Procesul lui Sorin Oprescu a ajuns la final după 7 ani de la debut/ Verdictul va fi dat peste două luni/ Cum s-a apărat fostul edil la ultimul termen
Curtea de Apel București a finalizat, vineri, dezbaterile în procesul de corupție al fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.
În cadrul ultimelor dezbateri, procurorul de ședință a cerut pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru infracțiunile care îi sunt imputate lui Oprescu, iar în replică fostul primar a acuzat că este un proces politic.
Judecătorii au stabilit ca verdictul final să fie dictat peste două luni, explicând că au nevoie de timp pentru redactarea motivelor referitoare la decizia pe care o vor lua.
În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrarea juridică în cazul fostului primar general al Capitalei din constituire de grup infracţional organizat în constituire de grup infracţional organizat în formă agravată, potrivit deciziei instanţei.
Diferenţa e că infracţiunea de grup infracţional organizat simplu se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar grupul infracţional organizat în formă agravată se sancţionează cu închisoare de la la 3 la 10 ani, au explicat mai mulţi specialişti în drept pentru G4media.ro.
Fostul primar este acuzat şi de luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu. În mai 2019, Tribunalul Capitalei l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 5 ani şi 4 luni de închisoare, însă a declarat apel.
Fostul primar a fost deferit justiţiei în noiembrie 2015. Procurorii DNA îl acuză că, între 2013 – 2015, pe atunci primarul Capitalei, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a încasa comisioane din contractele atribuite de instituţiile din subordinea primăriei. Primarului i-ar fi revenit 10% din fiecare factură achitată de municipalitate.
„La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, au arătat procurorii DNA.
sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
23 comentarii