G4Media.ro

Procurorul șef adjunct al DIICOT susține că „de cele mai multe ori”…

Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Procurorul șef adjunct al DIICOT susține că „de cele mai multe ori” instituția a ales „discreție în mediatizarea” cazurilor de consum de droguri în școli „uneori de prestigiu”

În contextul recentului caz mediatizat “Droguri în licee”, procurorul șef adjunct al DIICOT, Oana Pâțu, a spus în cadrul unei dezbateri în comisia de învățământ din Camera Deputaților că au fost multe activități de combatere a traficului de droguri în școli și în trecut, dar “de cele mai multe ori am ales discreție în mediatizare pentru că este vorba despre instituții de învățământ, uneori de prestigiu”.

  • La rândul său, deputatul PNL, Ioan Cupșa a criticat dur anunțul făcut de procurorul sef adjunct: “Să nu se afle cumva că în liceele noastre de prestigiu se consumă droguri. Dacă credeți că așa vom interveni eficient, cu astfel de abordări superficiale, cred că ne înșelam cu toții”. La dezbaterea din comisia de învățământ din Camera Deputaților, „Rolul educaţiei în combaterea consumului de droguri şi substanţe etnobotanice. Importanţa campaniilor de prevenire cu caracter permanent”, au participat reprezentanți ai ministerelor Educației, Sănătății, Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției, MAI, Birourilor de poliție școlară, deputați, reprezentanți ai părinților și elevilor.

În cadrul dezbaterii organizate marți, în comisia de învățământ din Camera Deputaților, procurorul șef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâțu, a recunoscut că instituția a desfășurat activități de combatere a consumului de droguri în școli, dar nu au fost mediatizate cazurile pentru a nu afecta imaginea școlilor.

“Făceați referire la ultimele acțiuni mediatizate. Percepția publică nu vreau să rămână că ultimele activități sunt singurele pe care le-a făcut DIICOT pe zona aceasta de combatere a traficului de droguri în unitățile școlare. Au fost activități în trecut, și la nivelul municipiului București și în teritoriu, de cele mai multe ori am ales discreție în mediatizare pentru că este vorba despre instituții de învățământ, uneori de prestigiu, sunt copii, sunt persoane în dezvoltare. Anatema că vorbim de acest stigmat al consumatorului de droguri trebuie să te gândești foarte bine când arunci o informație în mediul public, dacă nu faci foarte rău dezvoltării ulterioare a personalității copilului. Ce putem noi să vă spunem, că astfel de dosare s-au făcut, și dosare de combatere a traficului de droguri în unitățile școlare noi le percepem și pe acelea în care am făcut capturi substanțiale de 15, 20, 30 kg de canabis la intrarea în țară, mai înainte ca aceste droguri să ajungă în piața ilegală, în zona de distribuție către consumatorul final, printre care este și un adolescent, printre care este și un elev”, spune procurorul șef adjunct al DIICOT.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează