G4Media.ro

Principalele șase universități de medicină din țară cer ca toate activitățile de…

sursa foto: Pixabay.com

Principalele șase universități de medicină din țară cer ca toate activitățile de rezidențiat să treacă din subordinea Ministerului Sănătății la ele, în subordinea Ministerului Educației

Alianța Rectorilor principalelor șase universități de medicină și farmacie din țară, G6-UMF, propune ca toate activitățile din programul de rezidențiat să treacă din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Ministerului Educației, anume în responsabilitatea universităților de profil, anunță grupul într-un comunicat de presă.

Acesta precizează că propunerea va fi înaintată Comisiei pentru Învățământ din Senat.

Anca Buzoianu, rectorul UMF Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca, despre temeiul cererii:

  • “Datorită formei specifice de învățământ, care se adresează doar absolvenților din domeniile medicale și farmaceutice, cât și faptului că activitatea de pregătire a rezidenților este una normată ca activitate didactică pentru cadrele didactice din universitățile de profil, considerăm că organizarea rezidențiatului, în întregimea sa, de la admitere și până la examenul de specialitate, trebuie să fie gestionată de către cele șase centre universitare de profil din țară”.

Citește mai mult pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. mie imi suna a fabrici de diplome , de specialist in cazul asta !Startegia si numarul de specialisti de peste 5-7 ani trebuie stabilita unitar la nivelul tarii si in functie de nevoi nu de talentele locale a vreunui rector!

  2. N-ar fi corect si nici nu e necesar. Cursurile trebuie sa ramana la universitate, dar programul, plata, repartizarea in echipele medicale pot ramane in grija spitalelor, DSPurilor, Ministerului Sanatatii. Rezidentii pot invata si pe langa medici primari/specialisti care nu sunt si cadre didactice.

  3. Doar daca plateste Educatia (si mai precis unversitatile) salariile rezidentilor si sefilor de rezidentiat.

    In alte tari cum e?