Primele efecte ale vaccinării anti-COVID în România: numărul de infectări în rândul personalului din spitale și centre sociale a scăzut de la 500 la sub 50 pe săptămână
Numărul de infectări în rândul personalului din spitale și centre sociale a scăzut de la o medie de 500 la sub 50 pe săptămână, ca urmare a vaccinări anti-COVID, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
Din cele 250.000 de persoane eligibile în etapa I, respectiv angajați din sănătate și sistemul social, în 14 februarie erau vaccinate cu două doze 89,6% dintre acestea și 98,4% cu o singură doză.
„Impactul este scăderea substanțială a ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 cu peste 87% în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, de la o media de 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a precizat Valeriu Gheorghiță.
Președintele CNCAV s-a referit şi la beneficiile vaccinării înregistrate în cadrul centrelor medico-sociale şi centrele rezidenţiale.
„Din cele aproximativ 49.000 de persoane eligibile, care doresc să se vaccineze, din rândul beneficiarilor din aceste centre, incluzând pe lângă persoanele internate şi personalul de îngrijire, până la data de 14 februarie au fost vaccinate cu două doze de vaccin 56,45% dintre acestea, respectiv 86,67% cu o singură doză. În ceea ce priveşte impactul vaccinării în rândul acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin COVID-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situaţie favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariţie a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidenţiale şi sociale”, a spus şeful Gheorghiță.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii