G4Media.ro

Primarul Timişoarei şi muncitorii au retezat cablurile TV şi de internet atârnate…

Foto: Nicolae Robu / Facebook

Primarul Timişoarei şi muncitorii au retezat cablurile TV şi de internet atârnate pe stâlpi în centrul oraşului. Operator: „Aşteptăm să vedem până unde se taie, să găsim o variantă, dacă există”

Mai mulţi angajaţi de la Primăria Timişoara, cu sprijinul Societăţii de Transport Public, au retezat, luni seara, mai multe cabluri aeriene ale operatorilor care au sfidat repetatele solicitări ale Primăriei de a-şi duce firele în subteran, potrivit News.ro.

Echipamentele a opt operatori de cablu au fost afectate, astfel că aproape toată zona centrală a oraşului are acum de suferit. Este vorba de timişoreni care locuiesc în cartierul Cetate, respectiv firme care au sediile aici.

Primarul Nicolae Robu a urcat şi el într-o nacelă a unui utilaj de lucru la înălţime şi a tăiat câteva cabluri. „Am anunţat destul de demult şi am reanunţat şi tot reanunţat că vine momentul în care declanşăm o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificaţi, răsnotificaţi şi, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. Ei au periclitat mai multe proiecte, când am fost nevoiţi, tot aşa, să recurgem la ghilotină să ne putem încadra în termene, pentru că ei nu au catadicsit să vină să ducă în subteran cablurile. Mie îmi pare foarte rău pentru cetăţeni pentru că nu au nicio vină. Ei sunt abonaţi la diverşi operatori pentru diverse servicii. De vină sunt furnizorii respectivi pentru că nu îi respectă pe abonaţii lor, pentru că, dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situaţie”, a declarat primarul Nicolae Robu, citat de News.ro.

Reprezentanţii firmelor de cablu au aflat de acţiunea Primăriei şi au sosit în zona Catedralei cu echipe de intervenţie să-şi demonteze singuri firele, pentru a nu fi distruse, urmând să găsească soluţii pentru a le îngropa cât mai repede.

„La noi la UPC între 800 şi 1.000 de abonati sunt afectaţi, doar pe partea de business, fără persoane fizice. Avem şi persoane fizice, dar nu ştiu câţi. Ştiu că am mai încercat să discutăm la Primărie, s-au făcut anumite tronsoane subterane, pe porţiuni, dar asta e tot ce ştiu, un procentaj prea mic. Acum aşteptăm să vedem, să vedem până unde se taie, să găsim o variantă, dacă există. Poate să dureze o zi, o săptămână, o lună”, a declarat Sebastian Huluţa, reprezentant UPC România, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, luni seara, muncitorii vor reteza cablurile până în dreptul intrării în Piaţa Victoriei. Ei mai spun că astfel de acţiuni vor mai avea loc şi în alte zone ale oraşului.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Desteptul asta tocmai a paralizat toate afacerile care se bazeaza pe conexiuni la net?

    O sa-l iubeasca timisorenii, nu alta.

    • robu lu penele a adus o Tecuceanca spargatoare de casatorii parlamentar de Timis cu domitzil de Bucuresti insamantzata repetat de un Armasat Barclays

    • robu lu penele a adus o Tecuceanca spargatoare de casatorii parlamentar de Timis cu domitzil de Bucuresti insamantzata repetat de un Armasar Barclays

  2. Am si eu o intrebare oare „Domnul Robu” mai are internet in primărie.In loc sa tăiați cablurile de internet in Oras mai bine mergeți si faceti acoperișul la un liceu care se afla in apropiere de gara de nord ,care de aproape de 3 ani a fost luat de o furtună si nu s-a facut aproape nimic ,mai exact nu este acoperis si încet încet acea scoala va deveni o ruină .Acum 1 luna a picat la o Doamna pieton o bucată de tencuiala in cap si tot nu se rezolva nimic ,am impresia ca „Domnul Robu „asteapta poate sa moara cineva pentru a putea începe lucrările .

  3. In sfarsit un primar care mai si face ceva!
    Ca de vorbe goale e satula lumea.

    • Treaba asta este foarte bună. Sunt din Brașov, toate cablurile sunt sub pământ, orașul nostru este superb. Merg prin alte orașe și mi se pare că mă întorc în timp când văd colaci de cabluri pe stâlpi.

    • Yup! Sa ia aminte și Bucureștiul. Coțofana fmmfirea să se apuce de curățat stâlpii și copacii.

      Operatorii de coțaie cu asa zisa infrastructura. Sigur ca le e mai ușor sa arunce niște cabluri în copaci, decât să le tragă în subteran. La cât de haotic au tras cablurile, cred și eu ca nu au habar câți clienți au fost afectați. Dar asa se lucrează în spiritul mioritic,nimic nou sub soare.

  4. Timisoara sub teroarea mafiei PNL. Taie si spanzura cu o cruzime de nedescris dupa moartea procurorului sef DNA…Retrocedari si reabilitari ilegale, autorizatii de constructii colective dupa bunul plac ce profaneaza arhitectura orasului, fara avize de securitate la incendii, ce pun in pericol viata populatiei. Autoritatile si justitia locala inchid ochii la atrocitatile acestor penali.

  5. #robuleimpuscate

  6. Da, s-a ajuns la ceva extrem, dar…
    Ar fi super daca toate cablurile, sau macar aproape toate, sa fie sub pamant. Asa arata urat.

  7. „Primarul Timişoarei şi muncitori au retezat cablurile…” chiar nimeni nu vede greseala gramaticala?

    • Este, teoretic, corect. Un pic fortat, e adevarat. Primarul, si muncitori, au facut si-au dres. Primarul, insotit de echipe de muncitori, bla-bla-bla…
      Dar aveti dreptate, mai frumos ar fi sunat „primarul si muncitorii”.

  8. Daca au fost anuntati cu mai mult timp inainte sa-si mute cablurile, iar pe ei i-a durut la basca… Primaria ar cam avea dreptate.
    Iar replicile cu „habar n-avem cati clienti sunt afectati” e de miliarde! Cum adica sa nu stii cati clienti ai intr-o zona oarecare? Nu emiti facturi, nu asiguri un oarecare service…? Amatorism de mahala!
    UPC… lasa-te de meserie!

  9. Sunt curios cât e chiria pentru șanțurile subterane. Pentru că acolo e problema. Eu cred că primăria impune niște tarife exorbitante pentru operatori, de unde și faptul că aceștia nu s-au grăbit să îngroape cablurile. Cel puțin așa stătea treaba la Cluj acum câțiva ani și problema încă nu e rezolvată nici aici decât parțial