G4Media.ro

Profesoară de la Colegiul ”Gheorghe Șincai” unde zeci de elevi au fost…

Foto: Google Maps

Profesoară de la Colegiul ”Gheorghe Șincai” unde zeci de elevi au fost puși să-și rescrie lucrările la Bac fără timp suplimentar: Statul i-a tratat ca pe ultimii infractori

Toţi elevii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Bucureşti, unde zeci de elevi au fost puși să-și rescrie lucrările la Limba română după o oră de la începerea probei, fără prelungirea timpului de examen, au promovat examenul la Limba română, transmite News.ro.

Una dintre profesoarele colegiului, care a relatat încă de la început situaţia, afirmă că nu s-a pus niciodată problema ca elevii să nu ia examenul, pentru că au învăţat, dar nu se va şti niciodată dacă notele pe care le-au obţinut sunt cele pe care le meritau.

Profesoara adaugă că nimeni nu şi-a propus să afle adevărul, ba mai mult, Ministerul Educaţiei a transmis elevilor cel mai dur mesaj prin atitudinea pe care a avut-o: ”Voi nu contaţi”. Potrivit profesoarei, elevii ”au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii”.

Edupedu.ro a scris că profesorul-preot Gheorghe Dogaru, fost inspector școlar de Religie la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, este președintele Comisiei de Bacalaureat de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

Acesta a luat decizia de a anula zeci de lucrări ale elevilor care au susținut luni, pe 26 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii nu au primit timp suplimentar apoi, având în vedere că lucrările au fost anulate după o oră de examen.

Motivul invocat pentru anularea a circa 70 de lucrări ale candidaților la Bacalaureat, în plină probă de examen, potrivit elevilor care au fost în sălile de la Șincai, ar fi fost acela că ar putea fi interpretat de evaluatori ca semn pe lucrare neîncadrarea exactă a sintagmei „Examenul național de bacalaureat” pe două rânduri a câte două cuvinte: „Examenul național” pe primul rând și „de bacalaureat” pe rândul al doilea. Unii dintre elevi au scris „Examenul național de” pe un rând și „bacalaureat” pe al doilea rând.

Citește mai multe pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu cred ca s-a exprimat bine profesoara. Statul roman trateaza infractorii foarte bine. Ii iarta, ii periaza, le da pensii speciale. Cu conditia sa fii furat multi bani, nu doar asa o paine ca Jean Valjean.

  2. Profesor preot!? Pai si BOR-ul,Patriarhia,purtatorul de cuvant,vocalul Banescu,nimic!? Nici o explicatie? De fapt stai.Dacă e vorba de „opincă”nu se deranjează,pentru ca oricum ei sunt niste pacatosi.Sunt vinovati nu numai ca există,ci si pentru ca au gresit,desi cu sigurantă indrumatorul din sală nu le-a explicat cum trebuie.
    Atitudine de popă,care nu este in stare sa se puna in situatia acelor absolventi,sa fie comprehensiv.Umbla cu „iubirea aproapelui” doar,in vorbe,la biserica,din pasti in craciun.Dacă era vreun elev de „vladica”,mai mult ca sigur ca taica parinte nu ar fi fost atat de ignorant.
    Si ne mai intrebam de unde vine mentalitatea noastră!?

  3. Articolele despre educatie trebuie citite cu picioarele in apa rece. Ziua si greseala, saptamana si ticalosia. Ciufulita si Iohannis traiesc intr-un univers paralel.

  4. Tehnicalitățile astea de genul unde scrii data și în ce format, cum scrii titlul etc le-am găsit și eu deranjante când am dat BAC-ul, acum mai bine de 10 ani. Trebuie ca elevii să fie atenți și la examen, ca și în viață, dar parcă sunt prea de tot detaliile acestea care pot fi interpretate „semne”.