spatele blocului avem un parc pentru copii, suportand zi-noapte gălăgia lor, ar avea si loc de joacă in grădina blocului.
    Să spui tu că se va ocupa ADP-ul de aceste zone verzi ale blocurilor?
    Te-ai gândit bine, domnule primar care venind la conducere, faci pe interesantul proiectelor.
    Asa faceti toti si pe urmă o lăsați mai moale.
    Păi, te-as intreba: ai atâția bani cate îți vin in cap?
    In primul rand ADP nu are oameni suficienti, nici sa măture străzile,dar să angajeze grădinari?
    Nu cunoști bine situatia. Întâi sa vezi dacă iti ajung banii pentru cât vrei să faci, chiar dacă accezi si la fonduri europene.
    Nu te mai lansa ca un taur, că nu e bine.
    Lucru cel mai important pentru cartierul Colentina este problema lipsei căldurii si apei calde.
    Vezi că, fostul viceprimar, nu mai stiu cum se numește, a vorbit despre decuplarea Colentinei de la sistemul termo de la centrala mare si a propus realizarea altui sistem care ar rezolva urgent problema căldurii.
    Ăsta ar fi primul proiect pe lista ta. Si restul proiectelor sa fie in beneficiul populatiei din sectorul 2.
    Toti vorbesc si de parcarea mașinilor pe trotuare.
    Da, este o idee, dar cum vei face? Sunt atâtea mașini că se vor umple si parcările subterane propuse, că tot vor rămâne multe si pe trotuare.
    Si dacă se face o parcare departe de casa omului, sigur acesta o va parca tot in fața blocului sau casei.
    Ce vreau sa spun? Gandeste bine cand vrei să ne arunci cate o idee care nu se poate realiza.
    Căutați soluții bune si foarte bune pentru fiecare proiect.
    La inceput toti primarii fac pe nebunii si vin cu fel de fel de idei. După un timp o lasă mai moale.
    Nu este ușor sa fii primar, dar trebuie sa fii înțelept.
    Si mai ales să știi sa lucrezi cu oamenii.

  11. Ce prostie!
    Sunt locatar pe Colentina si spatiul verde al blocului e delimitat debloc, gard la strada, gard bla scoala, idem si un gard intre bloc si gardul scolii (un pasaj de trecere de cca 3 m). Ultimul ar trebui desfiintat.
    Vor intra toti boschetarii, va fi parcul boschetarilor, raiul lor. Si asa dorm la parterul blocului, unde avem calorifer, sau la etajele superioare, strangand presurile locatarilor.
    Politia?!
    Pana si daca va face ceva, vor trebui sa treaca inca 30 de ani sa fie educata in spiritul asta.
    Atunci, nu mai ma intereseaza. Poate nu o sa mai fie nici blocul. Eu? Poate da, poate nu, cu accent pe nu ca as avea 100 de ani.
    In concluzie, daca stiam ca Mihaiu-USR are astfel de ganduri, nu-l votam nici mort.

  12. Trebuie sa ne civilizam. Țarcurile și gardurile sunt pentru ovine, porcine, animale, se presupune că omul este rațional și capabil de a respecta un spatiu verde.

    Cei care urla împotriva sunt din ăștia care stau pe la parter și s-au împroprietărit abuziv cu cotețe și măsuțe si balansoare pe spațiul tuturor.

  13. Dar ce problema arzatoare are dl. primar ca prioritate. Acele spatii apartin blocurilor, adica locatarilor din respectivele imobile, ce pare ca nu sunt impiedicati sa le foloseasca. E ca si cum ai cere celor din cartierele de case sa renunte la gardurile ce le imprejmuiesc curtea. Acele gardulete nu opresc accesul celor din interior, ci tocmai celor din exterior, pentru a nu le transforma in maidane si gropi de gunoi. Si ar mai fi si cazul in care exista spatii verzi la bulevard, inchise complet in spatiul generos dintre blocurile din fata. Cei care stau in imobilele din spate, sunt obligati de acele garduri sa merga pe asfalt. In cazul in care ar disparea garduletele de protectie, ele vor deveni foarte repede spatii pamantii, pentru ca poporul va trece de-a valma peste ele. O cheltuiala inutila pentru a le mentine spatii verzi prin inlocuirea permanenta a gazonului. Mi se pare ca dl. primar este de o inteligenta sclipitoare si vad ca-l intereseaza problemele fundamentale ce framanta locuitorii sectorului. Bravo si succes in alt obiectiv maret al dansului, de a oficializa prima casatorie LGBT. Rezulta ca daca a fost ales, in sectorul 2 in special, trebuie sa fii foarte atent la spate, daca iti scapa sapunul pe trotuar… un sector cu oameni foarte inteligenti ce si-au ales exact ce le lipsea…. 😂