Prioritățile europene în educație, pentru următorul deceniu: digitalul, tranziția verde, recuperarea post-pandemie
Transformarea digitală și tranziția verde au fost principalii piloni ai descrierilor oferite de reprezentanții forurilor europene pentru schimbările prin care va trece educația pe continent în următorul deceniu, conform prezentărilor susținute la cel de-al 4-lea Summit european al Educației. Cele două teme au fost abordate și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și de șefa Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, Sabine Verheyen, iar ambele oficialități au atins planuri cheie, de la strategia pentru universități la Spațiul European pentru Educație.
Sabine Verheyen a insistat, în discursul său, pe faptul că digitalizarea nu este doar un deziderat, ci și un instrument pentru îmbunătățirea educației, lucru de care trebuie ținut cont din toate punctele de vedere – de la pregătirea profesorilor la nevoia acută de reducere a întârzierilor imense suferite de copii și comunități în medii defavorizate.
Iar Ursula von der Leyen a pus accentul pe nevoia de colaborare între țările membre, pentru adaptarea educației la tranzițiile verde și digitală, la mediul universitar și la mobilizarea planurilor de recuperare post-pandemie.
- Ambele au insistat pe rolul UE de a susține țările membre în domeniu, ținând cont că educația este un sector guvernat în principal de regulile stabilite la nivel național. Or, au arătat cele două oficialități, acest rol de susținere este unul esențial în fața reformelor prin care trebuie să treacă sistemele de educație de pe continent.
Citește articolul integral pe Edupedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank