G4Media.ro

Profesorii care s-au retras din examenul de Titularizare anul acesta nu vor…

Profesorii care s-au retras din examenul de Titularizare anul acesta nu vor mai intra în învățământ, nici ca suplinitori, nici cu plata cu ora, anunță Ecaterina Andronescu

Măsură fără precedent anunțată de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a declarat că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5 și nu vor mai putea preda anul școlar viitor. Declarația a fost făcută la PROTV. Este vorba despre 3960 de candidați care s-au retras de la Titularizare, potrivit edu.ro.

Acesta este cel mai mare număr de candidați care s-a retras din examen în ultimii 10 ani, potrivit datelor analizate de Edupedu.ro.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

49 comentarii

  1. Nu mai sunt bani. De nimic.

  2. Așa fata mea. Razbunareeeeee! Arată cine e șefa tuturor profesorilor. Să vedem ce o să faci tu in doi ani când vei fi un nimeni și vei rămâne și fără pensia specială.

  3. Daca mai instrainati copiii romanilor pentru cativa dolari in plus, o sa ramaneti mai multi profesori decat elevi.

    • Acest detaliu nu este menționat în metodologie! Sunt profesori care s au retras pentru ca nu doreau nota sub 7! De cand se emit ordine de pe o zi pe alta?

  4. Nu mai bine te-ai retrage tu de la comducerea ministerului? Tu ai facut cel mai mare rau acestei tari. Ai merita sa faci puscarie pentru atentat la siguranta nationale.

  5. Atunci să vorbească Androneasca, cînd va da examen de titularizare pe postul de ministru!

  6. Foarte bine, doamna ministru. Toti analfabetii functionali, si multi chiar cu studii superioare, se cred indreptatiti sa fie mentori /profesori , interesati doar de salarii si de alte beneficii acordate de sistem.

    • Să stii ca sunt persoane cu studii cu note de 9.si 10 care lovesc copiii si.ii umilesc.Nu vorbesc din auzite. Dacă aceste persoane nu s.au sfiit să faca anumite gesturi de fata cu alte persoane mature, imaginează- ti ce se intampla cand sunt cu copii singuri.Asaa ca mai reflecta la ce ai scris.

  7. Nu e corect . Corect era sa se fi specificet de la bun inceput riscurile la care se supun profesorii care se vor retrage din examen și atunci nu s-ar mai fi retras nimeni. Profesorii trebuiau infoirmati!
    Unde scrie asta in metodologie? Sau facem noi legi in functie de cum ne trezim dimineata ?
    In felul ăsta, hihihi, se vor face locuri pentru toti pensionarii la catedra!

  8. Eu cred ca d-na ministru visează urat noaptea și a doua zi iese la TV și face declarații. Cei care s-au retras, s-au retras pentru ca.le-a fost frica sa nu ia nota sub 5. În metologie nu era specfiicata și aceasta situație.
    Așadar după ce oamenii si-au făcut calcule, apare d-na ministru cu noutățile. Mie mi se pare halucinant!!!

  9. Buun. Dar cum se poate da o lege dupa ce sa incheiat un examen? Profesori nu iesim in strada? E normal????

    • Doamna ministru regulile nu se schimba in timpul jocului,e jenant ,trebuia specificat la început.Cine va preda?

  10. ce vorbesti ! pe toate doctoratele plagiate pe care le-ati acoperit ?

  11. Cred ca a vosat ceva urat asta noapte de ii ies perle pe gura. Ba schimba metodologia catee sfarsit dupa cum ii e pofta. Ba infinteaza , ba desfinteaza scoli. De gura lumii, de frica de raspundere da cate o lege dupa bunul plac. Schimba planul cadru, schimba structura anului scolar si altele dupa bunul plac. Parca ar fi la ea pe batatura.. Nu are nici o strategie in ceea ce priveste Invatamantul. O face dupa ureche si cum bate vantul. Ii place sa se vada pe sticla si sa se auda vorbind. Mai bine s-ar duce acasa. Iar cei ce cred ca la scoala e usor i-as pofti sa vina sa predea la clasa vreo 2 saptamani si apou mai discutam. Sa vada ca te duci cu dreag si iesi cu mainile de par. Telefianele sunt la ordinea zilei, lectii ne invatate caiete de clasa ne deschise asta daca exista caiet .caiete universale ptr toate materiile si altele. Lipsa de respect din partea elevilor si alte chestii de astea. Dupa nici 2 zile cei care vorbesc de scoala ar fugii mancand pamantulo

  12. Cucoana, daca retragerea din examen era permisa in metodologie si mataluta vii cu aberatii d-astea de toata jena, tare mi-e teama ca sindicatele vor da in judecata ministerul pe care il duci in cap. Siii….ghici ce: vor castiga , pt ca legea nu se tine ca tine de abrambureli.

  13. Corect ,regulile nu le schimbi in timpul jocului.Ma intreb daca doamna ministru a sustinut un examen de titularizare in viata dumneaei ,va zic eu, sigur nu a prins aceasta perioada.Si in plus Legea educatiei si Metodologia de mobilitate sunt niste documente cel putin penibile,cu greseli si schimbari de la an la an .De ce nu spune nimeni ca sunt ani buni in care te duci la concursul de titularizare in care concurezi pe un singur post , la nivel de judet, sau mai rau pe niciun post.
    Sa nu mai vorbim de magariile care se intampla in spatele usilor inchise ,pe care
    toata lumea le stie ,dar pe care toti se fac ca nu le stiu din diverse motive.

  14. Acest detaliu nu este menționat în metodologie! Sunt profesori care s au retras pentru ca nu doreau nota sub 7! De cand se emit ordine de pe o zi pe alta?

  15. _Cum o fi sa te duci la un examen sa ti dai seama ca nu poti lua nici macar un 6 sau si mai rau sa iei sub 5 si sa vrei sa mai intri sa le predau elevilor?asta e halucinant…..sunt parinte si cred ca ca acesti profesori nu trebuie sa mai primească posturi.Cat priveste analfabetii functionali sunt datorita acestor cadre didactice care la clasa nu isi fac treaba….

    • Mai bine ramai in pozitia de parinte care are timp de educatia copiilor.Nu ai dumneata dreptul sa apreciezi calitatile profesorilor care au iesit din sala de exame. Dreptul de profesat l-au dobandit prin examenul de definitivat. E vorba de un concurs pentru ocuparea unui post de titular.Va scriu acest mesaj din pozitia unui profesor titular.Rusine si colegilor care fac comentarii nedemne de statutul lor.

    • Se spune,,din cauza acestor cadre didactice”sau si dumneata esti o analfabetă funcțoonal cum spuneți.

    • Dar de unde stii dumneata de ce s- a retras un candidat din examen?
      Dam verdicte, dar nu stim situatia fiecaruia in parte!
      Cunosc profesori care au spus ca nu se pune problema de a lua un 6 sau 7 ,dar au medii de peste 9 ,din anii anteriori si vor sa le foloseasca pe acelea.
      E bine sa fim mai informati cand comentam o situatie!

  16. Și eu sunt părinte și înțeleg valoarea unui examen ! De aceea se numește examen! Dacă nu iei nota de ” trecere” nu iei examenul! Pe același principiu se desfășoară examenele copiilor! Și nu este trecut în nici o metodologie! Este o chestiune de bun simt că dacă tu ca profesor nu știi de cinci nu ai ce sa predai copiilor! Bagajul tau de informații este sub nivelul dorit! Eu nu îmi doresc să fie la catedră un asemenea profesor, de nota 2 și să predea copiilor mei!

    • Si examenele copiilor se desfasoara tot dupa o matodologie! Mai informati-va!

    • Daca un profesor nu a facut subiectul corect si complet nu este punctat. Intai uitati-va cat de ciudat se face media la acest examen si apoi vorbiti ca la dat cu parerea vad ca va pricepeti.

  17. Doamna Ministru,va propun sa introduce-ti pentru profesori si un examen psihiatric anual,ar fi cea mai corecta preselectie asa cum au nevoie de acest aviz si alte profesii (avocatii,experti contabili,executori,etc.)Profesorii cunosc materia pe care o predau la clasa dar se plimba din scoala in scoala pentru ca nu vor sa predea, predam noi parintii acasa sau facem meditatii .Stiu si sa faca discriminare intre copii foarte bine ,se fac diferente intre fete si baieti intre copii care sunt cu tupeu si dicteaza profesorului Ce nota sa -i puna in catalog si cel care respecta(tot cei care respecta sunt batjocoriti verbal de copii si de profesori).Sunt lasati cu situatia neincheiata pina in ultima saptamina de scoala iar inaite de un examen acest fapt este un stres psihic pentru copil si pentru parinte,cum rezolvati eceste probleme care dateaza de ani buni???Nu vin la ore si daca vin predau titlul pe tabla,te asculta nu pune nota in carnet/catalog (nu sunt cataloge electronice in toate scolile pentru ca dispar note din catalog sau 3 se transforma in 8 )nu evalueaza si nu noteaza corect copilul ,se pun note pe simpatii ,cunostinte,etc . elevul se plimba pe la scoala patru saptamini cu un referat si este refuzat de profesor pe motiv ca in ultima saptamina de scoala se preda referatul/eseul.Sprer din suflet sa va faca unul din consilieri rezumat si sa puteti lua masuri.Mai sper alfel veti ramane o tara de profesori vom ajung,e sa plecam din tara cu tot cu familie.Va multumesc anticipat.

  18. Uite asa aia vor ingrosa randurile PSD , caci asa o sa gaseasca … si miine va pun si directori. Eu am un caz..

  19. Pentru rezultatele modeste de la bacalaureat sunt mustrați profesorii din învățământul preuniversitar. Oare, ce măsuri se vor lua pentru profesorii universitari, care pregătesc viitoarele cadre didactice? Despre acest lucru nu se face nicio analiză! De ce?

  20. Poate ca masura trebuia anuntata de la inceput dar sa fim seriosi…e o masura buna…cei sub nota 5 sau care au iesit( ca doar n or fi iesit ca stiau sa faca de 10) nu sunt indreptatiti sa predea. Poate se mai imbunatateste imaginea profesorilor care chiar merita sa stea acolo. Desi probabil madam Andronescu va da inapoi cand va vedea reactia oamenilor…poate la anu’

  21. Poate ar trebui sa intre si dumneaei in examen sa vedem cat ia, la fel ca multi profesori,inspectori ,directori care sunt titulari si atunci vom avea o radigrafie asupra intreg sistemul de invatamant

  22. Rog persoanele care nu cunosc sistemul sa se abtina de la comentarii rauvoitoare.
    Exemplu: la fizica subiectele de la examen nu tin cont de cele mai elementare norme. In alocat nu se poate rezolva mai mult de 75% din cerinte oricat de GENIU esti. Persoanele pregatite scriu peste 20 de pagini de teorie, experimente, probleme capcana si nu depasesc nota 7.50.
    Profesor cu vechime de peste 25 ani, gradul I, autor de manual a reusit cu greu un 8.
    Aceasta situatie dureaza de peste 7 ani si nimeni nu face nimic. La ultimul examen rezolvarea unei probleme, in barem, era gresita din punct de vedere stiintific… dar ce mai conteaza? Ei sunt Dumnezei si pot scimba legile fizice peste noapte. Exact ca doamna ministru!
    Daca stau bine sa ma gandesc poate doamna are dreptate! Iar noi am gresit țara!
    Domnilor profesori, refuzati orele suplimentare peste norma, astfel incat sa fortam lucrurile sa se aseze conform unui MINIM BUN SIMT in invatamant: salarii corecte, respect cuvenit etc. etc. etc.

  23. Mai bine un pensionar care este pregătit decat analfabeti care se cred profesori !???

  24. La fizica si chimie este draconic. Se pare ca nu se poate lua niciodată mai mult de 8,50.
    După o oră eram la primul subiect. Nu ai timp de gândire, de conceptie. Trebuie să scrii ca un robot din prima secundă până în ultima.
    Cum sa dai interdictie, d-na ministru ? Trebuia sa se stie inaintea concursului, nu dupa.
    Unii dintre noi, care s-au retras au continuitate cu medii peste 7. Avem continuitate pentru că ne-am făcut foarte bine treaba. Unii dintre noi am obținut cu elevii premii la olimpiade, inclusiv la națională. Elevii ne așteaptă din toamna.
    La fizica nu mai vin absolventi in invatamant de cel putin 10 ani. Jumătate din posturile pe fizica sunt acoperite de pensionari si necalificați. Pensionarii nu sunt evaluati.
    Nu avem laboratoare, improvizam experimente pentru că acum ni se cer strategii centrate pe elev si învățare activă prin investigatii științifice și explorare. Punem carul înaintea boilor.
    Ce fac sindicatele? Luptă doar pentru drepturile salariale? Cine mai lupta pentru respectul fata de profesor si fata de munca.
    In fiecare an suntem evaluati prin inspecții concursuri. Cred ca suntem cea mai evaluată categorie de angajați.
    D-na ministru trebuie sa stie ca scoala și elevii au nevoie de profesori. D na ministru a șters cu noi pe jos si ne-a umilit într-un mod abject. Nu ne poate reprezenta un astfel de om.
    Va rog sa facem o petitieon-line pentru demiterea doamnei ministru

    • Păi, la cât rău face femeia asta, petiția circulă pe internet, o poti gasi pe google daca scrii:
      Demisia, Ecaterina Andronescu | CampaniaMea pe DECLIC

  25. Și profesorilor le este frică la fel cum le este frică și magistraților de răspunderea magistraților. Dacă suntpregătițiși cinstiți de ce să le fie frică? Știu ei ce știu de nu vor examen și comisii. Mergeți la privat acolo după ce refuzi să fii examinat mai vii la lucru?

  26. Și profesorilor le este frică la fel cum le este frică și magistraților de răspunderea magistraților. Dacă suntpregătițiși cinstiți de ce să le fie frică? Știu ei ce știu de nu vor examen și comisii. Mergeți la privat acolo după ce refuzi să fii examinat mai vii la lucru?

    • Eu personal predau limbi moderme si sunt super fericita ca exista un cadru clar in care sunt trecute competentele la care trebuie sa ajunga elevul in functie de nivelul stabilit si ce anume am de evaluat> Cand am sustinut examenul de titularizare in 2013, s-au respectat cerintele internationale, s-a pus baza pe creativitatea profesorului si am reusit cu 9, 50 dar din pacate am inteles ca nu la toate materiile sunt subiecte aplicate la clasa , k la fizca si matematica ar fi niste enormitati care nu se vor studia niciodata la clasa , cel putin nu in preuniversitar. Nu trebuie sa ii blamam pe colegii care probabil au obosit de atatea exemene de ani de zile si nu au putut sa ocupe un post pt ca de fapt acestea sunt prea putine sau nu pot fi scoase din varii motive…

  27. Exista profesori care se,, pling ” de faptul ca din aceasta cauza vor preda 3-4-5- materii . Nu va obliga nimeni secaturilor . Predati o singura materie si multumiti-va cu veniturile din aceasta .

  28. Absolut corect, toate cadrele didactice ar trebui evaluate prin concurs de titularizare .

  29. Cerem demisia Ecaterinei Andronescu !!!

  30. Sunt de acord că există mulți profesori incompetenți, nepăsători, dezinteresați ( și tineri și mai în vârstă ), dar nu trebuie băgați toți în aceeași oală. Cu experiență de 10 ani în învățământ pot să îmi dau puțin cu părerea și încerc să fiu cât se poate de obiectiv.

    În primul rând ar fi corect ca evaluarea și obținerea unui post prin examen să fie făcute pentru toți : ministru, inspectori, directori de școli etc.

    În al doilea rând, să se țină cont de specialitatea pe care o predai. Eu predau educație muzicală specializată / muzică instrumentală. Proba practică valorează 25% din medie. La proba scrisă mi se cere să scriu despre : istoria muzicii, metodică de specialitate ( în română nu există așa ceva pentru specialitatea pe care o predau ), genuri și forme muzicale, estetică. În general, muzicienii se împart la conservator pe secțiile instrumentală și teoretică din motive clare. Peste 90% din cei care urmează secția teoretică ( pedagogie ) nu fac performanța la instrument. Teoreticienii ne elaborează nouă subiectele ! De ce nu dau și ei probă practică la instrument ?! Oare e normal ca unui profesor de instrument să îi pice la examen opera Oedip de Enescu ?! Istoric, premieră, cine a dirijat… E bătaie de joc !!!

    În al treilea rând, un profesor care a obținut 10 la scris nu e întotdeauna obligatoriu să fie un profesor excepțional.

    În al patrulea rând, ministerul mai face economie de bani elaborând subiecte dificile, parcă intenționat de netrecut, blocând neoficial posturi sau desfiintandu-le. Nu există o programă actualizată în vigoare, cea valabilă doar pentru 2 ani de studiu are greseli de editare de la minister. Nu există repect pentru profesor, ministerul isi bate joc an de an si de elevi si profesori prin nesfârșite schimbări si reforme facute negandit si prost, elevul tratează cu compasiune cariera didactică datorită situatiei financiare… Da, s-au marit salariile dar nu sunt nici pe departe dupa merit. Nu vorbim despre profesorii mediocri si incompetenti. Ei se elimină de la sine. Elevii si parintii ii cunosc.

    În al cincilea rând, părinții ar trebuie sa nu lase doar în seama profesorilor educatia copiilor lor. Pot sa număr pe degetele de la o mana copiii de care se ocupau părinții. E vizibil și e un lucru în echipă elev – profesor – părinte cu randament fantastic.

    În al șaselea rând, am investit bani din fonduri proprii pentru clasa, instrumente si accesorii, iar scoala si ministerul nu contribuie cu nimic, dar asteapta rezultate. Am facut-o de dragul copiilor si nu am așteptat diploma.

    În anii petrecuți la catedră până acum ma pot madri cu rezultatele si performantele elevilor mei, printre care : bursieri la Fundația Principesa a României, la programul Mol de susținere a talentelor, la Academia Icon Arts, studenti în Scoția, Anglia, Italia, masteranzi, premii obținute la olimpiade si concursuri internationale, elevi acceptati in orchestra europeana de tineret ESYO etc.

    Eu ma simt jignit cand cineva care este sau nu din sistem, care nu cunoaste daruirea, implicarea si sacrificiile mele, isi da cu parerea si calca in picioare aceasta nobila profesie. Ca mine sunt destui care merita respect pentru ca nu o fac pentru bani ci de dragul copiilor !

  31. Femeia asta abereaza din nou.
    Cucoana ….esti praf, de o incompetenta totala.
    Pune mana si citeste metodologia examenului si nu vorbi nu mai tampenii !
    DEMISIA !!!

  32. Au început mulți părinți, poate ex-corigenți sau repetenți în timpul școlii să dea verdicte, sfaturi și păreri care le DEPĂȘESC intelectul !!! Recomand să rămâneți consecvenți în „mediul” vostru !!! Cine nu a susținut un examen de titularizare ar trebui să rămână pe Antena 3, nu mai schimbați canalul !!! Complexitatea subiectelor la materii gen chimie, fizică, matematică etc este înțeleasă de oamenii din sistem, în rest chibiții care folosesc cuvinte care îi depășesc, gen pregătire, susținere etc rămâneți pe canalul tv menționat mai sus !

  33. Se spune,,din cauza acestor cadre didactice”sau si dumneata esti o analfabetă funcțoonal cum spuneți.

  34. Cred că ar trebui , profesorii care se plâng de ” nedreptatea” care îi așteaptă, să aibă bunul simț și să nu se mai vaite atâta timp cât s-au luat note de la 7 la 10! Sa nu mai aibă atâtea pretenții și să îi întrebe pe colegii lor care au luat note mari cum de au reușit și de unde au învățat! Aveți respect pentru colegii voștri care au învățat începând cu clasa întâi și terminând cu facultatea! Cei care au învățat în mod susținut, aceia sunt cei care au luat note mari la titularizare! E o chestiune simpla pentru cei care au studiat! Respectati-va colegii! Pentru ei încetați să vă mai plângeți! Și ei au dreptul să aibă alături persoane respectabile!

  35. Cred ca e singura masura buna luata de Abramburica.
    Daca un profesor se retrage din examen, inseamna ca nu are ce sa caute la catedra.
    La fel si cei care nu sunt in stare sa obtina nici macar nota 5.
    Nu poti pretinde performanta de la elevi, cand cei de la catedra sunt niste idioti revoltati!
    Un profesor care si-a obtinut dreptul de a preda la clasa acum 25 sau 30 de ani, nu mai are ce sa caute la catedra daca nu tine pasul cu evolutia sistemului de invatamant la nivel european.

  36. Foarte bine punctat si la obiect!
    Felicitari ,domnule profesor! Ati precizat o situatie de ordin general, nu cum comenteaza altii care generalizeaza cazuri particulare!