G4Media.ro

Primele interceptări în baza unui mandat de siguranță națională, anulate într-un dosar…

Primele interceptări în baza unui mandat de siguranță națională, anulate într-un dosar DNA, după publicarea deciziei CCR / Beneficiarul, un fost director acuzat de o șpagă de aproape 9 milioane de lei pentru contracte

Judecătorul de cameră preliminară de Tribunalul Satu Mare a anulat interceptările făcute de SRI în baza unui mandat de siguranță națională (MSN) în 2011 și folosite de DNA ca probe într-un dosar de corupție al unui fost director de la Apele Române, informează clujust.ro, care citează decizia judecătorului Remus Nemeș de la Tribunalul Satu Mare din 17 iunie 2020.

Constată nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviinţate, după caz, prelungite în cauză în cursul urmăririi penale, iar pe cale de consecinţă juridică, în temeiul art. (…), exclude din materialul probator:

– interceptările şi înregistrările comunicaţiilor efectuate în baza M. S. N. nr. ../2011 emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 14 martie 2011 (…)

– interceptările şi înregistrările comunicaţiilor efectuate în baza Autorizaţiilor nr. ../27.08.2010, nr. ../24.09.2010 şi nr. ../26.10.2010 emise de Tribunalul Bihor în prezentul dosar de urmărire penală nr. 63/P/2010, a Autorizaţiilor nr. ../30.04.2010, nr. ../28.05.2010, nr. ../03.06.2010, nr. ../28.06.2010, nr. ../29.07.2010, ../27.08.2010, nr. ../24.09.2010 şi nr. ../26.10.2010 emise de Tribunalul Bihor în dosarul de urmărire penală nr. 68/P/2009 şi a Autorizaţiilor nr. ../31.03.2011, nr. ../29.04.2011 şi nr. ../27.05.2011 emise de Tribunalul Bihor în dosarul de urmărire penală nr. 35/P/2011;

– precum şi toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică sus-menționate (…)

În aplicarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 22 din 18 ianuarie 2018 (publicate în Monitorul Oficial al României nr.177 din 26.02.2018) dispune excluderea materială din dosarul de urmărire penală a mijloacelor de probă excluse şi a suporților care conțin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică menționate, precum și eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă și eliminarea redării conținutului acestor mijloace de probă din rechizitoriul nr. 63/P/2010 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcţia Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea (excludere fizică)”, este decizia Tribunalului Satu Mare.

Hotărârea Tribunalului Satu Mare a fost luată chiar în ziua în care judecătorii CCR au motivat decizia 55/2020 prin care au interzis procurorilor să folosesască drept probe înregistrările obţinute de SRI pe mandat de siguranţă naţională. Detalii aici.

În baza unei alte decizii CCR, nr. 22/2018, cea privind excluderea probelor obținute prin metode declarate neconstituționale, judecătorul de cameră preliminară a anulat și exclus fizic probele și orice referire la ele.

Despre ce e vorba în dosar. În decembrie 2017, procurorii DNA Oradea l-au deferit Justiției pentru corupție pe fostul director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Vasile Ofimiaș.

În perioada 2009-2011, inculpatul Ofimiaș Vasile, în calitate de director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, în mod repetat, a primit de la doi oameni de afaceri, printre care și inculpatul Popa Eugen Laurean, următoarele:

– suma totală de 6.450.888 lei, prin intermediul societăţii paravan S.C. River Shore S.R.L.,
un autoturism marca Volvo (în valoare de 43.999 euro),
un teren în suprafaţă de 8.800 mp. situat în localitatea Budureasa, jud. Bihor, în valoare de 82.000 lei,
– suma de 2.361.314 lei, prin intermediul aceleiași societăţi comerciale.

Foloasele respective au fost primite de inculpatul Ofimiaș Vasile pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu:
– să susţină în cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii „Acumulare pe râul Mara la Runcu”, județul Maramureș.
– să-l informeze pe inculpatul Popa Eugen Laurean despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea, precum şi să sprijine societatea comercială reprezentată de acesta în obţinerea de contracte de execuţie lucrări, prin încredinţare directă, în contextul eforturilor de înlăturare a efectelor inundaţiilor din anul 2010,
– să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010,
– să-l informeze pe reprezentantul unei societăţi comerciale despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea”, arată procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Unul dintre avocații din acest dosar este Răzvan Doseanu, cel care a publicat înregistrarea cu foștii procurorii DNA Oradea în care aceștia vorbeau de întocmirea unor dosare penale pentru judecători ”ca să intre frica în ei”.

Procesul lui Ofimiaș este în procedură de cameră preliminară de 2 ani și jumătate, din decembrie 2017, în condițiile în care codul de procedură penală spune la articolul 343 că ”durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță”.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

34 comentarii

  1. deci daca aia interceptau pentru terorism si aud ca unul se lauda ca a violat un copil,l-a omorat,l-a transat si la aruncat in apa indicand locul…ala va scapa de acuzatia de pedofilie si crima caci mandatul era pentru terorism nu pentru crima…bravo dornene,sa-ti stea pensia aia plina de sange in gat si plina de covid-19,muriti-ar toate neamurile de criminali interceptati pe MSR si eliberati de decizia ta!

    • Nu. SRI da informatia mai departe, parchetul stringe probe (cadavru, whatevs). Nici pina acum nu-l condamna nimeni pe spuse.

    • Da dar timpul curge. Termenele de prescriptie curg si ele. Asa ca da, conteaza mult anularile astea venite dupa nu stiu cat timp.

    • (BO: „EL goneşte pe sfetnici în picioarele goale şi pe judecători îi aruncă pradă nebuniei.” / VDC: „EL ia robi pe sfetnici și tulbură mintea judecătorilor.” – Iov 12:17)

      Stai liniștit.
      În Iad – sunt și dintr’aceștia.
      ( Dar câtă vreme e în viață, fiecăruia i se dă șansa, să scape…

      )

  2. Comunistii, gen Dorneanu au fost din anii 1950 criminalii neamului romanesc… Treziti-va odata oameni buni si nu mai votati hoti si nenorociti…

    • Normele de procedura sunt de imediată aplicare iar deciziile Curții Constituționale nu retroactiveaza(nu se aplica pentru trecut).Deci cum aplici pentru acte de procedură și mijloace de probă din 2011 cadrul procedural creat după decizia ulterioară a Curții Constituționale. Așteptăm motivarea dar sper să nu fie din cele care să confirme valul popular creat asupra pensiilor de serviciu.Cda de cei lipiți pe lângă magistrați(personal asimilat magistraților din Min. Justiției și nu numai ,funcționari parlamentari etc.)pace bună că nu umflă numărul..

  3. In Romania , cu CCR pe de-o parte, Avocatul Poporului de cealalta, si cu PSD peste toti, pur si simplu pare ca nu mai e loc de dreptate. E absolut naucitor . Este o tara in care dreptatea pare a fi un concept care se dilueaza in loc sa capete consistenta.

    • Sa vedeti voi cand niste iranieni libieni sau kurzi vor da in judecata Romania pentru ca au fost ascultati in timp ce puneau la cale vreun transport de heroina si statul le va da banii heroina inapoi si scuze plus despagubiri.

  4. Așadar o șpagă de două milioane de europeni plus o mașină și un teren nu ține de siguranță națională. E doar tariful standard pentru influențarea unui director de instituție a statului, consfințit de Curtea Constituțională. Ne ferim de bombele imaginare pe care niciun terorist nu le-a pus vreodată în România, dar o bombă financiară e în regulă, că nu omoară pe nimeni doar.
    Nu știu cazul în speță, dar la mărimea șpăgii nu pot decât să mă întreb cât de profitabil trebuie că urma să fie mișmașul urmărit.

    • Sunteti pe aici multi care se infoaie la comentarii impotriva coruptiei din 2011, dar apoi isi pun cuminti mastile care sunt pecetea coruptiei din 2020. La spagile si contractele pentru masti va incovoiati umil. Inchideti gura si puneti masca pe ea. Coruptia nu mai ucide, ci va face mai sanatosi.

  5. Coruptia, asemeni terorismului, prin implicatiile si consecintele produse, trebuie sa fie inclusa ca infractiune de siguranta nationala.Dar cine sa o faca?-TOTI SUNT CORUPTI-mai mult sau mai putin, indiferent de partid-TOTI au lucrat cu fonduri UE, iar pentru a le accesa au dat „ceva”. Useristi-care se cred fete mari- sa-l intrebe pa Barna si pe cei din Consiliul judetean Alba!

    • Sa zicem ca Barna a facut invarteli. Totusi el e unul in USR fata de miile din PSD, PNL, ALDE, UDMR si restul haitei de corupti. Iar daca a gresit ii astept cu drag demisia.

    • Ce are Sula(lui Barna) cu Prefecura coruptilor de pesedisti ?

  6. pai sa faca publice toate interceptarile. ca sunt pe banii nostri. sa auzim si noi cum e el nevinovat.. fmmm ccr si psd.. jeguri subumane!

    • Ne iau de proști.

    • Corect!
      Daca tot nu sunt probe nu mai prezinta niciun interes pentru „caz” asa ca pot sa le faca publice ca sa stim si noi.
      Macar sa le afiseze pe peretii societatii Apele Romane ca sa stie lumea care sunt „tarifele”.
      Dar nu cumva Apele Romane esste companie de interes national? Deci nu le putem publica … atunci probele devin de importanta pentru siguranta nationala. A dracului dilema!
      Deci sabotare unei companii de interes national nu afecteaza siguranta nationala?

  7. Pina la urma daca stam si cugetam, CCR a facut mult mai rau Romaniei decit PSD…

  8. Traiasca Hotii de la CCR si acolitii lor: Morar, Pivniceru, Enache, Benke sluga lir, Senia Costinescu sluga si nu doar atat, Dorneanu etc

    • Morar și Pivniceru sunt cei mai periculoși. Restul Votează cum liber cere. Benke Karoly și Senia Mihaela sunt doar executanții lor. Deliorga și Stan Gheorghe sunt doi șpăgari cunoscuți.

  9. In acest moment toate institutiile statului sunt impanzite de indivizi obedienti fata de politrucii corupti care au rolul de a strange mita pt. partid pe de o parte si pt. liderul de partid/din partid care i-a numit in functii pe de lata parte. Apoi mai trebuie sa-si pastreze si pt. ei, rude , amante, etc.!!!
    Din cauza asta au fost eliminate interceptarile din dosare, pt. ca mita a ajuns pana la cel mai inalt nivel iar Dorneanu si gasca de la CCR „vegheaza” ca oamenii „regimului” sa nu fie pedepsiti niciodata. PNL este aceeasi mizerie ca si PSD, USL inca functioneaza foarte bine, ultimel trocuri facute intre ei pt. impartire functiilor la Curtea de Conturi si ASF demonstreaza clar, ca statul este unul de tip mafiot. Si presedintele IOHANNIS „priveste cu ingrijorare” in timp ce roamanii mor de foame, de lipsa asitentei medicale, arsi de vii, injunghiati, ucisi de criminali odiosi, scosi din puscarii de Parlamentul Romaniei care e in slujba infractorilor, ei insisis fiind niste infractori. Romania e pierduta pt. totdeauna, decidentii si institutiile care ar trebui sa intervina nu fac nimic in sensul bun, acela de a stopa abuzurile, Din pacate!!!

  10. Pensii speciale se cuvin cu prisosinţă judecătorilor de la CCR şi judecătorului care a avut tăria să păstreze dosarul la camera preliminară vreme de doi ani, exact până când judecătorii CCR au îndeplinit bunele servicii de care a beneficiat inculpatul.

  11. Mai credeți în independența justiției, a stat 3 ani pe cameră preliminară cînd trebuia să stea 60 de zile, cam atât le-a trebuit magistraților să primească cașul și să-l scoată basma curată.

  12. votati partidele vechi ca sa nu se schimbe niciodata nimic

  13. Pentru uzurpatori, corupția și crima organizata primează in fața siguranței natonale, spațiului Schengen, MCV, etc. Romania a fost condamnata la CEDO tot pentru atrocităților comise de judecătorii CCR asupra sefei DNA.

  14. Cateva milioane de lei din mita primita de directorul de investitii Ofimias au legatura cu contractul de
    suprainaltare a digurilor de pe raul Timis in zona Lugoj – frontiera Serbia.
    Cat de bine au fost executate lucrarile respective vedeti in stirea de mai jos:

    Timiş: Digul din aval de Lugoj s-a rupt. Viitura a depăşit maximul istoric din 2005
    ARTICOLE • 19 IUNIE 2020 • REDACȚIA • 2.025 VIZUALIZĂRI • 0 COMENTARII
    O viitură majoră s-a produs pe râul Timiş, vineri, în dreptul staţiei hidrometrice Lugoj nivelul apei depăşind cu 13 centimetri nivelul maxim istoric înregistrat în anul 2005, a anunţat Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB).

    Conform sursei citate, cotele sunt în scădere.

    În cursul dimineţii, nivelul râului Timiş a depăşit cota coronamentului digului aflat pe malul stâng, la circa 3 kilometri în aval de localitatea Lugoj. În acest condiţii, după trei ore, prin eroziune, s-au format două breşe de circa 30 metri fiecare, situate la distanţă de aproximativ 100 metri, prin care apa se scurge pe terenuri agricole, fără a fi inundate localităţi, se arată într-un comunicat al ABAB transmis Agerpres.

    Preventiv, au fost evacuate două ferme şi s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj. ABAB precizează că nu există riscul inundării zonelor locuite, situate în aval.

    Echipele ABAB intervin cu materiale şi utilaje (trei buldoexcavatoare, şase excavatoare, circa 70 de persoane, două motopompe în zona Pogăniş şi Nădrag) pe sectorul Şag-Grăniceri, până la frontiera cu Serbia. Echipele de intervenţie asigură tranzitarea în condiţii de siguranţă a viiturii formate pe râul Timiş.

    La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a informat că în zona inundată se aflau patru ferme de animale, din care au fost evacuate 22 de persoane (10 adulţi şi 12 copii) şi 100 de bovine. De asemenea,

  15. Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site. Pentru mai multe detalii puteți naviga aici
    OK, am înțeles și sunt de acord

    The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website. For more details, you may find navigate here
    OK, I understand and agree

    Direcția Națională Anticorupție

    acasă
    sesizați-ne
    despre noi
    rezultatele noastre
    mass media
    informare publică
    cooperare internațională
    MINISTERUL PUBLIC

    PARCHETUL

    DE PE LÂNGĂ

    ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

    IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
     28 decembrie 2017
    Nr. 1288/VIII/3

    COMUNICAT

    Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

    OFIMIAȘ VASILE, la data faptelor director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru comiterea infracţiunilor de:
    – luare de mită, în formă continuată(2 fapte),
    – spălare a banilor, în formă continuată,

    POPA EUGEN LAUREAN, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată,

    CIOCAN IOAN și CIOCAN MARIA ANGELA, administratori ai S.C. River Shore S.R.L., pentru comiterea infracţiunilor de:
    – complicitate la luare de mită, în formă continuată (2 fapte),
    – spălare a banilor, în formă continuată,

    S.C. River Shore S.R.L., pentru comiterea infracţiunilor de:
    – complicitate la luare de mită, în formă continuată (2 fapte),
    – spălare a banilor, în formă continuată,

    FEDORCA GHEORGHE, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

    În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

    În perioada 2009-2011, inculpatul Ofimiaș Vasile, în calitate de director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, în mod repetat, a primit de la doi oameni de afaceri, printre care și inculpatul Popa Eugen Laurean, următoarele:
    – suma totală de 6.450.888 lei, prin intermediul societăţii paravan S.C. River Shore S.R.L.,
    – un autoturism marca Volvo (în valoare de 43.999 euro),
    – un teren în suprafaţă de 8.800 mp. situat în localitatea Budureasa, jud. Bihor, în valoare de 82.000 lei,
    – suma de 2.361.314 lei, prin intermediul aceleiași societăţi comerciale.
    Foloasele respective au fost primite de inculpatul Ofimiaș Vasile pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu:
    – să susţină în cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii „Acumulare pe râul Mara la Runcu”, județul Maramureș.
    – să-l informeze pe inculpatul Popa Eugen Laurean despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea, precum şi să sprijine societatea comercială reprezentată de acesta în obţinerea de contracte de execuţie lucrări, prin încredinţare directă, în contextul eforturilor de înlăturare a efectelor inundaţiilor din anul 2010,
    – să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010,
    – să-l informeze pe reprezentantul unei societăţi comerciale despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea.
    Pentru a disimula adevărata proveniență a sumei de 8.812.202,56 lei remisă cu titlu de mită, S.C. River Shore S.R.L. a emis 12 facturi fiscale care au fost achitate inculpatului Ofimiaș Vasile de oamenii de afaceri, pretinșii beneficiari ai “serviciilor”.
    În același context, în perioada 06.06.2011 – 19.12.2014, inculpatul Ofimiaș Vasile a dispus utilizarea sumei totale de 4.153.996,90 lei și 62.000 euro, pentru achiziționarea de case, terenuri, autovehicule și alte bunuri, cunoscând că sumele de bani provin din săvârșirea unor infracțiuni, în scopul ascunderii originii lor ilicite,

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

    Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

    BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

    legături utile | evenimente | anunțuri/posturi vacante | harta site | contacte | politica pentru cookie-uri
    acasă | sesizați-ne | despre noi | rezultatele noastre | mass media | informare publică | cooperare internațională

  16. Direcția Națională Anticorupție

    acasă
    sesizați-ne
    despre noi
    rezultatele noastre
    mass media
    informare publică
    cooperare internațională
    MINISTERUL PUBLIC

    PARCHETUL

    DE PE LÂNGĂ

    ÎNALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTIE
     11 februarie 2019
    Nr. 122/VIII/3

    BULETIN DE PRESĂ

    Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna ianuarie, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

    7. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului HENȚ VIRGIL SORIN, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.
    În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
    În perioada mai 2010 – octombrie 2012, inculpatul Henț Virgil Sorin, în mod repetat, i-a remis lui Ofimiaș Vasile, persoană cu funcție de conducere din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, un teren în suprafață de 8.800 mp (în valoare de 82.000 lei) și, prin intermediul unei firme paravan, suma totală de 2.361.314 lei.
    Foloasele respective au fost remise de inculpatul Henț Virgil Sorin pentru ca, funcționarul public, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, să:
    – să supravegheze, să urgenteze și să avizeze întocmirea documentațiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanțării lucrărilor de consolidare și reprofilare a râului Timiș în anul 2010,
    – să-l informeze pe inculpat despre nivelul alocărilor financiare și stadiul în care se află acestea.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

    Precizăm că prezenta cauză a fost disjunsă din dosarul în care Ofimiaș Vasile, persoană cu funcție de conducere din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, a fost trimis în judecată pentru luare de mită și spălare de bai, alături de alte persoane (detalii comunicat 1288/VIII/3 din 28 decembrie 2017).
    Menționăm că inculpatul Henț Virgil Sorin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție tot pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită (vezi comunicat 912/VIII/3 din 30 iunie 2016).

  17. Corect!
    Daca tot nu sunt probe nu mai prezinta niciun interes pentru „caz” asa ca pot sa le faca publice ca sa stim si noi.
    Macar sa le afiseze pe peretii societatii Apele Romane ca sa stie lumea care sunt „tarifele”.
    Dar nu cumva Apele Romane esste companie de interes national? Deci nu le putem publica … atunci probele devin de importanta pentru siguranta nationala. A dracului dilema!
    Deci sabotare unei companii de interes national nu afecteaza siguranta nationala?

  18. Si iaca cum ne lamentam noi pe-aici, si prin alte medii online, despre cat de rai sunt si unii si alti!
    Au fost facute disparute, din pix, niscaiva probe cum ca unu’ a bagat mana-n borcanu’ cu miere, pana la cot! ASA SI? CCR a decis ca nu-i chiar atat de grav, sunt doar niste bani!! De ce sa se bage SRI, in chestii interne? un mic act de coruptie acolo, n-a omorat pe nimeni!
    Nu s-a intamplat inca nici o crima, nu-i nici-un proces de terorism, sau a vreunui pedofil/violator afectat (nu ca ar conta, in cazul acestul ultim exemplu, pentru ca oricum violatorii sunt in general pasuiti de populatie, pentru ca „oricum victima violului si-a cautat-o”).
    Si-or sa mai fie cazuri, si-o sa mai comentam iar cativa nebuni pe-aici, si-or sa mai apara iar unii si altii sa ne spuna aceleasi povesti. Ca PSD=PNL, ca USR-PLUS = neonazisti si neomarxisti si alte de acest fel… Cu alte cuvinte, toti o apa si-un pamant!
    Si, scarbiti (pe buna dreptate) de situatia din tara, fie vom pleca, fie, in ziua votului o sa facem cu totul altceva, in loc sa mergem sa votam.
    Iar aceasta stare de fapt va perpetua! Or sa moara la un moment dat actualul CCR si avocatul poporului si parlamentarii etc, dar cei ce vin din urma tot de ei sunt scoliti si educati in acelasi spirit. Odata pusa mana pe borcanu’ cu miere, n-or sa mai dra drumu’ asa usor.
    O sa iesim in strada….sa ne strigam dreptatea?! Poate! Am rezolvat ceva pana acum, facand asta?
    Da’ la vot de ce nu ne-am duce?!
    O prezenta masiva la vot astfel incat acesti dinozauri sa fie dispara din peisaj, poate conduce la o reforma constitutional, SINGURUL MOD DE A SCHIMBA CEVA!!
    O prezenta masiva la vot, cu presiune pe cei ce vor castiga alegerile, sa porneasca reforma constitutionala! Atunci vom contat! Pana atunci, ciocu’ mic ca ei sunt la putere. Noi putem sa le platim in continuare pensii speciale si taxe si impozite!

  19. Normele de procedura sunt de imediată aplicare iar deciziile Curții Constituționale nu retroactiveaza(nu se aplica pentru trecut).Deci cum aplici pentru acte de procedură și mijloace de probă din 2011 cadrul procedural creat după decizia ulterioară a Curții Constituționale. Așteptăm motivarea dar sper să nu fie din cele care să confirme valul popular creat asupra pensiilor de serviciu.Cda de cei lipiți pe lângă magistrați(personal asimilat magistraților din Min. Justiției și nu numai ,funcționari parlamentari etc.)pace bună că nu umflă numărul..

  20. CCR pare parte in MARE PLAN urzit de infractorii din castele Partidului.
    Ievaluatorul, condamnatul fugit, mafia media, toate udrele si petrovii.