G4Media.ro

Procurorii americani se opun publicării motivelor care au stat la baza perchezițiilor…

Sursa Foto: katiecouric.com

Procurorii americani se opun publicării motivelor care au stat la baza perchezițiilor de la Mar-a-Lago, reședința din Florida a lui Donald Trump

Departamentul Justiţiei american s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters.

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago – o premieră pentru un fost preşedinte al SUA – a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ”ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs”.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

”Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul”, a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

”Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!”, a continuat fostul lider de la Casa Albă.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Secretomania autorităților da apa la moara conspirationistilor.

    • Sincer. Mai ales in SUA unde e un sistem acuzatorial 8n mare parte, nu inchizitorial cum e in Europa unde urmarirea penala e secreta. Who knows..

    • Alora le dai apa la moara orice ai zice si face ca sunt dementi. Hai sa lasam textele. Exista motive intemeiate sa nu faca public mandatul.

    • @andrei
      Motivele „întemeiate” sunt doar politice, nu au legătură cu securitatea națională.
      Victoria lui trump la alegerile din 2024 este in acest moment destul de previzibila de aceea kompromatul trebuie turat din timp și faptele presupuse trebuie sa fie cât mai abominabile.

    • Sunt politice in mintea ta de troll. Adica si procurorii si judecatorii si fbiul si presa toti au ceva cu el nu? Du-te ba si plimba-te. Iar cu victoria lui looooooool. Visezi degeaba. Are contracandidati puternici. Acum serios abereaza in alta parte. Daca chiar avea politicul ceva cu el era de mult dupa gratii. Nimeni nu se chinuie sa iti inventeze ceva si sa nu reuseasca cand au atatea resurse. Doar astia ca tine vad ce nu exista.

    • Secretomanie? Trump s-a folosit de 440 de ori in fata procurorilor de al cincilea amendament, ala care iti da dreptul sa nu raspunzi la intrebarile procurorilor. Ia sa guste si el din „medicament”, ok?

    • @tiberius

      Pai dacă e atât de evident ca Trump a acționat greșit de ce procurorii nu fac publice actele de acuzare? A vândut secrete nucleare Iranului? Făcea o bomba atomica în gradina? Plănuia sa o agreseze sexual pe soția președintelui Franței? De ce nu se pot face publice aceste chestiuni? Sau poate sunt doar informații despre „declinul cognitiv” al unor potențiali contracandidați?
      Modul cum procedează autoritățile pare a încuraja toate teoriile conspiraționiste. Mai ales ca vine după o serie de acuzații grave la adresa lui Trump care nu pra au fost confirmate, ba din contra unele s-au dovedit a fi fabricate. Asta nu e în regula într-o societate care se pretinde a fi încă democratica. Pe termen scurt poate ca da rezultate dar e termen lung duce la polarizarea societății.
      Încă un sfat: încearcă sa înțelegi ambele puncte de vedere, și pe al acuzatului și pe al acuzatorului

  2. De ce a furat Trump 12 cutii cu documente privind armele nucleare americane?