G4Media.ro

Primul lot din ajutoarele promise de preşedintele Iohannis împotriva COVID-19 a ajuns…

Primul lot din ajutoarele promise de preşedintele Iohannis împotriva COVID-19 a ajuns la Chişinău

O parte din ajutoarele promise de preşedintele român Klaus Iohannis în timpul recentei sale vizite la Chişinău, reprezentând o tonă de medicamente şi echipamente în valoare de peste 650.000 de lei, a ajuns miercuri în Republica Moldova, relatează Radio Chişinău.

Această asistenţă este rezultatul angajamentelor pe care România şi le-a asumat faţă de cetăţenii Republicii Moldova, a menţionat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, prezent la evenimentul primirii ajutoarelor româneşti. Bucureştiul a oferit şi până acum sprijin Republicii Moldova în lupta cu virusul COVID-19, a subliniat el.

Lotul de asistenţă transmis Spitalului Clinic Militar Central de la Chişinău se înscrie în şirul acţiunilor prieteneşti din partea României în vederea combaterii COVID-19. Acesta conţine medicamente, echipamente şi consumabile pentru protecţia personalului medical, precum şi pentru prevenirea şi combaterea maladiei. Este vorba de dezinfectant Clorom, combinezoane, măşti şi viziere de protecţie, alcool sanitar şi măşti chirurgicale. Ajutoarele pentru combaterea pandemiei de COVID-19 reprezintă o donaţie a Ministerului Apărării Naţionale din România, indică postul de radio citat.

Aceste ajutoare sunt foarte importante pentru medicii din Republica Moldova şi ne ajută să facem faţă infecţiei, a declarat consilierul prezidenţial în domeniul sănătăţii, Ala Nemerenco, subliniind importanţa colaborării dintre Chişinău şi Bucureşti în contextul crizei pandemice.

De asemenea, ministrul moldovean al apărării, Victor Gaiciuc, a mulţumit României pentru sprijinul acordat.

În cadrul vizitei sale la Chişinău, la 29 decembrie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat un nou pachet de asistenţă pentru Republica Moldova. Astfel, Bucureştiul va oferi 200.000 de doze de vaccin anti-COVID, precum şi medicamente şi echipamente medicale. Totodată, în perioada următoare, la Chişinău vor veni experţi din România care vor oferi asistenţă pentru a pune la punct strategia de vaccinare.

În acelaşi timp, s-a decis reluarea finanţării pentru proiecte concrete în baza unui grant nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, sprijin pentru agricultori sub formă de 6.000 de tone de motorină, sprijin pentru societatea civilă şi mass-media în valoare de cel puţin 250.000 de euro, notează Radio Chişinău pe site-ul său.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Stim ca sunt fratii nostri, ca nu au si ca trebuie sa ii ajutam. Dar is curios daca in ultimii 30 de ani, Rep Moldova a ajutat vreodata cu ceva Romania. Ceva simbolic, ce pot si si au si ei, ca de exemplu produse agricole, fructe sau vin.

    • Daca ajuti pe cineva care are nevoie, ajuti total dezinteresat. Nu pentru a-ti ramane dator. Cineva strain, neasteptat, iti va oferi ajutorul cand vei avea nevoie. Exista o lege a compensatiei. Faci bine, primi bine in viata.

  2. Romania acorda 4-5 mii de burse anual studentilor din Republica Moldova. Acorda Rep Moldova macar vreo 100 de burse studentilor din Romania? Poate sunt studenti romani care vor sa studieze limba si literatura rusa la Chisinau. Sau poate studentilor romani din regiunea Cernauti, Ucraina? Ca aia is si mai necajiti, nu la mai dau ucrainieinii voie nici la scoala primara in limba materna.
    Nu stiu, intreb si eu. Nu e vorba sa tii socoteala, e vorba sa intorci un ajutor cu un gest de recunostiinta. Niste vin fiert
    moldovenesc oferit de 1 Decembrie in cateva orase din Romania de catre fratii peste Prut ar fi un gest apreciat de multi unionisti de prin partile noastre.