G4Media.ro

Primele băi în mare în Franța, berării redeschise în Germania: o nouă…

Sursa: upinkasu.com

Primele băi în mare în Franța, berării redeschise în Germania: o nouă viață (re)începe în Europa

Primele scufundări în mare în Franța, bere la terase în Germania și revenire lentă la normal în Spania (dar cu unele excepții). Cu ritmuri diferite, țările europene se confruntă cu redeschiderea.

Franța, primul weekend de libertate

 După 55 de zile, francezii au experimentat primul week-end de libertate, chiar dacă aceasta este condiționată de regulile fazei 2. Pe plaje, la pădure, la pensiuni sau în case de vacanță, dar și în vizită în locuri turistice celebre care s-au redeschis, precum Mont Saint-Michel sau catedrala din Chartres.

Francezii au ieșit duminică în număr mare pe plaje, dar cu respectarea regulilor (nu picnic și nu stat pe plajă la soare), precum și la pădure, în casele de vacanță și în reședințele secundare. La maximum 100 km de casă, aceasta este limita impusă.

Cu toate acestea, continuă apelurile șefului statului și ale membrilor guvernului către francezi de a nu lăsa garda jos la o săptămână de la redeschidere, primele rezultate urmând să apară în câteva zile.

Situația pare să fie sub control, cu 25 de noi focare deja identificate și testate și cu o marjă de 50.000 de teste pe zi. Dar spectrul unui al doilea val al virusului este în continuare prezent, chiar dacă starea de spirit generală este orientată decisiv spre optimism.

Se vorbește despre vacanțe sigure, cel puțin în Franța, iar granițele Schengen s-au redeschis aproape peste tot, fără a mai fi nevoie de carantină. Deși există o vădită nemulțumire legată de lipsa de coordonare cu anunțul italian de redeschidere a frontierelor pe 3 iunie (după ce Parisul anunțase 15 iunie).

Germania: s-au redeschis berăriile

Barurile, berăriile, cafenelele și restaurantele au început să se redeschidă luni în Germania, dar cu o serie de limitări și diferențe între diferitele landuri. Deschiderea este mai restrânsă în Bavaria, regiunea cea mai afectată de epidemie, unde doar restaurantele cu terase în aer liber se pot redeschide.

În Saxonia-Anhalt, fiecare restaurant trebuie să aibă o autorizație din partea autorităților pentru a putea redeschide. În Berlin și în Renania de Nord-Westfalia, barurile și berăriile rămân închise din cauza dificultății de a menține distanța între persoane.

Hotelurile și pensiunile pot deja primi oaspeți în Hamburg, Hessa, Saxonia și Turingia. Este posibil să se treacă la această fază și la Bremen, în Renania de Nord-Westfalia, în Renania-Palatinat, Saar și Schleswig-Holstein.

Peste tot cu obligația de a menține distanța de cel puțin un metru și jumătate între oameni, cu excepția cuplurilor care locuiesc împreună. În hoteluri, contactele dintre clienți și personal sunt menținute la minimum.

În multe țări, restaurantele vor trebui să închidă la ora locală 22:00.

Temerile Spaniei

Cea mai mare parte a Spaniei a început relaxarea, dar la Madrid și Barcelona restricțiile rămân în vigoare. Autoritățile sanitare ale guvernului au ordonat celor două metropole să aștepte, deoarece acestea sunt zonele cele mai afectate de pandemie și trebuie îmbunătățită capacitatea de a monitoriza cazurile noi.

Situația a dus la proteste din partea liderilor regionali de la Madrid și la manifestații de stradă – câteva sute de oameni într-un cartier înstărit din capitală, dar și în alte orașe, cum ar fi Salamanca și Zaragoza.

Premierul Pedro Sanchez a declarat sâmbătă, adresându-se detractorilor și adversarilor politici, că trebuie să se ia în considerare faptul că menținerea sub control a crizei sanitare înseamnă, de asemenea, protejarea economiei naționale. „Prin salvarea vieții oamenilor, salvăm, de asemenea, întreprinderi și locuri de muncă”, a spus Sanchez.

Sursa: La StampaTraducerea: Ruxandra Lambru (Rador)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Oricum in Europa nu s-a respectat nici o carantina sau situatie de urgenta. Am priteni care-mi raportau ce se intampla in Spania si cum se adunau la terase fara sa respecte nici o regula de distantare. Disciplina europeana este zero. Acum insa, sunt disperati sa-si redeschida barurile si toate firmulitele, insa stati sa vedeti peste 1-2 luni ce dezastru va fi. Euforia asta se va transforma in oameni intubati prin spitale. Multi stateau in casa, nu de frica, ci de frica amenzilor. Europa incearca sa se salveze de la o prabusire iminenta, lucru de inteles oarecum, insa cu ce pret?

  2. O ploaie alcalina n ar strica Planetei…

  3. Relaxareeeee… Relaxareeeee… Plaja, bere, vin… !

    PS. „Vin” ? Da, vin rezultatele mai incolo ! :)))

    • Stai inc asa, nimeni nu te doreste afara.

    • Parerea mea:
      Dintre toate mediile punand la socoteala pe cele in care vrem sau suntem nevoiti sa umblam plaja este cel mai putin riscanta.
      Fluxul de germeni nocivi inclusiv covizi este cel mai dispersat aici in comparatie cu oricare alta situatie la aceeasi distanta; m-as simti mult mai in siguranta decat in orice supermarket in care se tine distanta ca la carte. Iar apa marii cred ca este ultimul loc in care poti lua un astfel de germen. In cel mai rau caz o ciuperca pe piele dar si asta cu probabilitate mult mai mica decat de pe prosopul sau salteaua din hotel. Apa marii contine chiar si oarece substante care ajuta la dezinfectarea ranilor si grabeste cicatrizarea – din proprie experienta de mai multe zeci de ani.
      Cat despre aberatia cu cabine din polietilena transparenta … vreau sa vad pe cineva atat de nebun sau inconstient ca sa stea sa se coaca in asa ceva. Sauna in soare! In jumatate de ora esti fiert.

  4. Am tot cochetat cu licorile bahice,intr-un ritm alert,timp de vreo 2 decade.Cunosc „beneficiile” acestor minuni ingineresti[:)))))))))] .Tocmai aceste cunostinte vaste m-au determinat sa renunt de 4 ani la a mai ma „bucura” de ele.
    Ca un brav cunoscator al diferentei dintre a fi sau a nu fi ” beneficiarul” lor,pot face afirmatia,cu tarie(:))))))))

    • Unde dracu este normalitatea in ceea ce cred astia ca este o revenire?!

    • Europa, intra in colaps economic iar daca nu se salveaza acum, totul se va prabusi in jur. Oricum, exista numeroase probleme in UE si lipsa de coeziune este cea mai dureroasa, daca mai adaugam si criza economica care a inceput, puteti avea un tablou macabrru. Desigur, in toamna spitalele vor fi din nou pline, insa liderii politici ioropeni au impresia ca sacrificand oameni pot sa salveze Europa….Vom vedea.

    • @jay, dragule acum is goale, goale au fost tot timpul in Ro. Inafara e corona nu erai tratat de nimic. In luna Martie anul asta s-a murit cel mai putin fata de ultimii ani, is studii publicate si fara frica nu in sputnik sau dcnews.

    • M-am referit la ceea ce remarcase si @ SusuflerO.Bere si vin in combinatie cu plaje=normalitate?!
      Nevoia aceasta crescuta de a consuma din ce in ce mai mult doar pentru a ne demonstra ca nu avem suficienti bani,mi se pare paradoxala.
      Eu nu spun ca producatorii de bere si vin ori furnizorii de servicii turistice nu constituie parghii importante ale economiei globale.
      Imaginati-va ca din cauza unei stari de pace mondiala prelungita,producatorii si comerciantii de armament ar intra in colaps.Acestia sunt un segment important al economiei.
      Logica simpla ne conduce la concluzia ca industria armamentului este o chestiune normala,care asigura locuri de munca si bunul mers al economiei.
      Oare chiar asa o fi,de fapt?
      Deci,daca se termina starea de pace prelungita,se revine la normalitate prin producerea si comercializarea armelor?!!!!!
      Asa-i si cu industria alcoolului.
      Eu spun sa incercam sa redefinim termenul de -normalitate-. Asta, doar daca am stiut vreodata definitia sa! :)))))))))

    • P.S.
      Si inca ceva.Eroii actuali din prima linie,cand nu au fost sau nu vor mai fi eroi,sunt medici.
      La aproape toate vizitele pe care le-am facut pe la ei,ne cam recomanda sa avem grija cu consumul de „normalitate” ( includ si plajele,vreo 7-8 ore din zi , in intervalul in care noi tocmai credem ca este normal).
      WTF?Unde-i normalitatea,la ei sau la noi?:))))))))