Profesorii de la un colegiu din Turda au intrat în grevă japoneză / Directoarea e acuzată, printre altele, că l-a angajat ca profesor de matematică pe un fost interlop
Mai mulți profesori de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda au intrat de joi într-o grevă japoneză de avertisment, încercând astfel să atragă atenția asupra problemelor care există la unitatea de învățământ, pe fondul tensiunilor cu directoarea Codruța Andreica, anunță Turda News.
Inspectoratul Școlar Județean efectuează un audit la unitatea școlară, în urma solicitării profesorilor care au diverse nemulțumiri la adresa directoarei.
Sunt profesori care amenință că vor părăsi unitatea școlară, în timp ce alții, care au semnat pentru demiterea directoarei, au fost amenințați că vor fi dați afară din instituție, susțin jurnaliștii clujeni.
Există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, fiind condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.
Conform site-ului Ziua de Cluj, Vancea a fost reținut în 2012 de procurori pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.
Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar în 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare, însă a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.
De asemenea, a fost judecat la Curtea de Apel Iași pentru că, în anul 2003, ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlorpe din Turda, însă a fost ulterior achitat. A dat în judecată statul român și a cerut despăgubiri de un milion de lei pentru cele 22 de luni petrecute în arest. El a spus că i-a fost ”ruinată” viața socială, deoarece soția lui a divorțat. Judecătorii i-au dat suma de 90.000 de lei, ca despăgubiri, scrie stiridecluj.ro.
Pe ușa celui mai important liceu din Turda a fost lipită o hârtie cu mesajul „Demisia”, pe fondul grevei japoneze în care au intrat azi profesorii.
Chiar și în cazul unei condamnări definitive, jurisprudența Uniunii Europene insistă pe instituția reabilitării: o persoană condamnată care și-a ispășit pedeapsa trebuie reintegrată și tratată fără discriminare de către societate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii