Primul bebeluş cu ADN de la trei persoane s-a născut în Marea Britanie
Primul bebeluş cu ADN de la trei persoane s-a născut în Marea Britanie, după ce medicii au efectuat o procedură inovatoare de fertilizare in vitro care are drept scop să prevină moştenirea de către copii a unor boli incurabile, relatează miercuri dpa, citată de Agerpres.
Majoritatea ADN-ului copilului provine de la cei doi părinţi, iar aproximativ 0,1% provine de la o a treia persoană – o altă femeie.
Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie (HFEA) din Marea Britanie a anunţat că „mai puţin de cinci copii” s-au născut în Marea Britanie folosindu-se această procedură inovatoare, însă nu au fost făcute publice alte detalii, pentru a le proteja identitatea.
Această tehnică ştiinţifică este concepută pentru a preveni naşterea copiilor cu boli mitocondriale devastatoare.
Acestea sunt tulburări pe termen lung, genetice şi adesea moştenite care apar atunci când mitocondriile nu reuşesc să-şi îndeplinească funcţia de producere de energie vitală pentru celulele din organism.
Aceste boli pot fi foarte grave şi adesea fatale.
La copii, simptomele pot include probleme de creştere, un tonus muscular scăzut, slăbiciune, spasme şi încetinirea dezvoltării sau o deteriorare lentă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank