G4Media.ro

Primul parc fotovoltaic amenajat de Primărie la Galați

Sursa foto: pexels.com

Primul parc fotovoltaic amenajat de Primărie la Galați

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare pentru amenajarea primului parc fotovoltaic cu fonduri europene, în cadrul Fondului pentru Modernizare, Programul cheie 1, gestionat de Ministerul Energiei. Valoarea acestuia este de peste 6 milioane de lei.

Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată totală de 1,05 Mw, va fi amplasat pe blocurile M1-M14 din cartierul Micro 17 și va fi compus din următoarele elemente: 2.100 module fotovoltaice 550Wp, 14 invertoare de putere unidirecționale trifazate cu putere nominală tensiune alternativă 75 kVA, structură de montaj din oțel zincat şi aluminiu pentru modulele fotovoltaice de pe acoperiș, tablouri electrice, rețele electrice de cablu pentru instalația de utilizare, instalație de legare la pământ, instalație electrică curenți slabi, dispozitive modulare protecție împotriva supratensiunilor, dotările NPM și PSI.

Parcul va contribui în principal la creşterea producţiei de energie electrică din surse regenerabile, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și la reducerea costurilor.

Valoarea proiectului este de 6.732.487,30 lei cu TVA. Perioada de implementare este de maxim 31 de luni, în conformitate cu cererea de finanțare și contractul de finanțare.

Primăria municipiului Galați a mai depus un proiect pentru amenajarea unui parc fotovoltaic și în zona Tirighina, urmând în scurt timp și semnarea acestui contract de finanțare. Acesta va avea o putere instalată de 4 Mw.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. asta talent. o instalatie de 7kw a costat 22k lei cu montaj. a lor e de 143 ori mai mare. asta inseamna 3.146k, adica jumatate din 6 mil. in conditiile in care folosesc nu folosesc invertoare 143 „home” de 7 ci de 14 de 75. oare cine o fi implementat proiectul?