G4Media.ro

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, acuză firma de salubritate Romprest că facturează…

Sursa: G4Media.ro

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, acuză firma de salubritate Romprest că facturează servicii la suprapreț / Romprest: Or mai fi una, două străzi cu sens unic pe care s-a trecut o singură dată, dar a greși e omenește

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook că o firmă de casă a primăriei „a încercat să ne factureze recent servicii la suprapreț. Așa… niște zeci de milioane în plus. Prin complicitatea unor funcționari publici din primărie”. Armand a mai anunțat că va sesiza procurorii în acest caz. Surse din Primărie ne-au dezvăluit ar fi vorba despre Romprest SA, societate care din 2008 adună gunoiul în Sectorul 1, în baza unui contract semnat de fostul primar, Andrei Chiliman. În replică, reprezentanții firmei Romprest susțin că nu există dubla facturare, din contră, există suprafețe care nu sunt prinse în contract, dar care sunt curățate.

Potrivit sursei citate, neregulile semnalate de  Armand se referă la faptul că, pe mai multe străzi cu sens unic, spălarea și măturatul mecanizat se facturează de două ori, dus-întors, în condițiile în care utilajul trece o singură dată pe stradă. Astfel, primăria plătește de două ori o singură operațiune.

Aceste verificări au fost făcute, recent, cu ajutorul GPS-urilor instalate pe mașinile Romprest. Potrivit surselor citate, cei zece inspectori ai primăriei care aveau datoria să verifice dacă firma privată își face treaba conform contractului nu prea au „deranjat” operatorul privat cu asemenea cereri în cei 12 ani de contract.

Contract pe un sfert de secol

Sursa: Facebook/ Clotilde Armand

Din 2008, prețul serviciilor oferite de Romprest primăriei Sector 1 au fost ajustate de două ori, contractul de salubritate fiind semnat pe 25 de ani. Ultima dată în iunie 2019, în mandatul fostului primar Daniel Tudorache, printr-o hotărâre de consiliu local.

Atunci, operațiunea de măturat manual a trotuarelor a crescut de la 6,09 lei fără TVA pentru 100 de metri pătrați la 8,17 lei/100/mp, prețul măturatului mecanic a scăzut de la 5,27 lei pe 100 mp la 4,67 de lei, iar spălatul carosabilului și al trotuarelor a crescut de la 9,98 de lei la 24,02 lei pentru o sută de metri pătrați.

În ciuda acestor tarife aprobate de majoritatea consilierilor din mandatul lui Tudorache, disputa Primăriei Sector 1 cu Romprest durează din august 2017. Atunci, Sectorul 1 a dat în judecată compania Romprest Service SA la Tribunalul București și a cerut interpretarea unui act adițional al contractului inițial, act semnat în 2012.

Sectorul 1 cerea judecătorilor să constate că tarifele Romprest se calculează în funcție de indicele prețurilor de consum pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică (INS) și nu în funcție de „nivelul indicelui pentru ramură de apă canal, salubritate”, lucru care a dus la majorarea tarifelor cu coeficientul de 0,515.

Raportul Curții de Conturi

Asta a cerut Romprest și CL a aprobat în ședința din 8 iunie 2012, la doar 3 ani de la semnarea contractului inițial. După trei ani de judecată, instanța a decis să respingă cererea Sectorului 1. Judecătorii nu au intrat pe fondul problemei, ci doar au constatat că reclamantul nu a parcurs toate etapele de renegociere a contractului înainte de a se adresa instanței.

  • În motivarea deciziei, care nu este definitivă, apare o remarcă interesantă. Se face acolo vorbire de o notă a Curții de Conturi București care a constatat o neregulă financiară majoră. „Prin Decizia Curții de Conturi nr. 100/2016, comunicată Sectorului 1 prin adresa nr. 2115/16.11.2016, înregistrată la Registratura Generală a Sectorului 1 al Municipiului București sub nr. xxxxx/22.11.2016, auditorii publici externi au constatat următoarele: Angajarea lichidarea, ordonanțarea și plata nelegală din bugetul local, în perioada 2013-2015 a sumei totale de 94.157.016 lei (inclusiv TVA), reprezentând tarife indexate în baza unui indice al prețului de consum, altul decât cel prevăzut în contractul inițial atribuit prin licitație, modificat prin act adițional și contrar caietului de sarcini, fiind calculate dobânzi și penalități în sumă totală de 23.747.644 lei”.

Fost primar, dat în judecată

La începutul anului, Sectorul 1 al municipiului București l-a dat în judecată pe fostul primar, Andrei Chiliman, și îi cere 25 milioane de euro despăgubiri pentru că a semnat hotărârea de consiliu local prin care a fost modificat indicele de calculare a tarifelor Romprest. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 16 decembrie.

Pe 27 noiembrie, Romprest a anunțat  că suspendă o parte din serviciile de salubritate pe motiv că de patru luni adună gunoiul exclusiv pe cheltuiala proprie și că nu va mai ridica gunoiul stradal din Sectorul 1 pe motiv că nu au fost respectate de primărie condițiile contractuale.

Ce spune Romprest

Sorin Velicu, director executiv al Romprest, susține că primăria nu a mai alocat bani pentru acest serviciu și ei au micșorat cheltuielile acolo unde le permite legea. „N-am putem să ne plătim furnizorii și salariile. Avem restanțe uriașe la depozitele de gunoi, o notificare de săptămîna trecută a fost momentul zero care ne-a determinat să declanșăm această acțiune”, ne-a declarat Velicu.

  • El susține că nu există dubla facturare din partea firmei pe care o conduce, din contră, există suprafețe care nu sunt prinse în contract dar care sunt curățate de Romprest. „Sub nicio formă. Din contră, există suprafețe nefacturate de noi, în sensul că de ani de zile facem curat pe podurile din sectorul 1. Or mai fi una, două străzi cu sens unic pe care s-a trecut o singură dată, dar a greși e omenește. Vă dați seama, s-au compensat cu toate toate podurile și pasajele din sectorul 1 care nu sunt facturate, cum ar fi pasajul Basarab, Podul Grant, Pasajul Victoriei, Băneasa sau Pipera. Foarte multe poduri se curăță de ani de zile, fără să fie prinse în contract”, ne-a mai declarat Velicu.

Întrebat cum comentează faptul că actualele tarife se calculează potrivit indicelui de ramură și nu potrivit datelor INS, directorul susține că în 12 ani de contract, tarifele s-au actualizat doar în 2012 și 2019, ultima creștere de tarif fiind doar de 18,6%.

Sectorul 1 s-a umplut deja de gunoi stradal neridicat, consecință a deciziei firmei de salubritate de a sista anumite activități. Astfel, potrivit unui comunicat al societății, „conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar si gradual activitatile din cadrul serviciului de salubrizare, începând cu data de 27.11.2020”. Datoriile lăsate de fosta administrație a sectorului se ridică la 80 milioane de lei, bani care nu au fost cuprinși în bugetul instituției după ultima majorare a tarifelor din 2019.

Acționarii firmei

Potrivit confidas.ro, Romprest SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, un profit de 23 milioane de lei și 2600 de angajați. Acționarii la vedere ai societății sunt Detaco LMT cu 42,69%, o firmă din Canada care la rândul ei este deținută de un off-shore cu sediul în Seychelles, firma fostului afacerist Florian Walter.

Europrest Invest este al doilea acționar ca importanță a Romprest, cu 30% din acțiunile firmei. Premium Management Team SRL deține 13,7 procente din acțiuni, Compania Națională Aeroporturi București SA are 10% din firmă și o altă societate, Firstcom LLC înregistrată în Statele Unite are 3,54 din acțiunile Romprest.

În 2014, presa a relatat că oamenii de afaceri Radu Budeanu și Dragoș Dobrescu au ajuns proprietari peste 43% din acțiunile Romprest prin intermediul firmelor Premium Management Team și Europrest Invest SRL.

În septembrie 2020, Budeanu și-ar fi vândut acțiunile deținute la Romprest către Europrest Invest. Până în 2015, Europrest a fost deținută de omul de afaceri Dragoș Dobrescu, investitor în domeniul imobiliar, care preluase 30% din acțiunile Romprest în anul 2014 de la fondul britanic de investiții 3I.

În noiembrie 2015, Dragoș Dobrescu a cesionat participația de 99,9% la firma Europrest Invest, acționarului minoritar al Europrest, firma EnergyMixx Europe, înregistrată în Luxemburg.

În prezent, Romprest este administrată de Marian Bogdan Amidi, director executiv fiind Răzvan Duca Ghenoiu. Alți administratori ai firmei: Dinu Ștefan Lefter, Marian Măgureanu (fiul fostului director al SRI Virgil Măgureanu) Viorel Tănase și Orlando Valache, omul de încredere al lui Radu Budeanu și administrator al Cancan TV.

Potrivit confidas, începând din 2013, firma a avut 260 de contracte de achizițiii semnate cu instituții publice, valoarea totală a acestora fiind de 640 milioane de lei.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

39 comentarii

  1. Cică Nicușor a iesit in conferinta de presa azi sa ne spuna ca votează cu PNL!!!Tu Clotilde cu cine vei vota? Cred ca tot cu PNL!!!

  2. Se mai întâmplă oricui să mai facă pierduți niște bani ai statului… În România se întâmplă zilnic treaba asta de 30 de ani. Doar oameni suntem, nu? Eu aș mai factura și al treilea drum, că nu se știe niciodată, mai bine să fii sigur 100% – poate ai uitat o gumă de mestecat pe jos sau un muc de țigară. Ca să fim sigur, cel mai bine ar fi să se factureze de 4 ori drumul pe fiecare stradă! Trăiască firmele abonate la banii statului!

    • Rompreste este Dobrescu si Budeanu. Uitati-va ce atacuri marsave dau Gandul si Evz la Clotilde. Budeanu are probleme cu numaratul. Nici in valiza pt Udrea nu stia cati bani sunt. Trebuie si banii de ciordeala sa fie recuperati de undeva.

  3. Clotilde asta a promis si ea Audit profesionist la Primaria Sectorului 1!!
    A promis…
    E simplu de inteles ca nimeni nu vrea de afpt sa faca un Audit dupa guvernarile PSD, pentru ca e”mai bine” pentru noile autoritati, e bine sa fie ceata, sa NU STIM de unde-au pornit, sa NU dea nici ele socoteala cand vor pleca..
    Ceata, cat mai multa ceata….si evident, „scandal” la TV si pe Facebook, jalea mare, „dezastrul” de dupa PSD e doar la TV si pe Facebook!!
    Mai zilele trecute, Johannis se umfla in pene ca i-a cerut lui Orban(asa cum PNL a PROMIS in Programul de guvernare!) sa faca Audituri la Institutiile Statului, dupa scandalul numirii clientelare la Apele Romane Mures, cazul Ovidiu Ianculescu!
    Azi am citit ca Ovidiu Ianculescu, dupa ce a fost DETASAT la 200 Km la Satu Mare pentru ca a indraznit sa se puna cu partidul(lasand la Tg Mures sotia cu 2 copii minori si 2 socri bolnavi de acncer, SITUATIE care NU a contat deloc in fata Judecatorului de la Tribunalul Mures!), Ianculescu i-a trimis a 2-a Scrisoare publica Presedintelui Johannis in care ii spune CLAR: „Dle Presedinte, NU a fost vorba deloc despre O EXCEPTIE(cum s-a exprimat Johannis cand a fost intrebat pe subiect!), a fost vorba depsre 19 DIRECTORI Schimbati si numiti clienti politici ai PNL fara pic de experienta in domeniu”!!!

    • Pai mie mi se pare ca de la asta a pornit toata tarasenia: a inceput primaria sa se mai si uite prin acte. Sigur, asta nu echivaleaza cu un audit. Dar e un inceput.

    • @sile: De ce crezi ca NU vor sa faca Audituri profesionsite, independente, care sa nu poata fi contestate?!
      Mai ales ca au promis in Programul de guvernare din Octombrie 2019 cand a fost Investit Guv Orban iar acum le-a ceut public Johannis?!!!
      CUM sa avem INCREDERE in PROMISIUNILE lor, cand ei NU si-au respectat aceasta promisiune din Programul de guvernare, ce garantie avem ca alte promisiuni din noul Program de guvernare de 340 de pagini(!!) vor fi respectate de PNL?!
      NU vrem „inceputuri” d-astea, VREM Audituri PROFESIONISTE facute de profesionisti de la THE BIG FOUR, ca sa nu fie implicatii politice, sa le gaca PROFESIONISTII in Audituri!!

    • Din mai multe motive nu neaparat ca au ceva de ascuns. In primul rand un audit profesionist costa serios. Dupa aia o sa tipi ca de ce se risipesc banii. Apoi, oricum le vine curtea de conturi care e un auditor profesionist dar nu privat. Cam aiurea cand vin aia sa mai faci si tu. Si nu in ultimul rand primaria nu e vreo firma privata care si-a umflat actiunile de nu te poti prinde. Clotilde s-a prins de astea si fara auditor profesionist. Nu e ca si cum hotii sunt asa destepti ca nu te prinzi si singur. Astea nu implica rea vointa. Mai incetati cu paranoia. Am ajuns la concluzia ca pe unii din voi nici Isus nu v-ar satisface asa pretentii stupide aveti. Cat timp clotilde strange surubul hotiilor eu zic ca e un pas inainte. Cu sau fara audit.

    • @andreI:
      1. Pai, daca-i asa, DE CE Clotilde a PROMIS Audit la Primaria Sectorului 1 din Bucuretsi?!
      5 Mai 2020: „Primarul ales al Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat duminică seara la Digi24 că vrea să înceapă un AUDIT la Primăria Sectorului 1, pentru că la începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde de lei şi acum două săptămâni Consiliul Local a votat să mai facă un împrumut de 200 milioane lei. Unde s-au dus banii? se întreabă Clotilde Armand, care acuză că nu s-au făcut investiţii.”
      2. De ce PNL a PROMIS Audituri in TOATE Institutiile statului, in Programul de guvernare?!
      19 Octombrie 2020: Programul PNL al Guvernului Orban 1:
      „Obiective care țintesc eficientizarea activității Guvernului și a administrației publice:
      – Demararea unui amplu proces de AUDIT al instituţiilor din sfera administraţiei publice pentru simplificarea procedurilor birocratice și pentru modernizare și digitalizarea serviciilor publice.
      3. Johannis le-a reamintit in 27 Noiembrie cand a fost intrebat despre scandalul de la Apele Romane Mures:
      „Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri că, după numirea unui consilier PNL la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban în cadrul căreia i-a transmis să ACCELEREZE procesul de AUDIT în sfera administrației publice, subliniind că el respinge categoric ”orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.”

      Cu sau fara Audituri?!
      De ce PROMIT daca NU stiu ce vor?!
      Habarnisti sau incompetenti sau mincinosi!???
      PNLeii au promis in 3 Programe de guvenrare(intr-un singur AN!) de parca se intrec cu PSDragnea in promisiuni si au facut fix NIMIC PSDist!!!
      CUM sa avem INCREDERE in Promisiunile PNListe din noul Program de guvernare, cand vedem ca NU si-a indeplinit promisiunile din cele 2 anterioare, cel din 19 Octombrie(Guv Orban 1) si 10 Februarie 2020(Guv Orban 2)??!
      Minciuni, minciuni, ca in celebrul Program de guvernare de la PSDragnea!!!

    • Nu mai scrie polologhi ca nu citesc romane pe net. A promis audit. Daca vine curtea de conturi ala e audit. Nu a promis audit privat. Vad ca o tii langa cu auditul asta. Dar nu ai citit nimic din ce am zis. Si nu pricep de ce zici de promisiuni ca in epoca dragnea si mentionezi pnl langa clotilde. Clotilde nu e pnl sau nu stiai?
      E grav daca zicea da face 5 spitale si mintea. Nu ca opreste hotiile fara sa mai recurga la audit. Dar na, cand pui semn egal intre lucruri total diferite logic ca ajungi la concluzii stupide. Opreste hotiile de la sector? Daca da, asta e vital nu cum le face ca o ajuta un audit sau nu. Dar tu peroreaza aberatii.

  4. „Or mai fi una, două străzi cu sens unic pe care s-a trecut o singură dată, dar a greși e omenește.”
    Nu zau! Ce nu pricep e de ce intotdeauna, dar intotdeauna, greselile se fac doar in sensul umplerii buzunarelor! Unul n-ati gresi sa munciti mai mult, pe bani mai putini. Iar cand vi se arata unde nu v-ati facut treaba, o dati pe hipsterisme „e omenesc sa gresesti”! Iar apoi va aduceti aminte ca, de fapt, voi chiar faceti munca voluntara, ca voi maturati pasajele si podurile, chiar daca ele nu intra in contract.
    Pai ati gresit, sau n-ati gresit?

    PS. Ce pasaj e ala „Baraba”?

  5. Sorin Velicu citează din Caragiale?: „să mai fi trântit vântul unul-două steaguri”
    Rețetă de furt de la stat de acum 150 ani, încă folosită în sectorul 1 cu PSD-ul.
    Dar acum gata, s-a terminat, v-a venit USR-ul pe cap, la treaba cinstită cu voi!

    • Este curata strada?
      Cum a verificat madam Clo.. a trecut odata sau de doua ori!
      Adevarul este ca VEOLIA (firma frantuzeasca de salubritate) vrea sectorul 1-cel mai bogat sector! Si madam CLO” se executa!
      Si Veolia va aduce si monta si unul din cele 4 incineratoare (construite si nemontate) din Franta si va semna un contract pe 25 ani cu primaria sectorului 1
      Atunci sa va vad … voi cei din sectorul !
      G4 MEDIA! pastreaza postare si ne auzim in 2 ani!

    • Citeste articolul de mai sus si vezi ca scire cum au fost prinsi cu furtul si nu mai comenta aiurea

    • Pentru @kaltz: dao-n balarii de treaba, mai omule, daca ar fi fost de tiganca cu cetatenie romana ai fi spus ca vin coetnicii din Tandarei/Sintesti/si multe…multe alte loc., sa umfle banii bucurestenilor pentru golirea tomberoanelor, eventual fara contract? Pentru noi ar trebui sa conteze numai si numai un pret corect si legal pentru curatenie facuta ca lumea, indiferent de firma contractanta si tara de provenienta a ei! Dar, na, suntem in Romanica cea de toate zilele, ne intereseaza gargara ieftina si mincinoasa si castigarea unui ban cat mai nemuncit posibil.

    • romanii n-au voie sa fure, doar strainii au voie :)) romanul e mandru cand e furat de un vestic la costum si ceas de 50k euroi la mana si scarbit cand e furat la jumatate de un ghertoi local :)) la o adica, de ce nu s-a parfumat si el cu niste lavanda macar!

  6. Bătaia de joc are mai multe fețe. Dragnea a știut să-l disciplineze pe acel #nimic!
    Bă… dacă nu e Romprest nu e nimeni in locul lor. Nu puteți trăi fără ei! Crekă.

  7. Romprest s-a avut bine cu PSD-ul, acum a venit Clotilde, primul primar cinstit al sectorului 1.

    Acum vine Romprest cu santajul, „ori platiti ca PSD, ori nu mai muncim”. Dar trebuie sa fie si alte firme de salubritate, n-o fi numai Romprest in Romania.

    • Cucoana e cu noptiera. Treaba cu gunoiul se aranjează la nivelul înalt cam peste tot în lume. Dacă ea îi vrea pe francezi să zică așa și să facă alt contract, dar și ăia tot pe bani multi vor presta. Mie îmi pare cam într-o dungă femeia asta și cred că o să rămâneți cu gunoiul la ușă.

    • Ne lasa rece ce ti se pare tie, o psdista de meserie. Aceleasi marote: asa e peste tot in lume. Sa mori tu!!! Ai fost tu si ai studiat. Minti ca o mangafa.

    • Da ai studiat tu? Niste documentare macar pe Netflix nu te-ai uitat si tu? Gunoiul este o afacere tipic mafia pentru ca invarte multi bani si e imposibil de taxat la dunga, deci preferata cartelurilor pentru spalat bani!

  8. Sa venim sa va ajutam sa va faceti treaba, Romprest?

  9. A gresi e omeneste dar sa facturezi greseala cum este ? In plus , a persista in greseala este draceste . Societatile de salubrizare trebuie lasate la liber in Bucuresti si oriunde . In sensul ca cetatenii sa poata incheia liber contract de ridicare a gunoiului cu ce societate vrea . La salubrizarea stradala contract pe 6 luni . Daca societatea arata seriozitate in cele 6 luni se prelungeste contractul cu inca 6 . Nu contracte pe cite 3 -5 -10 ani .

    • 25 de ani….

    • Si cine cumpara un parc de masini de salubritate pentru 6 luni? Eu cred ca trebuie sa ne oprim din aberatii. Inainte de Clotilde Armand salubritatea nu era o problema pentru cetatenii sectorului, Romprest ridica si ce nu erau obligati sa ridice fara panarama si circ. Programul se respecta, am primit pubele, primaria suporta costul. Salubritatea NU era o problema a cetateanului din sector cu care sa incepi! Oamenii au votat-o sa rezolve niste probleme, nu sa ne creeze alte probleme pe care nu le aveam inainte!

  10. A ciordi e tot omeneste … 😀

  11. Toate contractele facute de institutiile publice cu societățile private sunt un defavoarea lor , ca nu plătesc ele, plătim noi fraierii iar ei isi iau ploconul.oare cand vom scapa ?

  12. Greu de albit banii!
    Tare greu!

  13. Problema gunoiului neridicat este si in 6. De când a ieșit Ciucu străzile sunt pline de gunoi. Polițiștii locali ce or face? Ca e contraventie serioasa aruncarea gunoiului pe strada. Sunt terase chiar care si-au făcut un obicei sa il arunce in strada, ca e gratis. Domnul Ciucu vedeti ca e o spălătorie pe Partizanilor colt cu Uverturii, care are si o terasa langa. E același patron care produce munti de gunoaie. Ne suflecam si noi mâinile sau doar postam pe fb?

    • E o amenintare gen Mafia din partea companiilor de curatenie, sa nu se apuce noii primari sa umble la contractele cadru, ca poate sa iasa rau…

  14. @silicon_v nu neg ca aveți dreptate. Dar sunt diverse spelunci care si-au făcut un obicei de multi ani sa arunce gunoiul pe strada. Este gratis. Iar daca pe vremea lui Mutu localii vanau babele infractoare care vindeau pătrunjel, acum poate ii vânează pe aia care arunca gunoiul pe strada. Stau in zona si pute rau. Ca doar nu isi imaginau noii primari ca o sa fie ușor. Sau ca fostii nu le-au pregătit bombe urat mirositoare.

  15. S’avem speranță. Cloty e specialistă în gunoaie. Sigur o să găsească ea o firmă care teleportează gunoaiele aproape moka.

    Apropo madam’, microfoanele le-ai găsit ?

    Scump, scump, dincolo era mai ieftin !

    • Tu poti sa ti-l pui pe tudorache primar personal. Dupa ce iese de la bulau. Dar vezi ca o sa fie cu foamea-n glanda.

  16. Tudorache, Clotilde, same shit. Depinde cum pute mai bine.
    Din dreapta sau din stanga. Sau de pe centru.
    Important e că se pregătește creșterea prețurilor la utilități.

  17. Imi place dreptatea facuta la televizor sau pe Facebook. Prinde la gusteri, in special la cei care habar nu au de derularea unui contract comercial. In realitate treaba e simpla: clientul verifica serviciile furnizorului si aproba la plata doar serviciile indeplinite conform contractului, plata celor neefectuate sau necorespunzatoare fiind respinsa. Furnizorul are dreptul conform Codului Civil sa actioneze in judecata beneficiarul pentru sumele in disputa urmand ca instanta de judecata / curtea de arbitraj, dupa caz, sa decida cine are dreptate. Ok, daca beneficiarul si-a prins angajatii ca si-au indeplinit defectuos sarcinile de serviciu, poate sa-i penalizeze financiar, sa-i dea afara sau chiar sa apeleze la organele de urmarire penala daca are suspiciunea rezonabila a unei fapte de coruptie, fiind la latitudinea procurorilor, in functie de dovezi, daca respectivii sunt trimisi in judecata sau li se acorda NUP.
    Pana acum nu am vazut toti pasii de mai sus parcusi de Clatite Amar, in schimb ea incepe sa ameninte cu DNA-ul si asa mai departe. Si voi ziceati ca nu e mahalagioaica, nuuu.

  18. Ne lăsăm mânați și amețiți de tot felul de vorbe, aruncăm cu noroi în unii și în alții pe baza unor supoziții și, mai ales, fără a avea cunoștințe elementare în domeniile cu pricina, considerăm că „bun simț” și „decență” sunt cuvinte perimate, ne schimbăm principiile și valorile o dată cu starea de pe facebook … Superb! Bravos nație! După cum ți s-arată viitorul, mă bucur că nu voi face parte din el!

  19. Daca ma luam dupa Tudorache era cat p’aci sa ma duc sa ma internez in spitalul lui de la televizor,”cel mai modern din Romania”Noroc ca am aflat de la Malin Bot ca nu exista,ca altfel „orbecaiam” ‘namiza mare prin tot nordul Bucurestiului.
    Deocamdata aici suntem,restul sunt detalii,a caror analiza este prematura.Intentionat nu s-au trecut pasajele alea in contractul de salubrizare,tocmai cu scopul de a se creea confuzie,la adapostul careia sa se poata fura „fara numar”.