G4Media.ro

Problema este motivația, nu greutățile. Te antrenezi și nu știi de ce…

Foto: Facebook.com/Loredana Toma

Problema este motivația, nu greutățile. Te antrenezi și nu știi de ce – Loredana Toma, 24 de ani, campioană mondială la haltere care se antrenează la parterul blocului unde locuiește

Campioana mondială și europeană la haltere Loredana Toma a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că a continuat antrenamentele de acasă, în contextul pandemiei de coronavirus, însă a povestit că după două zile de antrenamente a rupt podeaua, cu greutățile. Cu toate astea, “în perioada asta problema este motivația, nu greutățile”, spune Loredana Toma.

În vârstă de 24 de ani, Loredana Toma se antrenează astăzi la parterul blocului în care locuiește, unde și-a amenajat cu acordul administratorilor o încăpere pentru că nu se putea pregăti cu halterele în apartamentul de la etajul 4. Campioana mondială din 2017 se pregătește câte patru ore pe zi.

Loredana Toma, care concurează la categoria 64 de kilograme, susține că în perioada aceasta problema nu o reprezintă greutățile pe care să le ridice, ci motivația. Sportiva speră ca măcar Campionatele Europene, amânate pentru 13-21 iunie din cauza pandemiei, să se mai desfăşoare în acest an. Dar visul său este legat de Jocurile Olimpice, scrie agenția de presă.

AGERPRES: Cum te simţi în perioada asta, te-ai obişnuit cu statul în casă?

Loredana Toma: Primele două-trei zile au fost mai grele după ce am plecat din cantonament, dar m-am obişnuit până la urmă şi cu izolarea. Totul a venit pe nepregătite, dar între timp am aranjat şi sala de acasă, dacă îi pot spune aşa. Acum îmi desfăşor activitatea în condiţii normale, e ca şi cum aş fi în cantonament. Adică mă antrenez tot la fel, de două ori pe zi câte două ore.

AGERPRES: Ai sală de antrenament acasă, să înţeleg că stai la casă?

Loredana Toma: Nu, stau la bloc, la etajul 4. Vecinii nu zic nimic pentru că nu mă antrenez în apartament … dacă aş începe să ridic greutăţi cred că aş cădea cu balcon cu tot. Ca halterofil nu te poţi antrena în apartament, asta e clar. Nu, am găsit o soluţie, un spaţiu la parter în ansamblul rezidenţial în care locuiesc. Administratorii au fost foarte drăguţi şi mi-au dat o încăpere unde să mă mut cu tot ce trebuie, de la platformă, la discuri, echipamente, absolut tot, ca la sală. Dar am avut probleme şi cu spaţiul ăsta la început.

AGERPRES: În ce sens?

Loredana Toma: Păi încăperea respectivă nu a fost gândită şi nici construită pentru a fi sală de haltere. Şi după două zile de antrenamente am rupt podeaua. Când am început să trântesc bara, podeaua care e din lemn a cedat. Şi după două zile simţeam că sunt ca într-o groapă când ridicam haltera. Şi atunci mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu podeaua, s-a întâmplat ceva. Eu pusesem platforma peste podea şi nu vedeam ce se întâmplă dedesubt. Când m-am uitat ajunsesem la beton… Până la urmă am rezolvat problema, am pus plăci Tego (n.r. – placaj rezistent folosit în construcţii), una peste alta, apoi cauciucuri şi la final platforma. Aşa că situaţia este în regulă acum, nu mai am ce să sparg.

(…)

AGERPRES: Mai găseşti motivaţie pentru a continua să te antrenezi?

Loredana Toma: Sper să se ţină totuşi Campionatele Europene, care au fost amânate pentru sfârşitul lunii iunie. Asta mă mai ţine acum motivată. Mai am o speranţă că totuşi lucrurile se vor rezolva până atunci şi Europenele se vor ţine. Dacă nu, nu ştiu… În perioada asta problema este motivaţia, nu greutăţile. Cu greutăţile mă descurc, nu e problemă, le ridic… dar ai nevoie de motivaţie. Pentru că te antrenezi şi nu ştii de ce te antrenezi. Pentru ce să tragi? Dacă erau anulate înţelegeai un lucru… dar noi stăm în suspans. Poate da, poate nu…

AGERPRES: Ce părere ai despre amânarea Jocurilor Olimpice, cum te afectează pe tine?

Loredana Toma: Până la urma urmei cred că a fost o decizie înţeleaptă, deşi eu nu am primit-o prea bine. Dar asta este. Eu recunosc, mi-aş fi dorit să se ţină Jocurile Olimpice anul ăsta, chiar şi fără spectatori. Eu eram într-o formă nu bună, ci foarte bună când am plecat din cantonament. Eram pe creştere. Urma să plecăm la Campionatele Europene, chiar zilele astea ar fi trebuit să concurez în Rusia. Şi eram foarte bine, super motivată, dar asta este. Deci la momentul ăsta se poate spune că e un dezavantaj pentru mine… dar, cu cât trece timpul, încep să cred că la anul voi fi într-o formă şi mai bună. Însă în primele zile după anunţ am fost terminată, de ce să mint.

 

Foto: Facebook.com/Loredana Toma

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. —Te antrenezi și nu știi de ce—
    Nu *de ce*, ci *pentru ce*.

  2. Probleme pentru o tabără de romi din Grecia, intrată în carantină totală din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Reprezentantul comunității cere ajutorul statului pentru că ”romii nu mai pot ieși la cerșit sau furat ca să ducă bani familiei”

    Comentariile au fost dezactivate, oare de ce? 🙂
    Pentru ca au fost anulate zborurile de pe aeroportul Tandatei? 🙂

  3. interesant, la toate articolele cu romi nu mai poti comenta, nici la cel cu postarea lui tismaneanu, nici la articolul cu romii din grecia care nu mai pot fura ca sunt in carantina.
    de ce? ne amendeaza consiliul ala antidiscriminare? aici ne duce corectitudinea politica: la incalcarea libertatii de exprimare. toti ne autocenzuram ca pe timpul lui ceausescu, sa nu zicem ceva care sa deranjeze mai sus si sa fim pedepsiti. parerea mea e ca postarea lui tismaneanu era amuzanta si trebuia sa zimbim si sa trecem mai departe. dar nu, acum sar in sus toate ong-urile si sa clocesc pedepse pentru tismaneanu si toti cei care gandesc normal pe lumea asta. la articolul cu romii din grecia, la fel. nu mai pot aia fura ca sunt in carantina? dar ce sa faca statul? sa le aduca niste greci naivi sa ii plimbe pe acolo sa aiba romii pe cine jefui? haida, de. eu cred ca statele lumii trebuia sa ia din timp masuri sa nu avem etnii lasate sa isi faca de cap. cand comunitati intregi se ocupa cu infractiuni, ca la noi, la tandarei, unde aia au jefuit statul britanic cu complicitatea politiei si judecatorilor romani, sau la greci, unde i-au lasat sa fure si sa cerseasca, nu ii pedepsesti si acuzi de discriminare pe cei care au fost si sunt victimele romilor. stiu n-o sa para comentariul, dar macar cititi-l si bagati la cap CA NU E NORMAL SA NI SE BAGE PUMNUL IN GURA SI SA FIM AMENDATI PENTRU CUM GANDIM.

  4. Cand cineva spune ca se antreneaza 4 ore pe zi, este cod pentru „iau steroizi”. Respect pentru acest om ca munceste enorm si nu se lasa dar exista doua probleme pe care le vad: prima – toti oamenii care participa si vor sa castige o medalie iau sterozi, nici-o institutie nu recunoaste acest lucru pentru ca se fac mult prea multi bani si a doua – perceptia gresita a oamenilor fata de oamenii care iau sterozi, aceasta ultima problema fiind si motivul pentru care oamenii nu recunosc. Oamenii judeca si o fac fara sa stie si de acea atletii spun: muncesc 4-5 ore pe zi.

  5. Bravo Loredana, aștept să înceapă naibii Eurosportul și să te văd iar pe podium. Baftă!