G4Media.ro

Primarul din Sfântu Gheorghe explică de ce se înlocuiesc bordurile bune de…

Foto: G4Media

Primarul din Sfântu Gheorghe explică de ce se înlocuiesc bordurile bune de pe străzile care se asfaltează:  Dacă acum refacem strada, iar bordura urmează să se strice într-un an, doi sau trei, atunci doar să schimbăm bordura ar fi extrem de absurd”

Antal Árpád, primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe, a explicat de ce se schimbă bordurile care par bune în momentul în care se reabilitează o stradă, o operațiune extrem de criticată de către locuitorii din mai multe orașe din țară.

”Dacă acum refacem strada, iar bordura urmează să se strice într-un an, doi sau trei, atunci doar să schimbăm bordura ar fi extrem de absurd”, spune primarul pentru We Radio Sfântu Gheorghe.

În această primăvară au fost demarate lucrările de modernizare a mai multor străzi importante din Sfântu Gheorghe, care cuprind, pe unele porțiuni, și amenajarea trotuarelor și înlocuirea bordurilor.

Mai mulți locuitori au semnalat faptul că pe multe străzi bordurile înlocuite sunt încă în stare bună, astfel că investiția pare mai degrabă o cheltuială inutilă din bani publici.

„Pe străzile Stadionului, Grigore Bălan, Nicolae Iorga, Fabricii, Ciucului, Lunca Oltului, Păiuș David se fac aceste lucrări și, având în vedere că pe Nicolae Iorga se va reasfalta strada, aceste borduri din beton riscau să fie stricate în momentul în care se toarnă asfaltul nou. Pe de altă parte, experiența mea este că toate bordurile din beton sunt un factor de poluare pe termen mediu, de multe ori chiar și pe termen scurt pentru că în momentul în care tu montezi bordura respectivă nu știi ce calitate are, îți dai seama peste o lună, peste 6 luni, peste un an, și de multe ori asfaltul încă este în stare bună. La fel și pe Nicolae Iorga, dacă acum refacem strada iar bordura urmează să se strice într-un an, doi sau trei, atunci doar să schimbăm bordura ar fi extrem de absurd. De aceea, am analizat această problemă și am luat această decizie de a rezolva această problemă acum”, a explicat primarul.

Lucrările, care sunt finanțate din fonduri europene, fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, la mijlocul lunii martie fiind semnat un contract cu un consorțiu format din patru firme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Imaginea articolului pare a fi mai mult din Bucuresti/sector 3. Adica de la Negoita din curte, asa cum ii place sa spuna….

  2. E din Unirii

  3. De ce ati pus o imagine care nu are nimic de a face cu Sf Gheorghe? Am fost acolo, e foarte misto orasul.