G4Media.ro

Profesoară condamnată pentru purtare abuzivă și apoi exonerată pentru că s-a prescris…

Sursa Foto: Inquam Photos/ G4Media.ro

Profesoară condamnată pentru purtare abuzivă și apoi exonerată pentru că s-a prescris fapta. Instanța de judecată: „Nu are nicio urmă de regret”

Curtea de Apel București a hotărât printr-o decizie definitivă, în 8 iulie, încetarea procesului penal în cazul Emiliei Frîncu (46 de ani), profesoară de limba și literatura română la școala gimnazială din comuna Găujani, județul Giurgiu, care fusese trimisă în judecată pentru purtare abuzivă.

Instanța a pronunțat hotărârea amintită, în condițiile în care fapta de care fusese acuzată profesoara a fost comisă în 2019 și s-a prescris. Prima instanță care a judecat cazul, Judecătoria Giurgiu, o condamnase la o amendă de 4.000 de lei (corespunzător a 200 zile-amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 20 lei), pentru purtare abuzivă.

În plus, a dispus ca Emilia Frîncu să îi plătească elevului agresat daune morale de 1.000 de lei, decizia pe latură civilă fiind menținută acum și de către Curtea de Apel București.

Cadrul didactic a fost acuzat că, pe 21.05.2019, în timpul orei de limba și literatura română a lovit un băiat de 12 ani, elev în clasa a VI-a, cu un arătător din lemn și cu palmele în mai multe zone ale corpului pentru că i-a deranjat ora.

„S-a constatat că persoana vătămată, elevul …, a avut un comportament necorespunzător, fiind indisciplinat și tulburând desfășurarea orei prin atitudinea sa – vorbea cu colegii, împingea banca din fața sa, se deplasa prin sala de curs. Iar ca urmare a acestui comportament, inculpata l-a mustrat verbal, iar ulterior l-a lovit cu palma și cu indicatorul din lemn pe mai multe părți ale corpului”, au stabilit anchetatorii.

Ar repeta agresiunea cu orice elev indisciplinat

Profesoara a motivat în instanță că bătaia pe care i-a aplicat-o elevului s-ar fi produs cu o zi înainte de susținerea Evaluării Naționale la limba și literatura română și ar fi astfel justificată printr-o stare de necesitate, care ar exonera-o de răspunderea penală, potrivit motivării.

„Instanța de fond a constatat că o astfel de cerere este vădit neîntemeiată și denotă că pentru autorul acestei apărări este justificată violența fizică exercitată asupra unui elev minor atunci când acesta are un comportament necorespunzător, în apropierea unui examen, apărare care, în mod firesc, nu poate fi acceptată”, au arătat judecătorii Curții de Apel București în motivarea hotărârii consultate de G4media.

Audiat în instanță, cadrul didactic nu a considerat că a făcut nimic greșit și prin urmare nu are de ce să își ceară scuze pentru cele întâmplate.

„S-a reţinut că aceasta a dat dovadă de o atitudine procesuală nesinceră, nu a recunoscut săvârşirea faptei, lipsind orice urmă de regret, aceste aspecte evidențiind că inculpata nu conştientizează gravitatea urmărilor acţiunilor sale şi, de asemenea, că nu îşi asumă responsabilitatea acestora”, au apreciat magistrații.

Mai mult decât atât, profesoara a dat de înțeles că îi va aplica o corecție fizică oricărui elev care este indisciplinat la oră.

„S-a constatat că din apărarea formulată constând în incidența stării de necesitate, rezultă că inculpata își apreciază comportamentul ca fiind justificat, denotând astfel faptul că în viitor ar proceda în aceeași manieră, dacă s-ar afla într-o situație similară celei din data de 21.05.2019, prin reiterarea conduitei infracționale”, este constatarea instanței de judecată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nasol si nasol. Cateodata ii admir pe profesori cum sunt abuzati de anumiti elevi si reusesc sa isi pastreze calmul…totusi trebuie facut ceva si discutat cu parintii si eventual parintii sa fie admonstati cumva pentru comportamenul copiiilor.