G4Media.ro

Procurorii DNA au clasat dosarul fostului primar al Constanței Decebal Făgădău pentru…

sursa foto: Facebook/ Decebal Făgădău

Procurorii DNA au clasat dosarul fostului primar al Constanței Decebal Făgădău pentru reautorizarea complexului Riviera Residence, pe plaja din Mamaia/ Presupusele fapte s-au prescris

Procurorii DNA au clasat dosarul fostului primar al Constanței Decebal Făgădău pentru reautorizarea complexului Riviera Residence, pe plaja din Mamaia, conform surselor Info Sud-Est. Presupusele fapte s-au prescris în anul 2021, conform informațiilor ISE.

Făgădău a demisionat din PSD după ce DNA l-a trimis în judecată în acest dosar, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din 2020.

Într-un alt dosar DNA, Decebal Făgădău a fost achitat în primă instanță de Tribunalul Constanța. Este acuzat de procurori că ar fi vândut ilegal mai multe terenuri din Constanța.

  • Decebal Făgădău nu a răspuns solicitării Info Sud-Est de a transmite un punct de vedere până la publicarea acestui articol.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ale dracu fapte cum se prescriu ele singure!

  2. Pentru ce iau acesti judecatori si procurori salarii si pensii nesimtite? pentru dosare clasate? Nu exista niste criterii de performanta pentru acesti speciali?

  3. Prescrierile

  4. ziua si prescrierea. Cine a dat-o p-asta cu „prescrisul” a fost mare mester. Toti infractorii sunt liberi si cu cazier curat in Romania.

  5. După decizia CJUE C-131/23 din 09.01.2024 privind prescripția în cazurile de corupție e cazul ca procurorul ierarhic superior celui care a dispus soluția de clasare să revoce ordonanța de clasare și să dispună redeschiderea urmăririi penale,pe care să o supună confirmării Tribunalului Constanța.După decizia CJUE referită,obligatorie pentru toți magistrații români,actele procedurale efectuate până la 25 iunie 2018 întrerup cursul prescripției și fac să curgă un nou termen de prescripție de 2 ani.În raport de data începerii urmăririi penale împotriva suspectilor la 04.12.2017,de la această dată curge un nou termen de prescripție de 8 ani ,ceea ce înseamnă că ea se împlinește la 04.12.2025.Decizia CJUE C 131-23 din 09.01.2024,obligatorie pentru toți magistrații români,constituie o împrejurare nou apărută în sensul Codului de procedura penală care impune redeschiderea urmăririi penale.

    • Da’ duamna Lia e de acord cu interpretarea dvs.? Daca nu, atunci degeaba va straduiti…

  6. *un nou termen de prescripție de 8 ani

  7. Bandiți-inculpați fericiți și albiți, magistrați îmbuibați – fericiți. Partide fericite, mândre cu așa membri și cu așa justiție bine subordonată.

  8. La un moment dat ca funcționa în România doar legea talionului, sistem actual încurajează săvârșirea de infracțiuni.