Probleme în ridicarea hotelului de gheață de la Bâlea Lac: fluctuații de temperatură de la 0 la -16 grade într-o singură zi și fără zăpadă / Primii invitați sunt așteptați în 2-3 zile
Restaurantul de gheață de la Bâlea Lac este nominalizat la premiile Restaurant & Bar Awards 2023 ale unei prestigioase reviste britanice, însă ridicarea lui se face cu multe problme, anunță Agenția de presă Rador.
Reprezentanții Hotelului de Gheață spun că au parte de materie primă din lacul înghețat, însă zăpada se lasă așteptată la cota 2000. Mai mult, anul acesta au fost înregistrate fluctuații mari de temperaturi așa cum nu au mai fost înregistrate până acum: de la minus 16 la 0 grade în doar 24 de ore.
De asemenea, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac ocupă locul opt într-un clasament internațional al destinațiilor de iarnă, alături de alte atracții din Italia, Suedia, Austria, Franţa şi chiar Statele Unite ale Americii.
Restaurantul de gheață este compus din două igluuri și un bar realizate din gheața lacului Bâlea în cadrul complexului Hotelul de Gheață, construit manual în preajma sărbătorilor de iarnă de 16 ani. Tema aleasă pentru acest an se numește „Europa”, iar în această perioadă sunt în curs de pregătire mobilierul, instalația electrică, un iglu al restaurantului și barul care va avea coloane de gheață reprezentând turnurile Eiffel, Big Ben și cel al Televiziunii din Berlin.
Primii invitați sunt așteptați peste 2-3 zile în cele opt camere de oaspeți, special pregătite ca turiștii să se simtă cât mai confortabil în ambientul cu temperaturi negative.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank