G4Media.ro

Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea – duminică, în…

Sursa foto: Facebook / Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti

Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea – duminică, în Capitală / Relicva constă într-o bucăţică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif polonez

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează, duminică, tradiţionala procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile Capitalei, anunță Agerpres.

Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu) şi va fi condusă de Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, ÎPS Aurel Percă, informează miercuri organizatorii, într-o postare pe Facebook.

Procesiunea cu relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea a intrat în tradiţia catolicilor bucureşteni, alături de celelalte două procesiuni anuale, cea din sărbătoarea Floriilor şi cea din sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului.

Relicva Sf. Ioan Paul al II-lea constă într-o bucăţică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif polonez şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop emerit de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

Născut la 18 mai 1920, la Wadowice, în Polonia, Karol Wojtyla a fost ales papă în conclavul din octombrie 1978, luându-şi numele Ioan Paul al II-lea.

A murit la 2 aprilie 2005, la Vatican, iar procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepţional, la 28 iunie acelaşi an. La 1 mai 2011, a fost declarat fericit de Papa Benedict al XVI-lea, acum emerit, iar Papa Francisc l-a declarat sfânt, la 27 aprilie 2014.

Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la 22 octombrie a fiecărui an.

Evenimentul se va desfăşura după următorul program:

* Credincioşii, preoţii, persoanele consacrate şi ministranţii se vor reuni la monumentul Sf. Ioan Paul al II-lea (ora 14,15);

* Sf. Rozariu în faţa monumentului, în prezenţa ÎPS Aurel Percă (ora 14,30);

* Celebrare liturgică prezidată de Păstorul Arhidiecezei, ÎPS Aurel Percă, şi binecuvântare cu relicva Sf. Ioan Paul al II-lea (ora 15,00);

* Procesiunea va porni spre Catedrala Sf. Iosif (ora 15,15);

* Sfânta Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de ÎPS Aurel Percă (ora 15,45).

Evenimentul va fi transmis în direct de Angelus TV Romania, precizează organizatorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. epoca de piatra.

  2. Ma ”bucur”sa vad ca nu avem exclusivitate in a fi ambuscati religios ! Succesuri ! Fiind oarecum comuna pare ca starea de ambuscare are o radacina comuna care vine din social ……….

    • @eva _ „…nu avem exclusivitate in a fi ambuscati”

      Dacă termenul „ambuscați” este folosit cu sensul originar, etimologic, de „a te plasa în spatele frontului”, atunci trebuie să fiu de acord cu dumneavoastră.

      Există o armată de troli de orientare confesională creștină neoprotestantă, foarte activă, care, din „spatele frontului religios” despre care scrieți, comentează pe un ton uneori agresiv, alteori ironic, întotdeauna cu intoleranță, orice manifestare a a altor confesiuni.

      Toleranța presupune acceptarea libertății fiecăruia de a crede în ceea ce dorește, sau a fi ateu, ori agnostic. Așa cum acceptăm că semenul nostru poate avea orice etnie, preferință sexuală, vârstă șamd.

      …Asta ține de nivelul de civilizație și ne deosebește de extremiștii fundamentaliști despre care scria domnul CT Popescu. Intoleranța este caracteristică civilizațiilor primitive, într-adevăr, după cum remarca un alt coleg comentator.

  3. Cei mai triști și depresivi oameni sunt ateii. Aviz la înverșunarea demnă de mila cu care comentează la orice ocazie când vine vorba de procesiuni religioase de genul. Nu ne mai facem bine, cum sa scapam de Sertralina când spiritual suntem opusul liniștii ?

    • Faptul că un credincios e mai fericit decât un sceptic nu e mai relevant decât faptul că un beţiv e mai fericit decât un om treaz.”
      George Bernard Shaw

    • Eu ii deplang ! Vad in astfel de manifestari ritualice cu moaste , apucaturi pagane care indica o stare de depresie sociala tot mai crescuta , incurajata, folosita ”productiv”economic, de organizatori similar cu excesele comerciale prilejuite de Craciun si Paste care malformeaza esenta acestor sarbatori…….

  4. @Piri
    Replică de milioane!🙂