G4Media.ro

Producătorii de bere din Germania cer ajutor de stat / Berarii au…

Sursa foto: Pixabay

Producătorii de bere din Germania cer ajutor de stat / Berarii au fost forţaţi să arunce berea, din cauză că barurile şi restaurantele au fost închise, iar celebrul Oktoberfest a fost anulat

Berarii germani au fost forţaţi să arunce berea nevândută şi au cerut autorităţilor sprijin financiar, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a redus cererea, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În urma impunerii de restricţii pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19), au fost închise luni de zile barurile şi restaurantele, ceea ce a afectat consumul de bere. A fost anulat inclusiv celebrul Oktoberfest de la Munchen.

Berarii au cerut Guvernului german să le acorde sprijin conform programelor menite să ajute industria să-şi revină în urma crizei. Autorităţile de la Berlin au acordat sprijin financiar barurilor şi pub-urilor, dar nu şi berarilor.

„De la o săptămână la alta, din ce în ce mai mulţi fabricanţi de bere, pub-urile deţinute de berari şi angrosiştii se confruntă cu dificultăţi financiare în creştere, fără să aibă vreo vină, fiind ameninţaţi cu insolvenţa”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de aproximativ 300 de producători de bere, inclusiv Carlsberg Germania, Bitburger Braugruppe, Krombacher şi Paulaner Brauerei.

„Restricţiile şi colapsul pieţei berii au provocat berarilor pierderea peste noapte a fundaţiilor lor economice. Stocuri de milioane de euro au fost aruncate”, susţin berarii germani.

Cifrele oficiale publicate luna aceasta de Oficiul federal de statistică (Destatis) arată că, în 2020, vânzările de bere s-au situat la nivelul scăzut record de 8,7 miliarde de litri, cu 5,5% mai puţin decât în 2019.

Cifra se referă la berea vândută de facilităţile pentru producţia şi depozitarea de bere din Germania şi nu include berea fără alcool sau berea importată din afara Uniunii Europene.

Vânzările de bere în Germania au scăzut constant în ultimii ani, fiind cu 22,3% mai mici în 2020 comparativ cu anul 1993.

Vânzările de bere pe plan intern au scăzut cu 5,5% anul trecut, iar cele către alte ţări din UE au înregistrat un declin de 13,1%. În schimb, vânzările de bere către ţările din afara UE au urcat cu 3,7% în 2020.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Producatorii de rahat cer ajutor de stat .

    Hai sictir cu berea voastra !
    Vreau sa vad cum moare un dobitoc pentru ca nu are bere sa bea .
    Cind producatorii de lapte ( de exemplu ) au aruncat produsul pe camp nu s-a isterizat nimeni .
    Sa dam bani publici tuturor secaturilor .
    Cine vrea sa sustina berarii sa merga sa dea din bani proprii .
    Nici un leu din bugete publice pentru producatorii de bere .

  2. Pai orzul trebuia dat la gâște. Hameiul trebuia uscat iar apa îmbuteliată. Drojdia trebuia congelata. Voi de ce ați produs berea dacă știați ca e pandemie. Mai aveți o soluție. Băgați o la cazan și faceți rachiu din bere.

  3. Pai orzul trebuia dat la gâște. Hameiul trebuia uscat iar apa îmbuteliată. Drojdia trebuia congelata. Voi de ce ați produs berea dacă știați ca e pandemie. Mai aveți o soluție. Băgați o la cazan și faceți rachiu din bere….

  4. Gggg….