Problema motoarelor turate la maximum în București: un consilier din Primăria București pregătește un proiect pentru depistarea rapidă
Un consilier din Primăria Capitalei vrea sancțiuni dure pentru șoferii și motocicliștii care turează la maxim motoarele în oraș. Gabriel Rău este consilier în Consiliul General al Municipiului București și și-a propus să elimine din traficul bucureștean mașinile și motocicletele care poluează fonic.
Asta pentru că numărul celor care își modifică tobele de eșapament a crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza faptului că aceștia profită de lipsa unui cadru legislativ pus la punct, dar și de numărul mic al controalelor din trafic. În prezent, cei care se joacă cu nervii bucureștenilor ambalând motoarele la maxim pot fi sancționați doar de către echipele mixte formate din angajați ai M.A.I. și R.A.R.
Pentru a veni în sprijinul acestor acțiuni care au loc sporadic, reprezentații Primăriei Generale împreună cu cei ai Poliției și ai Registrului Auto Român (R.A.R) au stat la aceeași masă pentru a găsi căteva soluții care ar putea fi aplicate în traficul din capitală.
Concret, consilierul ia în calcul trei variante. „1. Dotarea RAR cu sonometre pentru verificări tehnice în trafic, împreună cu Poliția Rutieră- pe termen scurt; 2. Crearea unei echipe de tehnicieni la nivelul Primăriei București care să fie instruită pentru a participa la acțiuni de verificare împreună cu Poliția Locală – pe termen scurt și mediu; 3. Dotarea cu echipament tehnic specific care să monitorizeze automat nivelul zgomotului produs de autovehicule pe cele mai zgomotoase artere din București, conform hărților de zgomot – pe termen mediu/lung. Aici mă refer la niște microfoane unidirecționale cu care să înregistreze automat numărul de înmatriculare al unui autovehicul care depăsește limita de sonorizare”, a declarat pentru G4Media.ro, Gabriel Rău, consilier USR în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).
Proiectul va putea produce efecte concrete abia după ce va fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București și dacă va primi votul consilierilor.
În Romania, nivelul de zgomot se masoară la 3 m de peretele exterior al locuintei si trebuie sa fie mai mic sau egal cu 50 dB (curba de zgomot 45). In casă, ziua, limita maximă este de 35 dB (curba de zgomot 30). După orele 22:00, nivelul de zgomot maxim admis este de 40dB(A) pentru exterior si 25 dB(A) pentru interior. Pentru a putea face o comparație, o motocicletă turată la maximum poate produce peste 100 de dB.
În prezent, cei prinși că au sistemele de evacuare modificate pot primi amenzi de până la 1.450 de lei și se pot alege cu reținerea certificatului de înmatriculare. (sursa foto: Facebook\ Harley-Davidson)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
32 comentarii